Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trenger råd til å bekjempe overspising

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trenger råd til å bekjempe overspising

juli 25 2016 - 21:38
Jeg lurte på om noen hadde lyst til å komme med et lite råd.

Jeg tror jeg sliter med overspising. Ikke i form av at jeg spiser mye og kaster det opp, jeg bare spiser mye. Det er som regel verst i tunge perioder.
Dette er et problem jeg har innsett at har blitt litt for stort, og jeg trenger derfor å få orden på livet mitt igjen. Jeg er livredd for å bli sykelig overvektig, og det er ikke langt igjen til overspisingen min har dratt meg dit.

Er det noen som har noen råd til hvordan man kan beherske spisingen sin lettere? Jeg har ofte problemer med å kontrollere meg, da jeg ofte tenker at jeg må spise fornuftige mengder sunn mat, men det ender alltid opp med å bli altfor mye, da jeg ikke klarer å kontrollere meg.
Avatar

Re: Trenger råd til å bekjempe overspising

juli 25 2016 - 22:23
Jeg sliter med det samme... Jeg klarer ikke å la være å spise, men jeg er veldig mye ut å går. Jeg har full musikk i øreproppene mine å bare går, oppi fler timer (eller mange små i løpet av dagen). Dette gjør jeg hver dag, spesielt etter jeg har spist store mengder usunn mat og får dårlig samvittighet.

Det å drikke vann er før man spiser, gjør at man fyller opp magesekken litt før man spiser, som gjør at man ikke klarer å fylle seg helt opp. Dette vil ikke jeg si fungerer så bra, da det føles ut som magesekken min ikke har grenser....

Men jeg vet ikke. Har ikke noen råd for hvordan du kan spise mindre. men dette med gåingen er noe som fungerer for meg, og jeg har blitt avhengig av det. Og det anbefales veldig. En fin måte å få fred fra andre og få tenke, pluss at det er bra for kroppen :)
Avatar

Hei

juli 28 2016 - 00:14
Jeg har samme problem. Kan nevne at å fylle magen med vann, grønn farris eller lavkalori grønnsaker og frukt kan hjelpe eller spise mat som metter som litt nøtter og fet fisk som laks og makrell i tomat. Lær deg om kalorier og hvor mye du trenger i løpet av en dag. Det kan være en tankevekker. Du kan også bruke myfitnesspal og fylle inn vekt, høyde og aktivitetsnivå og hvor mye du vil ned i vekt pr uke. Jeg vil anbefale 1/2 kg hver uke, ikke mer. Jeg går ned sakte, følger med på vekten hver uke og skriver opp på iphonen og kontrollerer kostholdet deretter. Går det for sakte må man bli strengere med kaloriene/spise sunnere. IKS kan også være et sted å få hjelp. Du kan også nevne det for fastlegen.
Avatar

sep 25 2016 - 20:17
Vil ikke anbefale disse appene!! Jeg ble i hvert fall helt koko av å fylle inn alle kalorier.. måtte veie alt, veie meg selv hele tiden og trene for at det skulle gå i minus. Sliter selv med overspising i perioder, og det jeg prøver ut nå er rett og slett å kutte ut sukker, avvenne meg det rett og slett. Det går bra foreløpig, for jeg har på en måte fjernet godteri som et alternativ i hjernen. Når jeg er i butikken prøver jeg å tenke at godteriet ikke er mat, det er ikke noe jeg kan kjøpe og spise. Det er vanskelig, men etter noen uker går det bedre. Sukker gjør deg avhengig. Ellers har jeg egentlig ikke noen råd, annet enn at det er bedre å overspise kalorifattig og sunn mat enn usunn mat.
Avatar

hei

okt 7 2016 - 15:15
Har også problem med overspising . Jeg kan spise et måltid for så å bli like sulten 30-40 min etter jeg har spist (kaster ikke opp). Jeg er ikke overvektig og spiser mye sunt som havregryn, melk,rosiner og kylling og grønnsaker til middag. Men vet dere nå tenker hva jeg gjør her . Jeg må jo fortelle at jeg ikke jobber så blitt mye sitting inne pga helsen. Jeg kan spise 12 måltider og mer om dagen og føler ingen metthetsfølelse. Blir veldig frustrert av dette og vet at hvis mine måltider hadde vært mer usunne hadde jeg lagt på meg noe enormt ,. Det jeg bruker i min havregryn med melk og rosiner er søtningsmiddel. Har vært avhengig av pepsi max men har klart å la være nå i en uke ca. Det jeg lurer på er om noen av dere drikker light brus el bruker søtningsmiddel og erfarer det samme som meg ? Helt forferdelig om det middelet kan føre til overspising hos folk . Ville bare dele min historie og håper fler vil fortelle om de har opplevd el vet råd (er ikke deprimert el utbrent men kan føle skam pga hva jeg ikke klarer å kontrollere)
Til forsiden