Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depresjon og overspising

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depresjon og overspising

sep 6 2016 - 01:03
Hei,
jeg er nå 24 år og har slitt med mat så lenge jeg kan huske. Jeg har alltid følt meg tjukk og selvbildet og selvfølelsen har vært rævva. Dumt nok er det litt pga. dette at jeg har gått opp i vekt.

Var deprimert før sommeren, greide å komme meg gjennom og nå etter sommeren føles hybelen(er student) som et sort hull. Jeg er liksom på 3. uka og har allerede begynt å droppe forelesninger. Får heller ikke lest noe nå. Tenker bare på mat, spiser mat til det verker - selv om jeg ikke har lyst på maten og jeg blir kvalm av å tenke på det. Men det har nesten blitt automtisk: Dette må jeg gjøre når jeg har det dårlig. For jeg er så jævlig og dum fra før at jeg kan egentlig bare føle meg enda mer jævlig(min forskrudde tankegang).
Jeg bruker å komme tilbake til meg selv etter noen dager når jeg har sånne spiseperioder, men det er vanskeligere når jeg er på hybelen og alene. Ingen obligatorisk undeevisning osv. Føler meg jævlig om morgenen, om kvelden, hele tiden. Gruer meg til forelesning. Tenker alle ser hvor stygg og jævlig jeg er.

Noen som har tips til kortsiktige og langsiktige løsninger? Gikk en veldig kort periode hos psykiater for en del år siden og da sa jeg at jeg følte meg tykk. Da bagatelliserte hun det og mente at da var jo hun og det hvis man gikk etter BMI. Takk for hjelpa da. Jeg vil begynne "fra start" i morgen, men synes det er vanskelig å spise frokost - selv om det er normal mat og mengde uten å få tårer i øynene og føle meg avskyelig. Og hvis jeg ikke spiser før sent på dagen trigger jo det bare overspising. Jeg skulle ønske jeg greide å slanke meg og spise lite men jeg spiser bare for mye uansett. Hvis jeg trener mye spiser jeg bare mye uansett.
Til forsiden