Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

De gale tankene til en overspiser

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

De gale tankene til en overspiser

mai 3 2015 - 01:12
Her er noen dønn ærlige fakta om meg og mitt overspisingsproblem.
Noen som kjenner seg igjen i noen av disse tankene?

Del gjerne dine overspisingserfaringer også!

1. Jeg bruker mat som en stimuli til å føle meg bedre, som en slags dop

2. Når jeg er stresset, urolig, har en dårlig dag eller noe negativt har skjedd må jeg ha noe søtt/fett/usunt

3. Når tankene kommer om at jeg må ha noe er det ingen vei tilbake. Når tanken er tenkt er skaden skjedd. Må komme meg til nærmeste matbutikk, kiosk, bensinstasjon asap.

4. Jeg betaler hva som helst og reiser hvor langt som helst for å få tak i den maten jeg vil ha når jeg MÅ ha noe.

5. Livet veksler mellom perioder med kontroll og diett og null kontroll med fråtseperioder

6. The walk of shame for en overspiser er veien mot kassa med kurven full av sjokolade, is og annen drittmat. Føler det lyser taper, tragisk, patetisk idiot av hele meg når jeg legger fy-maten på båndet. For en skam! Vil synke i gulvet og bli usynlig der og da.

7. Det hele startet med en kamp mot vekta, en kamp jeg har vunnet flere ganger men som jeg alltid ender opp med å tape.Avatar

En i samme situasjon...

juni 23 2015 - 01:03
Kjenner meg mye igjen i det du skriver... Mat er som dop, og jeg må "unne meg noe ekstra godt" hver dag, og selv om jeg planlegger å spise en passelig mengde av det, ender jeg alltid opp med å spise med sprekkferdig og mer enn det... Alt handler om mat, og alt som ikke har noe med mat å gjøre er kjedelig. Skjønner ikke de som klarer å gå rundt å "glemme å spise", jeg tenker på det hele tiden... Hvis du ønsker noen å snakke med vil jeg veldig gjerne :-)
Avatar

Re: De gale tankene til en overspiser

juli 7 2015 - 23:37
Samme her. Jeg har egentlig lagt om kostholdet ganske mye, og gått ned en del i vekt, men når jeg føler meg mest ensom og deprimert er det sinnsykt lett å sprekke. Jeg føler meg egentlig alltid sulten. Da kjøper jeg gjerne fastfood-middag beregnet på 3-4 personer, eller masse brownies, nøtter og sjokolade. Fortsetter å spise lenge etter at jeg er mett. Slutter ikke før jeg har spist opp alt. Føles ikke særlig bra etterpå.
Avatar

Kjenner meg godt igjen.

juli 22 2015 - 22:29
Jeg har egentlig ikke turt å tenke ordentlig på hvor stor del av livet mitt dette utgjør. Jeg kjenner på panikken når jeg ikke får roet meg ned med mat. Har begynt å akseptere hvor stort dette problem dette egentlig er, jeg kan nikke gjenkjennende til de fleste punkter på listen din. Kjennes som jeg doper meg selv ned, slipper bekymringer og alt, bare jeg får spise.

Kjenner meg veldig igjen i nr. 6 på listen din. Og lettelsen når jeg får pakket varene ned i posene... Jeg ble ikke fersket. Møtte ingen kjente. Det er slitsomt.
Avatar

Re: De gale tankene til en overspiser

okt 11 2015 - 16:31
Så utrolig deilig (misforstå meg rett) det er å se at flere enn meg sliter med dette. Jeg kjenner meg igjen i alle punktene "de gale tankene til en overspiser". Jeg har selv slitt med dette stort sett hele livet, ikke i like stor grad, men har fra jeg var liten brukt mat til å trøste meg med. Det er utrolig slitsomt å være en overspiser. Jeg har gått opp og ned i vekt hele mitt voksne liv. Er 28, og er lei meg over å ikke få dette under kontroll. Jeg føler meg svak og mislykket som ikke klarer å "ta tak" i dette her. Synes noe av det verste er at det er så synlig for omverden. Hos meg er det kun to perioder om man kan kalle det for det, enten stålkontroll og vektnedgang, eller totalt ute av kontroll og vektøkning. Føler at hele livet faller i grus når jeg har det slik som nå. Utrolig vanskelig å snu, noen som har noen tips til hva de bruker å gjøre? Klarer noen av dere å snu overspisingen?
Avatar

Helt normale tanker for en overspiser

okt 14 2015 - 16:37
Hele lista di er veldig gjenkjennbar for de fleste som har eller har hatt et overspisingsproblem. Jeg kan krysse av på hvert eneste punkt, ihvertfall. Hos meg gikk det så langt at jeg til slutt veide 150 kg, og hadde sannsynligvis ikke overlevd om jeg ikke hadde tatt en vektoperasjon. Jeg gikk ned kjempemye, men nå har det stagnert og vekta kryper sakte, men sikkert oppover igjen. Jeg klarer rett og slett ikke å forholde meg normalt til mat. I går kjøpte jeg seks bokser pepperkaker, en pakke kokosboller og et kilo smågodt. :( Regner med det er tomt til helga. Faen heller, dette suger hoppetau.
Avatar

Re: De gale tankene til en overspiser

okt 17 2015 - 20:30
kjenner meg så igjen,,
har slitt med overspising ,og oppkast lenge.
ville bare spise og spise og gikk opp til 96 kg.
og da bare sa det pang og gikk over til å sulte meg.. har snart gått alle kg ned igjen.
og i år ble jeg diganosert med anorexi..

glad jeg kom meg ut av overspisingen,, no er jeg avhengig av å føle sult og omtrent ikke spise noenting og trene..
Avatar

kjenner meg veldig godt igjen

okt 25 2015 - 21:30
Jeg har overspist i 25 år, er nå 37 år. Har store problemer i hverdagen pga vekta mi som nå er veldig høy. Ja så langt har det gått. Lever med dødsangst hver dag. Går helst ikke ut blant folk pga alle blikkene og av og til komentarene jeg får. Kommer en tanke bare som du sier og da må jeg ha søppel (mitt navn på alt det usunne). Jeg kjenner veldig godt at jeg blir mett, men bare fortsetter. Tåler ikke å føle på sult.tomhetsfølelse. opp i gjennom har jeg også hatt slankeperioder, gått ned og opp igjen mye mer. Er konstant urolig (angst). Jeg har to walk of shame. Den ene tok jeg faktisk i stad,etter at det ble mørkt så minst mulig folk skal se meg. Var på gatekjøkkenet og kjøpte alt for mye mat. Den andre er det du sier om butikken. Må på en måte gå inn i min egen verden,så jeg prøver å stenge folk ute. Går tidlig å handler da det er minst folk.Og det verste er å legge all søpla på båndet,med de som står bak å ser. Vil bare gjemme meg liksom.Den skammen og hatet jeg føler til meg selv er et helvete hele tida (som ofte ender i andre former for selvskading også).Er så drit lei av spising, men tvangen er for sterk. En evig ond sirkel. Er veldig sliten både psykisk og fysisk. Konstant tankekjør.
Avatar

Re: De gale tankene til en overspiser

nov 6 2016 - 03:05
Linda, i 25 år? :(
Jeg har slitt i 5, og har ønsket å dø i 3 år. Hvordan har du holdt ut så lenge?
Min største frykt her i livet er at dette er livet.
Til forsiden