Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

å leve med seg selv

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

å leve med seg selv

mai 23 2017 - 13:42
Jeg har vokst opp med en mor som har vært alvorlig psykisk syk, men som ikke har fått hjelp. Det har vært mange vanskelige år og situasjoner, og jeg ønsket meg bare bort og vekk. Samtidig var mor min nærmeste. Og etterhvert som jeg ble ung voksen, forstod jeg mer og så min mor i et annet lys. For jeg trodde at hun alltid handlet i mitt beste. Kort fortalt, vokste sinnet mitt og jeg ville bare at hun skulle se hva hennes handlinger gjorde med meg. Jeg ventet på at hun plutselig skulle "se" alt fra mitt ståsted. Men ingenting nyttet. Verken å si fra eller å fjerne meg fra forholdet. Og det er det som er så vondt i dag. For idag er hun død, idag har jeg det bedre meg meg selv og idag hadde jeg hatt en annen kapasitet til henne/å takle sykdommen hennes. Men i mange år hadde jeg ikke det. Og nå er hun borte og jeg får aldri sjansen til å gjøre det godt igjen. Og jeg ser tydeligere at det har ikke bare handlet om henne/hennes sykdom, men om at jeg i mange år heller ikke har hatt det godt med meg selv. Og den er litt tung å svelge....

Avatar

Re: å leve med seg selv

mai 31 2017 - 22:27
Trist å lese at du sitter igjen med noe jeg tolker som en følelse av dårlig samvittighet. Forhold til mødre er ikke enkelt. Jeg har selv en mor som kunne trengt litt hjelp (psykisk sykdom, pluss at jeg er sikker på at hun er hypokonder), men som ikke har fått det, annet enn at legen alltid tror på henne når hun sier hun er syk.

Selv om din mor kanskje kunne ha trengt hjelp, og det har vært mange vanskelige situasjoner, så synes jeg ikke du skal klandre deg selv for alt det du kunne ha gjort. Du har hele tiden handlet ut i fra den situasjonen du var i der og da, og det virker som at du først og fremst har tenkt på deg selv. Det er bra. Man skal først og fremst tenke på sin egen helse og sitt eget beste, og dessverre har du ikke hatt "overskudd" til din mor. Hun har det forhåpentligvis bedre der hun er nå, og du har gjort ditt beste. Du har det bedre, og det er det viktigste. Det er ikke alltid at vi kan gi folk det de trenger, uansett relasjon.
Avatar

ansvar for eget liv...

juli 9 2017 - 16:03
Det er helt sant det som blåmeisen skriver, og som voksen så har man både ansvar for eget liv, og for de barna man skal oppdra og veilede. Som barn har du ikke det ansvaret.
Til forsiden