Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen råd? Emosjonelt ustabil pf? dps?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen råd? Emosjonelt ustabil pf? dps?

aug 11 2017 - 21:49
Jeg har hatt denne diagnosen tidligere, og etter mange år uten behandling, hvor mine 5 diagnoser ble fjernet i 2008 var jeg igjen på dps i to måneder i 2017. Det ble vurdert bipolar lidelse, men konkludert med at det ikke er det.
Psykiateren tror jeg har emosjonelt ustabil personligetsforstyrrelse, men jeg nektet å bli utredet for det, fordi eg føler at da blir man stemplet som gal, manipulerende, ond og herskesyk....Føler heller ikke at alt jeg leser om denne personlighetsforstyrrelsen stemmer lenger.
Men, samtidig så er det disse sterke følelsene som røsker og river og utmatter meg fullstendig.
Har gått på stemningsstabilierende for mange år siden, og lurer på om det kan være noe å prøve igjen, men har takket for meg på dps for 3 måneder siden. Og siden jeg ikke ville utredes for EUPF, så ble diagnosen blandet angstlidelse og depresjon, men det kom temmelig tydelig frem i epikrisen at de tror det er en eupf der også.
Så what to do? Jeg vil ikke ha en slik diagnose på papiret igjen. Fastlegen føler jeg ikke at jeg kan snakke med.
Jeg fungerer bra i full jobb, har gode mennesker rundt meg og det går da stort sett bra, men sliter med disse følelsene innvendig som er så slitsomme å forholde seg til, og angsten og depresjonene i perioder. Jeg kjemper hardt for at disse følelsene ikke skal ta overhånd, og greier da etter mange år å holde kontroll på meg selv, men det sliter meg jo ut. Noen råd?
Avatar

Hei på deg!

sep 15 2017 - 20:56
Hei! Jeg hadde også diagnosen eupf for mange år siden. Da jeg byttet dps nylig (flyttet), møtte jeg en overlege som kjente meg fra den tiden jeg hadde diagnosen. Hun er overbevist om at jeg har den, selv om min behandler som jeg hadde gjennom 6 år ikke engang vurderte den. Hun er dessverre pensjonert, så vi kan ikke kontakte henne for råd... Utrolig slitsomt, og jeg kvir meg for å innlegges på dps fordi hun har et så feil bilde av meg.

Det høres utrolig slitsomt å ha så sterke følelser. jeg hadde det før, men er relativt stabil nå. dumt du ikke kan be om hjelp heller, i frykt for å få den diagnosen... Men dersom du er sikker på den er feil, er det da grunn til ikke å ønske utredning?
Til forsiden