Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Narsissister

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Narsissister

mai 19 2017 - 15:20
Hei!

Jeg lurer på om noen her har erfaringer med narsissister i nær omgangskrets? Hvordan takler dere isåfall dette, og har dere noen tips til andre i lignende situasjon? Blir gal snart! På forhånd takk for svar.
Avatar

Re: Narsissister

mai 19 2017 - 15:49
Kan du beskrive oppførsel nærmere?
Avatar

Narsissister

mai 19 2017 - 16:32
Jeg har vært borti en narsissist da jeg var tenåring, kan si er ganske enkelt bare å ignorere denne personen for da for han heller henne ikke din oppmerksomhet ,som regel søke jo bare de der ramplyse treffer,
Avatar

Re: Narsissister

mai 19 2017 - 17:57
Narsissisme er blitt veldig "populært" å stemple folk man ikke liker med, men det er ganske få som er så ille at de kan kalles det. Hvis det virkelig er en narsissist du har å gjøre med, bryt all kontakt, er ikke noe annet å gjøre, å være i nærheten av dem kommer bare til å gå ut over helsa di.
Avatar

Re: Narsissister

mai 19 2017 - 18:30
Innlegget er ulest.
En slik person er veldig like sosiopater, de utnytter, lyver, forteller ville historier så folk skal synes synd på de. Medlidenhet. De er notorisk utro, ser ikke feil på seg selv, er ofte nedstemt, krangler og finner feil på de fleste. Historiene går igjen som regel i barndom, søsken, familie. De utnytter mennesker både fysisk og med og snylte og leve på de. Slike mennesker skal du snu ryggen til og aldri mer se deg tilbake. De er mester på og manipulere og bruke fine ord. De eier ikke empati og følelser for andre. De er som regel ikke av de mest sosiale og de er lynende intelligent.
Avatar

Re: Narsissister

mai 20 2017 - 12:29
Jeg har/hadde en venninne som jeg tidlig skjønte hadde skjulte intensjoner, og jeg er i ferd med å bryte kontakt med henne nå. Hun oppfører seg nøyaktig slik som Solsiden13 beskriver, og jeg føler meg brukt og veldig såret. Føler meg også naiv som faktisk trodde at hun brydde seg oppriktig om meg, så dette er virkelig en prosess. Hun er vel det man kan kalle en covert narsissist.

Men det som er verre er at jeg har en svigerfar som er av den mer grandiose typen. Vi bor heldigvis et stykke unna, så vi omgås ikke daglig. Men nå skal vi snart besøke dem igjen, og jeg sliter skikkelig med å forholde meg til det. Når vi er der så avbryter han meg HELE tiden og kommer med indirekte frekke og sårende kommentarer. De gangene jeg har sagt i fra får jeg virkelig merke det, jeg tror nesten han ser på meg som en trussel som gjennomskuer ham og at han straffer meg for det. Vanskelig å forklare mye, for jeg er redd for å bli "avslørt". Men setter utrolig pris på svarene jeg har fått så langt, og om ikke annet er det litt beroligende at jeg ikke er alene om å ha sånne intense personer rundt meg.
Avatar

Neverendigway

mai 20 2017 - 13:35
Hei :) Når du er på besøk der, prøv og sett deg unna med ryggen til evt. Jeg regner med når han avbryter deg, og snakker over deg, så kommer han framover med kroppen, bruker fingre og lager mye støy rundt seg. Bruker plass. Slike personer skal man snu ryggen til og ikke svare, begynner han og snakke nedlatende til deg, så start en samtale med sidemannen, gjør det fort så han ser han ikke får fullført setningen sin. Et annet råd er og spør andre besøkende om alt fra fin kjole / hår / Avbryt han og ikke møt blikket hans. Jeg tenker på deg ❤️
Avatar

Narsissister

mai 31 2017 - 21:08
Veldig bra tips Solsiden13 tar opp her, (y)
Avatar

Re: Narsissister

juni 1 2017 - 11:02
Takk for det:) Lai21111. Jeg er vernepleier innen dette området :)
Avatar

Narsissister

juni 24 2017 - 18:19
Jeg er oppvokst med en mor som er !!! Det er råvanskelig. Jeg kan ikke kutte henne ut og jeg kan ikke involvere meg for mye. Hun manipulerer og spiller et spill hvor vi alle rundt henne er brikker i spillet som hun er nødt til å vinne. Andre oppfatter henne som sjarmerende og tilsynelatende hyggelig, såklart en del oppmerksomhetssyk på fb, men det er det jo mange som er uten at de har en så ille diagnose. Hun har en fanklubb på fb. *Flying monkeys*som det kalles på fagspråket. Der er folk med på blant annet å henge ut meg uten at de vet det selv. Bestevenninna mi vasket for henne for noen år siden og hun hadde vanskelig for å tro meg når jeg fortalte om detaljene sånn hun egentlig er.,,,mot hva hun viser andre, som feks vaskehjelpa. For hun var jo så blid og hyggelig mot henne. Og så hadde de ikke nær nok relasjon til at venninna mi ble en del av det syke spillet hennes. Men nå tror hun meg etter mange år med å ha hørt på meg, arme kroken <3 og hun har fått lese meldinger min mor har sendt meg og sett hvordan hun har utspilt videre på feks fb og hvordan andre har hengt seg på slik at jeg ser ut som om det er jeg som er narsissisten. Vanskelig å forklare kort. Jeg tar pauser fra henne. Da besøker jeg lite og kommuniserer lite. Er nødt til det i perioder ellers blir jeg syk, rett og slett.
Til forsiden