Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hersketeknikker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hersketeknikker

sep 8 2017 - 19:07
Jeg har akkurat lagt bak med et 8 år langt arbeidsforhold hvor jeg ble utsatt for grove hersketeknikker av sjefen min. Var sykemeldt i 5 mnd nå før jeg sa opp jobben, og har nå begynt å studere. Etter å ha gått på skolen i en mnd nå, merker jeg allerede at ei i klassen min er svært dominerende. Jeg har allerede følt at hun usynligjør meg, overser meg, finner feil i mine oppgaver og påpeker disse. Trodde jeg var ferdig med det nå, men tydligvis har jeg en tendens til å tiltrekke meg slike mennesker. Hvorfor det? Jeg ser på meg selv som gruppens klovn, er beskjeden, men kommer med festligheter underveis, og det er viktig for meg at alle i gruppen har det bra. Jeg går til psykolog, og har gjort det i tre år nå. Skal begynne i gruppeterapi neste uke. Det gjør så vondt å havne i det samme mønsteret igjen.. Har dere en forklaring på det?
Avatar

Re: Hersketeknikker

sep 17 2017 - 21:44
Hei. Har ikke forklaring på det men heller en tanke... tenker at det ikke trenger være du som tiltrekker deg disse menneskene, heller at det finnes noen av dem over alt og at man derfor ikke kan unngå å komme i kontakt med dem fra tid til annen. Man kan derimot bestemme om man vil invitere dem inn i livet sitt eller ikke. Jeg har en tendens til å bli venner med litt dominerende mennesker (ikke herskende), og ser at det kommer fra en dominerende mor i oppveksten. Selv om jeg ikke liker det så er det nesten som om det er blitt "komfortsonen" min. Kanskje du har hatt noen som har drevet hersketeknikk over deg i oppveksten?

Videre synes jeg det er viktig å påpeke at de som driver med hersketeknikk er enten ekstreme egoister (kun ute etter å få folk til å gjøre som de selv vil, kan kanskje kalle dem sosiopater...) eller ekstremt usikre på seg selv og kompenserer derfor med å herske over andre.

At du er klar over situasjonen gir mulighet for at du kan trekke deg bort fra denne personen, eller stå opp mot henne. Starte der du føler deg trygg i det små feks. Håper svaret mitt var til noe hjelp..
Til forsiden