Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bipolar 2 - mangel på selvinnsikt og "sjøsyke".

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bipolar 2 - mangel på selvinnsikt og "sjøsyke".

des 2 2016 - 22:22
Hei! Gift med en mann med bipolar 2-diagnose. Jeg blir "sjøsyk" av svingningene og tviler ofte på mine egne vurderinger. Det jeg trenger er bekreftelse på at det ikke er jeg som har feil. At han i perioder faktisk er sur, fraværende, uoppmerksom, egoistisk, sløv, deprimert osv.... De gode periodene er fantastiske. Og jeg som den evige optimisten jeg er, tror at nå er problemene løst.... Er det noen her som kan si: Ja, slik har jeg det også? Som har verdens fineste i perioder, og en egoistisk, sløv drittunge i andre? Det virker ikke som om han hører sine egne sure svar, eller ser at han for andre uka på rad bare har surfet på nettet og sett på tv. At det er rot kjøkkenet og kaos på vaskerommet etter dette er ikke min feil. Hans sure frustrasjon over det får meg til å klandre meg selv. At han aldri vil være med på noe som han selv ikke har hatt ideen til. At de brå raseriutbruddene er urettferdige og at jentene klandrer seg selv for at det skjer. At vi lister oss på tå rundt for ikke å terge "bjørnen ". Hvordan skal jeg klare å forstå at sykdommen ikke går over? At jeg ikke må stadig prøve å glatte ut alle ujevnheter som kan trigge sinnet? Gi blaffen i dårlige tider og være 100 oss i de gode? Vil så gjerne ha ham når han er den jeg forelsket meg i. Han som er her i de dårlige periodene vil jeg sende dit pepperen gror! Ekstra vanskelig er det fordi fasaden må holdes overfor venner, familie og kolleger......
Avatar

Likner min mann

des 6 2016 - 00:05
Min mann er som din i dårlige perioder. Forskjellen er at han har bare hatt dårlige perioder siste året. Vært fraværende, ikke bidratt, ikke vist følelser eller satt pris på meg eller barna. Vært deprimert lenge, men det siste året har det gått rett utfor og han har nå valgt å flytte ut og vil skilles.
Jeg har gjort ALT for han i alle år. Hatt ansvar for alt et familieliv innebærer ink. vedlikehold av hus og biler. Sitter igjen med aleneansvar for tre barn og er et stort spørsmålstegn på hva som egentlig har skjedd. Han er under utredning, men han har ikke fått diagnose. Ikke sikkert jeg får vite heller, da han stenger meg helt ute.
Avatar

Ups

des 6 2016 - 00:07
Oi, kom borti vasleknappen på første innlegget i denne diskusjonen. Ikke meningen..
Til forsiden