Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

slutt med kjæresten pga en depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

slutt med kjæresten pga en depresjon

feb 10 2017 - 14:56
Hei. Jeg har noen tidligere vonde erfaringer i livet som har gjort at jeg begynte å tenke for mye en periode. Dette har vokst i volum da jeg ikke har fått riktig hjelp eller snakket med noen om problemet og dette har etterhvert gjort meg deprimert.. Fortalte det til kjæresten men hun orket ikke å være samtalepartner rundt dette. Jeg har nå blitt dumpe av kjæresten pga depresjonstilstanden jeg havnet inn i etterhvert. Hun orket ikke det. Det er vel ikke alvolig for jeg har klart å gå på jobb osv, men jeg har vært sliten til tider og kanskje reagert annerledes på mye enn jeg normalt ville gjort. Jeg er jo veldig glad i henne og dette er jo saker jeg kan gjøre noe med ved å gå til en psykolog, men jeg føler det blir mye tøffere alene nå. Hun sier følelsene er borte, men jeg vet jeg har så mye mer å gi enn jeg har vist pga situasjonen. Hvis jeg maser om dette ser det ut til at jeg bare skyver henne lenger vekk. Jeg har prøvd det meste men hun sier hun ikke har endret oppfatning. Jeg har sikkert mast litt mye. Hva gjør jeg. Noen råd ?
Avatar

Re: slutt med kjæresten pga en depresjon

feb 12 2017 - 20:03
Hei Magnus. Helt ærlig, så mener jeg det at om hun hadde følt at hun kunne hjulpet deg så hadde hun blitt. Hun hadde kanskje også blitt selv om hun hadde insett at hun ikke får hjulpet deg, om motivasjonen hennes hadde vært der. Noen mennesker takler bare ikke å være i et forhold som er "mye jobb" og dette gjør at de heller vil fjerne seg selv fra hele situasjonen. Det er den enkleste utvei, og det er dessverre slik at mange tar sjansen på å forlate et forhold med mye potensiale kun fordi de ikke orker å bruke mer tid og krefter enn det som oppleves komfortabelt. Om du føler at du fortjener en partner du kan snakke med når ting er tungt, så er det nok like greit at hun dro. Er veldig klar over at det høres enklere ut enn det er, men man må tenke litt fremover og hva du hadde hatt godt av på lang sikt. Ikke kryp etter henne, for hun hadde støttet deg i det for lenge siden om hun hadde vært interessert. Bruk heller tiden på å lege dine sår og se deg om etter en ny partner når du er klar for det. Folk som flykter når ting blir tungt, kommer til å gjenta den samme oppførselen senere. Det varer ikke i det lange løp. Min egen eks var et slikt tilfelle, og jeg jobber enda med å finne igjen styrken etter at jeg oppdaget hvor svak jeg ble uten han. Jeg er dog 100% sikker på at det ikke var optimalt for meg å være sammen med en partner som flykter når ting slutter å være rosenrødt. Gå med hodet hevet og tenk at det går seg til!
Avatar

Lykke til!

feb 14 2017 - 12:22
Det er dessverre ikke alle mennesker som takler å være i forhold med slike utfordringer. Og det ER vanskelig når partneren er deprimert, det er umulig å ikke la seg påvirke.

Har hun opplevd slike ting tidligere? Kanskje hun har snakket med folk som har erfaring?

Jeg synes ikke du skal krype etter henne, hvis ikke hun vil stå ved din side når ting blir tøft, så er hun ikke verdt det. Synes jeg.
Til forsiden