Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søknadsprosess uføretrygd?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søknadsprosess uføretrygd?

sep 28 2017 - 02:26
Noen som har erfaring med å søke uføretrygd? Fikk du innvilget eller avslag? Hvor lenge måtte du vente på svar? Hvordan var prosessen ellers?
Avatar

Re: Søknadsprosess uføretrygd?

sep 28 2017 - 08:34
Jeg er i prosessen med å søke nå, så har ikke fått enda, men vet litt.
Først er det greit å ha vært i et tiltak før uføre. Om du har vært på aap først( det har jeg), kan de få utredet deg ift arbeidsevne, og om de finner ut at den ikke er til stede eller bra nok, så er det lettere å få gjennomslag for søknaden. Da får man klarsignal fra nav lokalt for å søke. Nav lokalt må først godkjenne søknaden din, før den går til det nasjonale kontoret. Der kan det ta opptil åtte måneder før du får svar.


Det som uansett kan være greit før du søker er å passe på at nav har alle dokumentasjonene de trenger fra behandlere, fastlege etc., slik at du unngår et avslag fordi det ikke ligger nok dokumentasjon bak søknaden, Avslag er noe herk, og krever ofte mer enn søknaden i seg selv trenger, så det er lurt å heller bruke litt ekstra tid på å lage en god case.

Jeg vil anbefale deg å søke opp gruppa "Nav-spørsmål?" på facebook. Der kan man stille spørsmål rundt nav-systemet, og de har tilgang på advokater som bistår i klagesaker om du er så uheldig å få avslag.

Håper det var til noe hjelp:)
Avatar

Re: Søknadsprosess uføretrygd?

des 8 2017 - 04:33
Noen flere som har erfaring med å søke uføretrygd? Innvilget eller avslag?
Avatar

Re: Søknadsprosess uføretrygd?

des 12 2017 - 00:02
Avslag, advokat & ufør 4 uker senere.

Til forsiden