Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Personlighetsforstyrrelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Personlighetsforstyrrelse

mai 18 2017 - 15:59
Jeg vet ikke hvorvidt dette hører til her, men leter desperat etter noen som kanskje kan skimte litt lys på dette temaet for meg...

Jeg har lenge lurt på om jeg kanskje har en personlighetsforstyrrelse, men føler meg ikke klar til å gå til legen mtp. både økonomi og det at jeg føler jeg vil vite mer først.

Jeg føler ting utrolig sterkt, og humøret mitt kan svinge veldig brått, jeg har utenfor-kroppen-opplevelser hvor jeg kan gå i timer -eller dager- og føle at jeg ser verden utenifra. Jeg er utrolig kontrollerende på hvor godt de rundt meg kjenner meg, og vet til en hver tid hvor mye en hver rundt meg vet om meg. Man kan vel si at jeg kontrollerer forholdet for å holde de på avstanden jeg liker. Jeg er utrolig opptatt av å gi gode første inntrykk, men sliter alltid med å opprettholde langvarige forhold. Jeg ser etter skjulte meninger i alt og overtenker og analyserer 24/7. Jeg leter alltid etter logikk og forklaring på de minste ting. Jeg kan også endre mening om de rundt meg på nulltid, og så endre den igjen en time senere.

Alt dette er utrolig slitsomme ting som jeg ikke vet hvor kommer fra, jeg klarer ikke stoppe enn så mye jeg prøver og det går utover hvordan jeg lever.

Er det noen som har input eller råd?
Avatar

Re: Personlighetsforstyrrelse

mai 18 2017 - 17:32
Gå til legen også tar du det der i fra. En legetime er bare ett par hundre kroner, og du kan få faktura hvis du ikke har kontanter. Blir det mange besøk får du til slutt frikort. Høres ut som du kan ha en personlighetsforstyrrelse, men det er ikke sikkert.

Du høres litt ut som meg.
Avatar

Flere erfaringer?

mai 18 2017 - 19:03
Ingen som har erfaringer med dette?
Avatar

Re: Personlighetsforstyrrelse

mai 18 2017 - 19:40
Har vært slik, men er det ikke lenger. Det ble for slitsomt å prøve å være noe jeg ikke er.

Mitt fokus gikk bort fra en kontrollerende og redd rolle til å bli en mer aksepterende.

Problemet ditt er ikke en spesiell diagnose og du vil ikke finne noen som kan gjøre deg "normal". Dette er et begrep som ikke betyr noe som helst, og det blir bare verre om man prøver å sammenligne seg selv med alt og alle som man nesten ikke vet noe om i det hele tatt.

Så det du trenger å gjøre er å akseptere den du er, og tørre å la andre se den ekte deg også. Du vil nok se at det er utfodrende, men trolig også bli overrasket over responsen du får, fordi dine relasjoner vil endre seg til det bedre.
Eller, man kan vel si at folk vil komme og gå, men at det blir lettere å holde på gode og oppbyggende relasjoner som etableres på tillit og forståelse. For man unngår en hel del av alt dette falske styret som så mange er veldig opptatt av. Jeg gidder ikke det livet lenger, og om folk ikke liker meg fordi jeg er meg, vel så er jo det greit. Jeg liker ikke alle, men jeg får jo sove om natten likevel, for jeg trenger ikke å være sammen med folk som ikke passer for den jeg er.


Så man kan kanskje si at det er enkelt og komplisert. Som du ser så fokuserer jeg ikke på symptomene du snakker om, for de er uviktige. Dette vil gi mening etterhvert som du jobber med deg selv.

Alle folk har mye rart ved seg. Du bare får ikke høre om det normalt sett fordi vi er så redde for å være oss selv. Men, dersom du åpner opp og forteller om at du er litt weird, så vil andre følge etter og kunne fortelle om seg selv siden du nå har gjort det trygt.
Du kan saktens også vente til du finner noen som gjør det med deg, men den sjansen er ikke verdt og ta.
Du må ut der og leve litt.
Til forsiden