Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Overtenking

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Overtenking

feb 16 2017 - 13:43
Jeg regner med det er mange her som sliter med overtenking. Det er jo typisk ved flere psykiske lidelser. Her er det et STORT problem.

Jeg klarer ikke la ting ligge. Jeg husker fortsatt ting som har blitt sagt og gjort for ti år siden, og kan bære indre nag til enkelte personer enda. Jeg overtolker tekstmeldinger. Jeg tørr ikke flørte, i frykt for å bli avvist og måtte lure på hva som er galt med meg. Jeg er på ingen måte sjenert. Jeg er alltid en av de som prater i en gruppe f.eks. Jeg danser på byen, vitser rundt og har ingen problemer med fremmede.. Jeg er også hyggelig mot alle. Dømmer ingen (høylydt). Det er først når ting blir personlig jeg sliter. Jeg unngår situasjoner hvor jeg kan få en form for kritikk eller negativ tilbakemelding. Jeg er ikke så opptatt av å bli overøst med komplimenter. Jeg kan få ti fine komplimenter, men det er det ENE negative som henger igjen.. i åresvis. Dette hindrer meg fra å få kjæreste f.eks. Jeg tar ikke sjanser.

Flere som har det slik? Hva gjør dere?
Avatar

Hei!

feb 24 2017 - 10:49
Jeg er også en overtenker...har ingen diagnoser, men har vært deprimert og sykemeldt for det for noen år siden.

Jeg kan også høre 10 gode ting om meg selv, men henger meg opp i den ene lille tingen som muligens kan tolkes negativt...Hva jeg gjør? Ingenting, for jeg vet ikke hvordan....

Beklager at jeg ikke har noen råd, men nå vet du at du ikke er alene hvertfall :)
Avatar

TREN TREN TREN TREN TREN TREN TREN OG TREN !

april 23 2017 - 08:11
Trener du ? IKKE ??

Legg inn 3 mnd. av livet ditt og start denne mandag uken etter! Ofre alt det andre som ikke er nødvendig disse tre mnd. og legg all fokus på treningen, kosthold og riktig søvntid!

Du vil takke deg selv, ja du vil takke deg selv og le av alle de tankene du hadde FØR du begynte de 3. mnd. du tok vare på deg selv og gjennomførte det som fikk endret livet ditt til det det vil være om 3. mnd!


Been there, DONE THAT :) Sparte meg for ååååååår og elsker meg selv for avgjørelsen jeg tok helt selv ! :)
Avatar

Re: Overtenking

april 23 2017 - 15:17
Slet med det for noen år siden til jeg begynte å utforske en mer spirituell side.. Meditasjon osv klarner tankene og renser. Meditasjon kan like godt være mens du gjør noe, feks fargelegging, noe der du ikke trenger å tenke så mye.. Bare føle.

Vær tålmodig og ikke gi opp fordi det tar tid å bli en '' mester'' i hvordan å ikke over tenke og gjøre problemer verre enn de er ☺️
Avatar

Re: Overtenking

april 24 2017 - 00:03
Tenk videre. Tenk at alle mennesker er forskjellige og at ingen opplever eller ser ting likt. Når du får en negativ tilbakemelding fra en person, handler det om deg eller den personen som sier det?

Ikke tenkt på folks motiver, de fleste ting vi gjør hver dag, gjør vi uten å tenke på hvorfor. Hvis jeg sier noe som sårer deg, er det mest sannsynlig fordi jeg har en dårlig dag eller er misunnelig etc., ikke fordi jeg har planlagt det eller har noen bakenforliggende motiver.

Godta mennesker som de er med sine feil og mangler. Alle mennesker har mindre/mer/annerledes sympati, empati, selvinnsikt, ironi, tålmodighet osv.

Når alt kommer til alt handler det mest om at du må godta deg selv for den du er. Du må finne roen i deg selv, godta tingene og menneskene i livet ditt, eller endre de tingene du ikke kan godta. Du kan ikke endre andre mennesker, men du kan akseptere at de er som de er.

Slik tenker nå jeg, kanskje overtenkning dette også, men du flytter i alle fall fokuset bort fra negativitet.

Avatar

Re: Overtenking

april 24 2017 - 05:15
Kjenner meg igjen i noe av det du skriver! Jeg er 25 år og har nylig truffet en jente som er 19, hun er russ nå. Det var hun som la meg til på face og startet det hele for ca 3 mnd siden, vi textet en del så ble vi enige om å treffes spontant en søndag natt.. gikk tur og pratet ble kjent osv hyggelig. Slik holdte vi på, jeg føler at jeg fikk aksept fra hennes side da vi snakket mye sammen, dypt om mye. Hun sendte hjerter og kyss, det føltes hvertfal ut som hun likte meg. vi har truffet hverandre totalt 4 ganger, men jeg tror sjangsen min er forbi da jeg ikke tørte å kysse henne(sist vi traff hverandre).. det er nå to uker siden og jeg har merket fra hennes side at det hele har dabbet av, tenker hun at jeg ikke synes hun er bra nok eller hva? hva skjedde.. problemet ligger også på min side der jeg ikke tørr.. jeg føler meg ikke bra nok, hvorfor meg... vet ikke hvorfor men denne perioden med henne har vært en opptur for meg følte livsgleden igjen.. klarte ikke sove da jeg tenkte på henne hver natt, hva skal jeg si.. hva skal jeg gjøre osv..

som sagt nå er russetiden hennes startet og jeg føler vel egentlig at hun har gått videre evt vil treffe noen andre da hun ikke virker like interessert lengre. (i hennes situasjon ville jeg heller ikke gjort det da hun kan velge å vrake blant andre kjekke gutter i russetiden?)
Avatar

Re: Overtenking

mai 18 2017 - 17:39
Offedm92: bare en måte å løse det på. Send en sms hvor du spør om hun vil møtes. Hvis dere møtes og du merker at det er kjemi så sier du bare rett ut at du tenker på henne og at du liker henne veldig godt. Hvis hun sier det samme, da kysser du henne. Hvis du ikke tør, så kan du bare si at du har lyst til å kysse henne og da finner du fort ut om hun er interessert eller ikke.

Det er bedre at du finner ut av dette nå, enn at du skal gå å gruble på dette i månedsvis. Det er bedre å ha prøvd og feilet, enn å gå å gruble over det som kanskje kunne ha vært.
Avatar

Ja!

mai 20 2017 - 19:50
Jeg overtenker masse! Psykologen kalder det grubletanker :)

Dette hjelper meg:

1) å gå til en psykolog som praktiserer metakognitiv terapi

2) Vi har 55.000-60.000 tanker i løpet av en dag ifølge min psykolog. Den negative tanken er bare en av dem. Men når jeg tar tak i den og vil argumentere for/imot og snu på alt og spinne masse på en enkelt negativ tanke.. ja så tar den tanken opp hele "tankesynsfeltet" mitt.

Så jeg prøver å si til meg selv "det er bare en tanke. Jeg trenger ikke gjøre noe med den". Noen ganger har jeg grublet en stund før jeg kommer på.. men stopper meg selv mer og mer nå.

3) Når jeg har overskudd prøver jeg å skrive ned dette før jeg legger meg:
a) når var jeg mest harmonisk/avslappet i dag?
b) hvilken side av meg selv likte jeg best i dag?
c) dagens tre høydepunkter.

4) jeg har laget meg en "Happy Jar" der jeg kontinuerligt skriver ned ting ved meg selv som jeg er stolt av. Enten ting jeg har oppnådd eller sider ved meg selv :)

.. vet det hjelper på psyken å få trent! Takk for påminnelsen blitzregn ^_^
Avatar

Re: Overtenking

mai 28 2017 - 18:11
kan man la være å overtenke hvis man har et "problem" som er vedvarende, en konstant uløst situasjon?
Jeg er overtenker mester av første grad, selv
Avatar

Overtenkning

mai 30 2017 - 13:25
Jeg forstår veldig godt hvordan du har det. Jeg har fått i oppgave av psykologen min å ikke gruble for jeg er en grubler. Jeg grubler for å forsøke å finne mening med ting som skjer. Jeg sliter fryktelig med å komme over et svik som skjedde meg der snart tre år siden. Jeg er pessimist av natur og tenker ofte det verste. Det å stoppe med overtenkning er vanskelig når det på en måte har blitt en vane. Jeg prøver å leve her og nå. Prøver å ikke tenke på fortiden og heller glød fremtiden.
Til forsiden