Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Høysensitiv

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Høysensitiv

mai 13 2014 - 21:53
Har akkurat funnet ut at jeg, med stor sannsynlighet, er høysensitiv. Det ante jeg ikke en gang var en "greie". Men tenker at det kanskje er mange her inne som er det også?

Les mer på "Foreningen for Høysensitive" og "entanke.com"

Kanskje dette kan være en del av "puslespillet"? Jeg fikk en skikkelig a-ha opplevelse.

De skriver bla.:
"Å være høysensitiv betyr at nervesystemet er mer fintfølende og mottakelig for sanseinntrykk, stemninger og stimuli enn de fleste andre mennesker. Høysensitive mennesker har like mange variasjoner av grad og fremferd som alle andre. Det er store forskjeller på hvilke mønstre og forsvarsmekanismer den enkelte har utviklet for å beskytte sin sensitivitet."
"Veldig mange mennesker som er høysensitive opplever det vanskelig å delta i samfunnet. De er ofte meget dyktige mennesker som er pliktoppfyllende og har mange ansvars og omsorgsoppgaver, nettopp på grunn av sine egenskaper som kommer av sensitiviteten.

Høysensitive mennesker er mer vare og intuitive, legger merke til og oppfatter stemninger og energier som andre ikke er like sensitive til eller heller ikke registrerer. Det kan for eksempel være fornemmelsen av stemningen eller atmosfæren når man kommer inn i et rom med andre mennesker. Energier i rommet sanses lett. Den høysensitive leser kroppspråk og føler det udefinerbare i situasjonen - det som bare «er» og som ikke kan forklares. Man bare «vet», rent intuitivt."

Håper dette hjelper noen! Jeg synes det var utrolig bra.
Avatar

enig

mai 13 2014 - 22:40
Det er veldig interessant og jeg tror det er et viktig tema for de som sliter med nerver.
Avatar

Re: Høysensitiv

mai 13 2015 - 21:38
Jeg var tenkt å lage en egen tråd om dette med høysensitivitet men så gjorde jeg et søk her og fant denne tråden. Så da skriver jeg bare her :)

Jeg lurte igrunn bare på om det var flere som er høysensitive her. Og hvordan dere opplver å leve med denne sensitiviteten i hverdagen? Kan dere fortelle litt?


For meg er det slik at jeg får høy puls i mange sosiale situasjoner. Hvis noen har en diskusjon på gang og det er en uenighet så kan dette bli hardt å håndtere for meg, da føler jeg et sterkt behov for å trekke meg vekk. Hvis jeg tar på meg hodetelefoner med musikk og så snur meg vekk fra det ubehagelige så hjelper det mye.

Jeg opplever veldig mye som pinlig. Det kan være hvis noen tabber seg ut i radioen, enten sier noe feil eller det blir en pinlig stillhet så friker jeg helt ut av det og må skru av.

Jeg synes det er vanskelig når folk viser sterke følelser, da må jeg ofte trekke meg unna. Jeg er også veldig var på min intime sone. Hvis noen kommer for nært innpå meg blir jeg ukonfortabel. Klemmer synes jeg er vanskelig å håndtere, men jeg forsøker ikke å vise det for ikke å støte noen. Det føles veldig merkelig for meg å skulle ta på noen, f.eks hvis noen legger armen sånn kameratselig rundt skulderen min så føles det bare veldig rart for meg.

Dette var det jeg kom på i farten.
Avatar

Re: Høysensitiv

mai 15 2015 - 18:30
Jeg er høysensitiv, og sliter med engstelig unnvikende personlighetsforstyrrelse. Jeg føler disse to er en veldig dårlig kombinasjon, da jeg ikke klarer å takle min engstelige side noe bra.. I tillegg til angst, så er jeg veldig sensitiv på andres følelser. Jeg blir ekstremt lett påvirket av andres humør og kroppsspråk. Tar lett til tårene. Er veldig sensitiv på koffein og alkohol, og dermed holder jeg med unna begge deler. Sensitiv på lys og lyd.

Jeg føler egentlig at å være så følsom og sensitiv er litt negativt, men det har jo noen positive sider også. Jeg føler at jeg er mer empatisk enn mange andre. Jeg tror folk liker meg fordi jeg er rolig og en god lytter. Det føles jo litt godt. Samtidig er det vanskelig å forholde seg til alle tingene jeg er følsom for. Selskaper og kjøpesenter går generelt veldig dårlig, det er mye lyd og mye mennesker, og det blir bare ekstremt slitsomt. Jeg føler også det samme som deg, Didelphidae, at kroppslig kontakt er ganske vanskelig. Klemmer og det å sitte tett med noen er ubehagelig.

Men det er jo litt fint å vite at det faktisk er noe som er litt vanlig, det å være høysensitiv. Jeg har vokst opp og trodd at jeg var veldig unormal og rar, og den eneste som var "sånn". Men det stemmer jo ikke. Men noen ganger så er det litt godt å kunne si til mennesker; "Du, jeg er bare veldig følsom", også skjønner de jo greia. :)
Avatar

Re: Høysensitiv

mai 16 2015 - 14:50
Ja de positive sidene er jo at vi kan være veldig empatiske. Vi ser signalene andre sender ut og kan dermed trå til hvis det er et behov for oss. At jeg veldig lett blir rørt av andre sine følelser at jeg reagerer sterkt på urettferdighet og nød og føler et sterkt behov for å handle. At jeg kan være en god brobygger. Men det kan jo også fort gå andre veien at jeg trekker meg vekk og forsøker å bygge en mur rundt meg og late som om verden ikke eksisterer. At inntrykkene rett og slett blir for mange og sterke.

Uff ja selskaper og tilstelninger med mye folk er vanskelig. Spesielt sammenkomster innenfor familien kan fort bli veldig slitsomme. Jeg sliter ofte med dårlig samvittighet fordi jeg føler jeg svikter famile og slekt når jeg ofte ikke greier å møte opp i brylluper, begravelser, konfirmajsoner og andre begivenheter hvor folk samles. Hver gang det er en begivenhet i familien så går jeg inn i en personlig krise. Noen ganger så er det et forferdelig tankekjør når jeg tenker over alt dette som ligger fremfor meg og som jeg må ta stilling til. Hva gjør jeg når min siste besteforelder dør, som alltid har stått meg nær. Jeg får så vondt av å tenke på det.
Avatar

Hei.

april 25 2017 - 15:02
Er ei jente på 18 år. Har ganske dårlig selvtillit, usikker, og innadvent. Har jobba meg opp i det vennemiljøet jeg har, er ikke så flink til å prate men det kommer seg. Har nettopp funnet ut at jeg er høysensitiv, eller at vel mest sansynelig er jeg det, da falt noen biter på plass i alle fall.
Tankene hoper seg opp så mye alt fra liv og død, fremtid og hvor vi mennesker havner når vi dør, finnes Gud og alt mulig rart. Radioen eller når noen prater, det er så innmari høyt, er ganske var for andres tanker og følelser også. OG når jeg tenker for mye, hvis jeg tenker for mye kan det bli skikkelig stressende og jeg får et panikk/ala angstanfall. Skulle gjerne ha snakket med noen som viste hvordan det var, og som kunne ha hjulpet meg litt på vei. Veit ikke, men hadde vært fint å kunne ha snakket med noen som har noen av de samme erfaringene som meg, og som kanskje visste om det var noe man kunne gjøre med det??
Om noen har lyst til å prate litt om dette send meg gjerne en venneforespørsel eller noe. Hadde vært veldig fint.
Til forsiden