Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hodepine, angst og depresjon.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hodepine, angst og depresjon.

april 3 2017 - 00:53
Hei. Jeg lurer på om det er noen her som sliter med spenningshodepine på grunn av angst/depresjoner?

Jeg har over lang tid slitt med hodepine, hver eneste dag. Legene finner ikke ut eksakt hva hodepinen kommer av, men siden jeg har mye spenninger i nakke og skuldre kaller dem det spenningshodepine.

Jeg har ikke forklart legen min (ennå) om mine plager meg angst og depresjoner da dette er ganske vanskelig for meg. Men skjønner jo nå at jeg snart må det da dette, spesielt depresjonen, nå bare blir verre og verre.
Jeg tenker at kanskje spenningene mine kommer av at jeg ikke klarer å slappe av, at jeg er spent hele tiden som følge av angst og depresjon.

Hvordan gikk dere frem med at dere hadde angst og depresjoner? Hvordan forklarte dere det? Forteller dere det til venner og familie? Eller er det noen som meg her som holder det hemmelig?

Jeg har slitt med dette i mange mange år, jeg er 25 år, men har aldri fått noe særlig med hjelp, men ser nå at jeg snart er nødt. Oftere og oftere tenker jeg på å ta mitt eget liv, selv om jeg veit jeg ikke er "tøff" nok til å gjennomføre det er jo tanken ganske skummel, for jeg VIL jo ikke dø, det bare virker som en løsning der og da når jeg er som verst.

Jeg begynte også i kveld å kutte meg igjen... Jeg har gjort dette før, men sluttet mens "leken var god" og det gikk for langt.
Tankene om å kutte meg har kommet titt og ofte de siste ukene, og i kveld klarte jeg ikke holde det tilbake lenger.. Gamle arr ble til nye sår, og det er vel hovedgrunnen til at jeg nå sitter å skriver her, for jeg har ingen å snakke med dette om, men kjenner jeg er desperat etter en løsning. Det hadde vært deilig å snakket med noen som ville lytte, ikke lytte som i å høre på, men virkelig lytte, forstå meg.

Avatar

Hei

april 7 2017 - 17:00
Jeg har hørt om en del såkalt vellykkede mennesker som har kjærest, god jobb, karriere, hus, barn osv. som plutselig har gått på veggen fordi de ikke har jobbet med seg selv. Alle har mer eller mindre traumer fra barndommen, det vil innhente deg. Hvis du har depresjon som kan den forverres hvis du ikke får hjelp og angst kan gjøre at du kommer inn i en ond sirkel. Hvis du har en god og trygg familie og gode venner så bør du si ifra. Må si jeg anbefaler psykoterapeuter da de fokuserer på deg og ikke på dine diagnoser.
Klem
Avatar

Re: Hodepine, angst og depresjon.

april 7 2017 - 19:04
Noen kommuner har gratis lavterskeltilbud for psykisk helse. Heter psykisk helse og rus. De er kjempeflinke i den kommunen jeg er i.

Ellers, yoga fungerer bra mot spenninger, trening generelt også er bra og å tenke på ett godt kosthold. Forandringer sosialt kan også være noe å tenke på.
Avatar

Re: Hodepine, angst og depresjon.

april 7 2017 - 19:46
Om det fokuseres på diagnoser eller ikke har med sted å gjøre. Som jeg nå har forstått er det tilknyttet sykehus pålagt å fokusere på diagnose, uavhengig av type helsepersonell. Har med systemet å gjøre. Se "lykkepillen"

Avatar

Re: Hodepine, angst og depresjon.

april 8 2017 - 00:36
Hei. Var hos legen i dag, og sto frem med angst og depresjon. Det var ikke lett, og jeg trudde aldri jeg skulle greie det, men jeg kom meg i mål. Legen min sendte henvisning til DPS og ga meg antidepressiva. Håper jeg nå kommer "inn i systemet" å får hjelp på den riktige måten :) Takk for at jeg fikk lov til å uttrykke meg her.
Avatar

Re: Hodepine, angst og depresjon.

april 8 2017 - 11:29
Du burde tenke over om et medisinfri tilbud kan være noe for deg. Medisinene kan ha bivirkninger og hørt folk si at de kan gjøre en til en annen enn det de er. De kan virke forskjellig fra person til person.

Kognitiv terapi er noe jeg vil anbefale. Men da hos en psykolog, ikke en psykiatrisk sykepleier, da har ikke i nærheten av like mye psykisk kunnskap som en psykolog.
Avatar

Re: Hodepine, angst og depresjon.

april 8 2017 - 11:32
http://www.aftenposten.no/webtv/#!/video/113379/lykkepillen-de-ti-aarene-i-psykiatrien-var-som-tortur-for-silje-marie-et-moete-med-en-sykepleier-endret-alt
Til forsiden