Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hjelp Katten gjør meg gal.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hjelp Katten gjør meg gal.

mars 26 2018 - 05:34
Si i fra hvis dette ikke passer. Har en kattunge på 9mnd som gjør meg gal. Har akkurat fått inn nye møbler som hun skal absoulutt skal klore på. Har prøvd alt fra si bestemt nei til å spraye sånn sitrus spray, men det virker som hun ikke bryr seg om det. Hva kan jeg gjøre? Lurer sterkt om hun har ADHD
Avatar

Re: Hjelp Katten gjør meg gal.

mars 27 2018 - 04:10
En vannpistol eller lignende som du kan sprute på katten, men det må bli gjort når hun selvfølgelig gjør det så hvis hun er veldig aktiv på det så vil du få det til. :)

Mest effektive jeg kan tenke meg, men må bli gjort i rett øyeblikk så går det seg til etterhvert.
Avatar

Re: Hjelp Katten gjør meg gal.

mars 27 2018 - 04:13
Ja så kan det være greit å si fy eller nei, kommer helt an på ord du bruker men fy er nok bedre enn nei i og med vi bruker nei endel i vanlig daglig liv.

Avatar

Re: Hjelp Katten gjør meg gal.

april 2 2018 - 23:25
Aktiviser henne. Avled henne når hun er på vei mot møblene med leker, kjøp et klorestativ( om du allerede ikke har) og få henne interessert i det.

Katter er sta dyr, de er ikke de som lar seg fortelle hva de skal gjøre, men gjør det de selv vil, hvor og når de vil.
Så bare bli vant med det.
Første katta mi klora knapt på møbler og var generelt et prakteksemplar av en katt... så kom kattefrøken nr 2 i hus. Hun er staere enn et esel og gjør som hun vil, når hun vil og ingenting funker på henne. Har prøvd alle triks i boka. Lost case, men jeg elsker henne for det om :)
Avatar

.

april 3 2018 - 15:10
Åpne døra og spark driten til helvete ut.
Avatar

Re: Hjelp Katten gjør meg gal.

april 5 2018 - 23:47
Du høres ut som en skikkelig katteelsker, Mann-28, særlig det med sparking var virkelig henførende, hi hi...
Avatar

.

april 8 2018 - 16:48
Ja jeg har nå hatt mange katter i min oppvekst, men nå har jeg hund. Dem har da alle vært godt dressert. Viktig å vise hvem som er sjefen i huset.
Avatar

Re: Hjelp Katten gjør meg gal.

april 8 2018 - 17:36
Katter kan ikke ha adhd. Kattunger er som andre unger, de er urolige, ofte umulige og fulle av energi. Ikke kosebamser. Det hjelper verken å rope fy, sparke dem til helvete ut(???) eller å spraye dem med vann? Man skal ikke straffe de med hensikten å skremme, da blir de bare mer umulige. Hvorfor skaffe seg et dyr hvis dere ikke klarer å håndtere dem?

En idé å lese seg opp på dyret før dere skaffer det. Stakkars.
Avatar

Re: Hjelp Katten gjør meg gal.

april 11 2018 - 17:02
Kanskje hvis du faktisk hadde lest om eller hatt noe kunnskaper så ville du nå visst at en sprut med vann fungerer bra uten at det tar noen skade.
Å korrigere menneske eller dyr er ikke feil så lenge det blir gjort på rett måte.

Har erfaring fra huskatt, egyptisk mau (lisensiert), Bengal og ilder så noe greie har jeg på det selv om jeg ikke skriver bøker eller er veterinær.

Noen bruker bare en lyd for å si ifra, mitt poeng var når man sier nei til et dyr burde det ikke være noe som går i vanlig dags tale siden de kan misforstå når det blir sagt. Derfor mange også lager bare en spesiell «lyd».

Om du hadde hatt problemet så hadde du bare latt katten klore alt som den passet seg? Som du sikkert vet er katter ganske egne og stae så det er ikke bare å vise dem hvor de skal klore eller ta dem bort fra stedet de klorer hver gang.

Hva med å komme med et konstruktivt råd isteden hvis du er så bekjent med katter og heller komme med løsning til trådstarter?
Til forsiden