Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fortidens spøkelser

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fortidens spøkelser

sep 20 2017 - 12:46
skal prøve å gjøre dette kort... seksuelt missbrukt i barndom, stygt sveket av mor i forbindelse med dette. sliter så innmari med sinne, hat, sorg osv i forhold til disse tingene. enda det er mange år siden. giftet meg med en psykopat bare for å toppe hele greien. skilt og nå i forhold med en god mann. problemet er den forbaska ryggsekken av psykisk dritt eg har med meg i forholdet. holdt på å bli slutt grunnet dette :/ samboer er ikke av pratsom sort og har litt problemer med å sette seg inn i andres følelser. har ikke lyst å miste han men e redd det er den veien det går om eg ikke får hjelp til å lette på ryggsekken litt... noen som har erfaring med psykolog i slike tilfeller?? FÅR man i det hele tatt time hos psykolog?? redd for å be legen om henvisning for å så bli avvist.
Avatar

Hei

sep 20 2017 - 15:07
Du får garantert time hos psykolog hvis du ber om det. Antar at fortiden din har gitt deg angst/ depresjon og da er det klart at du får hjelp. Det kan ta noe tid før du får time, siden det kan være venteliste.


Jeg kan anbefale deg mindfulnessmeditasjon og mindfulness hvis du ikke har prøvd dette ennå, det har hjulpet meg mer enn å gå til psykolog. PS! Har ikke ingen erfaring med seksuelt misbruk, jeg skriver om hjelp med angst og depresjon generelt ( og som følge av andre typer mishandling).
Mindfulnessmeditasjon er enkelt å få til, men krever mye selvdisiplin, anbefaler deg å høre på foredrag av John Kabat- Zinn på youtube for å lære om dette. Jeg anbefaler deg allikevel å gå til psykolog i tillegg, siden du kan da komme til hen hver uke og legge ut om det som plager deg og det kan være god støtte for deg og så belaster du også kjæresten din mindre på den måten, siden vi med angst/ depresjon kan jo noen ganger være litt krevende.

Lykke til med å få det litt bedre
Til forsiden