Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer med universiteter og høyere utdanning?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer med universiteter og høyere utdanning?

mai 28 2018 - 22:54
Hvordan er det å studere ved et universitet? Tenker å ta noe utdanning om en stund.
Avatar

Hei

mai 29 2018 - 21:01
Det kommer veldig an på hva du studerer (det er for eks. en stor forskjell mellom det å studere ved humanistiske fakultet, kontra ved psykologiske fakultet), men generelt sett er det en spennende og utfordrende periode i livet. I forhold til vgs. får man ekstremt mye frihet og ansvar; man er selv ansvarlig for å lese pensum og gå til forelesninger. (Lekser og obligatoriske aktiviteter er svært begrenset.) Det kan være en utfordring for noen, men en kilde til selvutvikling for andre.

Samtidig synes jeg det er gøy og givende å studere: Man får virkelig fordype seg i et vitenskaplig område som man brenner for, og gjøre seg selv kvalifisert til arbeidsmarkedet. Man møter mange nye mennesker og stifter livslange vennskap og forhold. Det er vanlig å feste mye i studietiden. Det finnes mange muligheter til å engasjere seg i en klubb/forening - som gjør studietiden mer innholdsrik.

Spør meg gjerne om du lurer på noe annet.
Til forsiden