Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det noen andre som har erfaring med voldelig partner (psykisk og fysisk)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det noen andre som har erfaring med voldelig partner (psykisk og fysisk)

nov 3 2015 - 02:30
Er det noen som har opplevd en psykisk og fysisk voldelig partner som gikk over flere år? Det har jeg og jeg klarer ikke legge det bak med selv om det hendte for 2 år siden. Har lyst å starte på nytt få en ny kjærest og legge alt det vonde bak meg, men det påvirker meg så VELDIG sterkt enda! Er det noen som har gått gjennom det samme og kommet ut av det? Forholdet var så ille fysisk at jeg trodde jeg skulle dø og få store varige skader. Det psykiske gjorde at jeg ikke klarte å gjøre noe uten at han godkjente det på forhånd. Fikk ikke spise om han ikke sa det var greit, fikk ikke sove, alt jeg gjorde var å spille PS3 med ham inntil jeg var så utmattet at jeg sovnet, men han sluttet ikke han bare slo meg til jeg våknet opp og tvang meg til å fortsette og kjeftet på meg for at jeg døde i spillet. Fikk dårlige karakterer på skolen og alt i livet mitt raknet. Men nå har jeg muligheten til å starte på nytt, men jeg klarer ikke for om kvelden kommer trøstespisingen, tankene, minnene og jeg har bare lyst å gråte se på film eller bare ligge og gjøre ingenting utenom å gråte og spise og spise og spise. Det er en ond sirkel for til mer jeg spiser til mer minner det meg om forholdet jeg hadde og til mer negativ selvtillit får jeg. Folk sier jeg er en så søt, snill og pen jente. Men ikke i mine øyne alt det tok han fra meg. Jeg føler at jeg var ei søt, snill og pen jente men etter han hadde brukt og kastet meg har jeg bare blitt ei jente uten selvtillit som føler hun er i veien som bare blir tykkere og tykkere, mer og mer ensom og trekker seg mer og mer unna alle. Jeg vil bare at alt skal bli slik det var før. FØR han kom inn i livet mitt. Jeg taklet sykdommen, mobbingen, jeg taklet kjæresten som manipulerte meg og styrte meg psykisk, jeg taklet den seksuelle misbrukingen i barndommen. MEN JEG KLARTE IKKE DET SISTE FORHOLDET. Det var som om han tok alt annet i livet mitt og ganget det vonde med 10 i styrke og fortsatte selv når jeg ikke hadde noe igjen uten om livet mitt og troen min. Selv troen min prøvde han å ta knekken på. Jeg klarer ennå ikke å forstå at jeg overlevde. Det føles ut som om jeg på flere måter døde. Men jeg er her ennå så jeg har ikke død. Men jeg er så sliten! SÅ UFATTELIG SLITEN! Men jeg lever og skal fortsette å leve. Verste av alt er om natten. Jeg klarer ikke sove. Vil ikke sove. Blir så trist :`( Jeg er bare 24 år, men det kjennes ut som om jeg har levd minst 40. Men tilbake til spørsmålet mitt igjen er hvordan kan man komme seg etter dette her?
Avatar

Re: Er det noen andre som har erfaring med voldelig partner (psykisk og fysisk)

nov 3 2015 - 19:49
Så positivt at du kom deg ut av et så destruktivt forhold da! Grunnen til at du ble så lenge er jo nettopp at han klarte å bryte deg ned så mye at du mista deg sjøl. Men du har hedigvis ikke mista deg sjøl helt, og det skal du være glad for. Bare 24 år og greier, da er det håp for framtida!:-)
Du må bare tenke at du er skadet, men at du hver gang du hjelper deg sjøl eller gjør noe bra for deg sjøl, bygger du deg sjøl opp igjen.
Ikke la negative tanker styre livet ditt, jag sånne tanker på flukt!

Ellers , håper du får litt kyndig hjelp også da.
Avatar

Re: Er det noen andre som har erfaring med voldelig partner (psykisk og fysisk)

nov 3 2015 - 20:16
Jeg har ingen erfaring med voldelig partner, så kan ikke komme med så mye råd om akkurat det... Men det med at du ble seksuelt misbrukt i barndommen, det kjenner jeg meg igjen i. Du skriver at du har taklet alt frem til det forrige forholdet, men er du sikker på det? Av alt du nevner, er det kun det seksuelle misbruket jeg kan kjenne meg igjen i, men jeg kjenner meg igjen i alt du opplever nå, fra trøstespising til dårlige selvtillit/selvbilde/selvfølelse. Det virker som det er fryktelig mye du har opplevd allerede, bare 24 år gammel, men har du jobbet noe med det? Det er én ting å overleve slike ting, men senvirkningene fra slike opplevelser kan i verste fall knekke deg psykisk, og påvirke deg resten av livet om det ikke blir bearbeidet ordentlig...
Jeg håper du får ordnet med psykolog eller avtale med DPS gjennom legen din, eller finner noen du kan snakke om alt dette med (støttesenter mot incest kan også være fine å ha kontakt med). Kontakt meg gjerne om du vil prate mer, og masse lykke til videre uansett <3
Avatar

=)

nov 3 2015 - 23:52
Tusen takk blankeark. Skal prøve å jobbe med det negative tankemønsteret. =)
sumetiamtum: Jeg tenker nok at det er en blanding av alt som har hendt tidligere før forholdet. Må innrømme jeg bl.a. trøstespiste før dette forholdet også. Det var bare at det føltes mer under kontroll. Jeg har prøvd å jobbe med alt jeg har opplevd lenge. Gått til psykolog, lege osv. Men det hjelper ikke. Det går bra i perioder, men så går det ikke bra igjen :S
Avatar

Hei

aug 23 2017 - 23:21
Det er vel kanskje slik at utrygghet og smerte avler utrygghet og smerte ?
Hvis du har blitt utsatt for seksuelle overgrep i barndommen - så vet du nok ikke hva trygghet og godhet i et forhold er og derfor kan det sikkert være vanskelig å se det.
Jeg har ikke blitt det, men vokste opp i en turbulent familie med mye konflikter, sykdom og uro.
Er også en pen, søt og snill jente som lett får oppmerksomhet :)

Hadde også en tendens til å velge de typiske "bad boys" for å flørte litt for gøy. Men det var alt.
Inntil jeg viklet meg inn i en dating prosess med en student som viste seg å være psykisk manipulerende og virkelig tok deg rundt lillefingeren, følte jeg.
Det er vanskelig å slippe unna for man trekkes jo mot denne personen fordi du er vandt til fra tidligere i livet å være rundt slike type mennesker - men det blir retraumatisering.
Jeg kom meg unna - men sliter i dag som deg med store senskader.
Har du fått hjelp fra overgrepsmottaket ? De finnes i stort sett alle byer/tettsteder..

Husk at du må sette grensene. Hold deg heller unna gutter.
Avatar

Tilgi deg selv!

sep 11 2017 - 16:03
Jeg kan ikke forestille meg det du har opplevd, men da jeg leste innlegget ditt dukket denne setningen opp "En må tilgi seg selv". For å komme videre må du tilgi deg selv. Men det er hardt arbeid. Hvis du synes det er noe i det så skriv gjerne tilbake. Hvis ikke sp var det bare en tanke fra meg som du kan glemme.
Til forsiden