Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Emosjonell ustabil personlighetsfortyrrelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Emosjonell ustabil personlighetsfortyrrelse

jan 26 2017 - 21:14
Denne uken fikk jeg diagnosen emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse av typer borderline.
Er det noen flere her som har denne diagnosen, impulsiv, borderline eller blanding? Hvordan opplever dere det å leve det og hvordan opplever dere behandlingen?
Avatar

Hei

jan 28 2017 - 16:24
Jeg har fått denne diagnosen, har også angst og depresjon.
Jeg fikk sjokk da jeg fikk denne diagnosen pga jeg ikke kjenner meg igjen i alle trekkene, men noen av de.
Jeg sliter med å akseptere det og må ærlig si at jeg føler meg mer anderledes nå enn før psykologen sa det til meg. Har lest så mye om den på nettet at jeg ble skremt... Ikke meningen å skremme deg, men jeg sliter med å leve med den.

Jeg går nå i kognitiv terapi behandling, foløpig ingen bedring... Hvilke råd/behandling har du fått?

Avatar

Hei Sykdomlei

jan 28 2017 - 17:10
Jeg har ikke fått noe behandling for det ennå, har nettopp fått diagnosen så får vite mer neste uke.
Jeg kjenner meg veldig igjen på typen borderline så jeg ble ikke sjokkert i det hele tatt. Har lest at med behandling så blir de fleste helt kvitt det. Har du gått i behandling for det lenge?

Diagnosen har ikke fått meg til å føle meg noe mer anderledes enn før da det er noe jeg alltid har slitt med pga div andre ting. Men jeg føler meg mye mer alene kan man vel si. Men dette er vel litt fordi de er litt tabu å snakke om psykisk helse, spesielt slike ting som dette vil jeg tro. Skulle ønske det ikke var sånn og at jeg turte å snakke om vennene mine om dette, men er så redd for å pushe dem vekk..
Avatar

Hei

jan 28 2017 - 19:38
Jeg har gått i behandling for dette siden august 2016, lært mye nytt og fått litt verktøy til å håndtere det jeg sliter med. Jeg kjenner jo meg godt igjen i mye av trekkene, men som du sier så går det ann å bli kvitt det og det er jo derfor jeg går i behandling. Lærer mye om følelsesregulering, noe jeg trenger.
Jeg har utviklet en del angst det siste året, noe som gjør alt litt mer utfordrende...

Jeg forstår deg godt når det kommer til å snakke om det, jeg har ikke tord enda å fortelle noen om personlighets forstyrrelsen min, redd for at andre skal bli skremt, avvise meg og at jeg vil føle meg enda mer alene. Jeg sliter med å være alene og i mitt eget selskap av og til. Det er så trist at det skal være så skambelagt å slite psykisk... Men det hjelper å prate med andre som har det slik fordi da føler man seg ikke så alene. Jeg tenker også så mye som mulig på at det er stor sjanse på å bli frisk.
Avatar

Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse ...

mai 28 2017 - 01:19
Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse ( har den impulsive typen , men muligens jeg har borderline typen også noe usikker) nårman har denne type sykdom er det da vanlig å handle mer destruktiv i ovenfor seg selv?? Jeg har jo desverre vert alt for slem ovenfor meg selv med overdoser og kutting på underarm ... men det som er så ufattelig slitsom og trist er at jeg har konstante selvmordstanker hele tiden noe som igjen fører til at jeg blir enda med deprimert og atda tankene om døden å legge planer å sann blir det man gjør .... det er jo uutholdelig ! Men med den diagnosen som
Jeg sa jeg har da tror dere at den er med på å forsterke desse tingene jeg sliter med?? :/ skulle ha gjerne ha vist det ...
Avatar

Medisin

mai 28 2017 - 01:47
Glemte å ha det jeg nå kom på i innlegget ovenfor...
Ang medisiner for diagnosen
EmosjonellUstabil personlighetsforstyrrelse er det viktig å bruke medisin når man har denne diagnose ? !
Jeg går ikkepå noe som helst...
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsfortyrrelse

juni 12 2017 - 11:30
jeg HATER å ha denne diagnosen på papiret.. Så jeg velger å late som jeg ikke har den, men "bare" depresjon... Føler man blir sett ned på av helsevesenet når man har den diagnosen...
Avatar

Borderline og C-PTSD

juli 16 2017 - 12:11
Jeg har borderline personlighetsforstyrrelse og kompleks PTSD.
Det er utrolig slitsomt og det påvirker alle valg jeg tar i hverdagen. Jeg benektet at jeg hadde borderline først fordi mennesker med denne diagnosen blir behandlet forferdelig dårlig av helsevesenet.

Jeg fikk denne seinere og kompleks ptsd først, så jeg kan med hjertet på hånda si at personal møter deg på en HELT annen måte fordi du har borderline.

Jeg hater BPD.
Til forsiden