Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

9 år med plaging

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

9 år med plaging

aug 29 2017 - 01:57
Først: Sorry for at dette ble litt langt.

Jeg møtte en mann over nett for da jeg var 19 år, han SA han var 37, men han innrømmet en stund senere at han var ti år eldre.Jeg vet ikke den dag i dag hvor gammel han faktisk er.

Uansett, vi hadde sex, og den ble litt ”heftigere” enn jeg hadde sett for meg. Vi var begge interessert i hard sex, og jeg kunne nok avbrutt det om jeg hadde bedt om det, men jeg var ung, dum og turte ikke å avbryte i frykt for å fremstilles som en ”pingle”. At rumpa ble farget og stripete er en ting, men at jeg skulle ende opp med blåmerker i ansiktet var ikke helt hva jeg så for meg. Jeg er fremdeles den dag i dag, ni år etter, utøver av BDSM. At ting gikk litt over styr den gang er egentlig helt ”greit”. Det har jeg en del skyld i selv, ettersom jeg bare lot det pågå og ikke lot han få vite at jeg synes det gikk for langt. My bad!

Men, etter vårt møte valgte jeg å bryte med han. Jeg var ærlig og sa at det ikke funket for meg og at vi var på forskjellige plan. Dette falt visst ikke i god jord for han. Han var fra en annen by, men dukket stadig opp på døren min. Jeg skjønte fort at han ikke var helt ”i vater”. Han påstod også at han hadde skaffet seg jobb i hotellet rett over gaten for meg. Jeg vet ikke om dette er sant.

En gang han kom på døren min ba han om å få sove hos meg, men jeg sa nei. På dette tidspunktet hadde han vært så pågående fra flere kanter at jeg følte meg helt kvalt. Dagen etter fikk jeg en telefon fra et sykehus om at han var innlagt på psykriatisk fordi han hadde prøvd å ta sitt eget liv. Bare det at JEG fikk den telefonen syntes jeg var veldig ekkelt. En stund senere kom han tilbake på døren min og sa at han ikke kunne leve uten meg

Nå er det 9 år siden jeg først møtte han, og han tar stadig kontakt på forskjellige plattformer. Bare den siste måneden har jeg fått 11 henvendelser fra han, pluss at han har kontaktet venner av meg. Det må også nevnes at han har lagt ut adressen min på flere nettsex-steder.

For fire-fem år siden valgte jeg å svare han, og vi hadde en lang samtale om det som hadde skjedd, at jeg tilga han, men at jeg ønsket at dette skulle ta slutt. Det ble stille en stund, men så kom det brått tilbake igjen. Jeg har tidligere blokkert han fra forskjellige medier, men han lykkes alltid å komme tilbake. Nå ønsker jeg ikke lenger å blokke han, for jeg er redd han skal finne på noe for å skade meg, som da han publiserte adressen min. Det er bedre for meg å selv kunne se om han finner på noe sånt. Jeg ønsker heller ikke å anmelde han, da jeg ikke har andre bevis enn hans meldinger fra den senere tid. Og, selv om det kanskje høres sykt ut, så ønsker jeg ikke å gjøre ting vanskelig for han.

Jeg har bedt han gi faen, og holde seg unna meg flere ganger, men stort sett svarer jeg ikke.

Det jeg lurer på er om noen har forslag til hva jeg kan gjøre? For to timer siden skrev han til meg at ”du ser enda mer nydelig og sexy ut nå enn da vi møttes. Savner å ha sex med deg.”

Altså, hva kan jeg gjøre uten å trigge han eller anmelde? Jeg er sliten og lei! Føles nesten som at jeg blir fulgt av en stalker!
Avatar

Re: 9 år med plaging

aug 29 2017 - 03:29
For det første: Rått at du innrømmer at du er BDSM-jente og liker det røft. Slike jenter er bare best :)

Er også bra at du tar ansvar for din del av ansvaret under sexen dere hadde, i og med at du ikke sa ifra til han om at du ville roe ned eller stoppe. Han hadde selvfølgelig selv et ansvar for å være hensynsfull og oppmerksom på dine signaler, men det er forståelig at han bare fortsatte hvis han ikke merket noen tydelige indikasjoner på at du faktisk ville stoppe. Og i BDSM-sammenheng kan det være enda lettere å misforstå kommunikasjonen til jenta, hvis man ikke har tatt visse forhåndsregler.

(Og som du sikkert har funnet ut i ettertid, er det lurt å ha kodeord og kroppslige kodesignaler i tillegg når man har BDSM-sex. Dermed kan jenta være både hindret verbal kommunikasjon og bundet opp på alle mulige måter uten at det medfører noen problemer for henne å signalisere at hun vil stoppe - så sant mannen er en fyr som faktisk bryr seg om henne selvfølgelig...)

For det andre: "Føles nesten som at jeg blir fulgt av en stalker!"
Hvis alt det du sier her stemmer, så er han en stalker. Det er synd at du har vært så uheldig å møte på en slik fyr. Det du forteller om er ekstremt, og han har helt klart attachment-issues. Så jeg forstår godt at du ikke tør blokke han igjen og risikere enda verre konsekvenser...

Det er også forståelig at du ikke ønsker å gjøre ting vanskelig for han, som du sier, siden du sikkert har skjønt at det egentlig er veldig synd på han og at han ikke har det noe godt (som høyst sannsynlig er derfor han gjør som han gjør).

Problemet hans er ikke noe du kan hjelpe han med; det er noe han må ta fatt i selv. Ideelt sett ville han reflektert rundt hva det er han egentlig driver med, og forsøkt å finne ut hva han egentlig sliter med, og hvordan han kan løse det. Men det er tvilsomt at han kommer til å være interessert i noen ting relatert til den type tankegang, når han fortsatt driver på sånn som han gjør, etter 9 hele år...

Slik jeg ser det har du kun 2 muligheter:
1) Du kan ta en uforpliktet prat med politiet og fortelle om situasjonen, og høre hva de mener er den rette løsningen på situasjonen, i og med at du ikke ønsker å anmelde han. Kanskje politiet har noen andre argumenter som kan forandre på hvordan du tenker om anmeldelse, bevis og risiko.
Alternativt kan du også be om at mannen skal få besøksforbud/kontaktforbud, men dette innebærer som sagt en risiko for at han kan hevne seg når han finner det ut...

2) Du kan forsøke å ta en dyp prat med han og prøve å formidle til han hvordan det er han faktisk oppfører seg, og at han sikkert ikke føler seg særlig tilfreds med livet sitt slik det er nå. Og å prøve og inspirere han til å bedre seg selv, og å bli den personen han egentlig vil være. (For han ønsker jo sikkert ikke å være en stalker resten av livet.)
Men denne tilnærmingen kan også være risikabel, avhengig av hvor ustabil han er, og hvor provosert han kanskje kan bli av at noen pirker borti problemene hans... Så den tryggeste tilnærmingen er nok å ta en prat med politiet og forhåpentligvis få litt veiledning av de, og ta det derfra.

Det mannen trenger er uansett en psykolog og veiledning, og du kan ikke "tvinge på ham det" aleine. Så da må uansett politiet inn i bildet, siden han sikkert ikke er villig til å oppsøke en psykolog på egen hånd...
Avatar

Re: 9 år med plaging

aug 29 2017 - 20:55
En uformell uforpliktende prat med politiet høres ut som en fornuftig begynnelse. De har ofte erfaring med personer som oppfører seg slik mot andre, vet hva som kan hjelpe og ikke. Da kan du få råd om hva du skal gjøre. Og du vil kanskje ikke føle deg så alene med problemet lenger. Politiet har taushetsplikt og de vil neppe gjøre noe som du har noe imot i en slik sak.

Du synes synd på fyren. Klart han har det nok ikke greit, men det er strengt tatt hans problem. Du har ansvar for deg selv og din egen helse, ikke for ham. Din helse lider under å bli plaget i et slik omfang. Han høres ut til å trenge skikkelig tydelig grenser for hva som er greit og ikke, og det kan neppe du stå alene med slik han oppfører seg. For å endre inngrodd negativ atferd trengs ofte et meget sterkt insitament, og det høres ut til at han må få fra andre enn deg.

Det er vel ikke helt uvanlig at de som gjør gale ting mot andre føler en slags lettelse når det blir tatt tak i slik at de må endre atferd.

Du kan også se det å søke hjelp hos slike krefter som f eks politiet som en type omsorg for ham, fordi han da kanskje ser alvoret før han gjør enda verre ting som kan føre ham selv enda verre av sted.
Avatar

Re: 9 år med plaging

aug 29 2017 - 23:00
Eller, om du har en god venn eller flere, som kan ta en prat med personen på en slik måte at han forstår at du ikke er alene og har venner som er i stand til å beskytte deg mot ham.
Til forsiden