Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tøft og tomt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tøft og tomt

sep 6 2017 - 09:52
Hei

Mann på 50 som står midt oppi ett trist brudd. Noen som vil dele tanker med meg?
Avatar

Hei

sep 6 2017 - 12:34
Det er meg igjen her. Har litt god tid noen dager/ uker her, nemlig.

Jeg har bare lyst til å nevne for deg noe som har hjulpet meg veldig, nemlig mindfulness meditasjon. Jeg hørte om mindfulness og mindfulness meditasjon for et par år siden gjennom jobben. Dette går ut på å øve opp evnen til å være tilstede her og nå, øyeblikk for øyeblikk og forskning viser at hjernen faktisk endrer seg og blir mer robust. Du har sikkert hørt om dette siden det begynner å bli ganske vanlig. Jeg har sånn generelt i løpet av disse par årene halvert mine grublinger og bekymringstanker, jeg har blitt mer bevisst på at tanker bare er tanker og de er ikke alltid sanne.

Jeg kan jo godt forestille meg at du nå om dagen er helt oppslukt i grublerier og at det kan være en større utfordring å få til å fokusere under en mindfulness meditasjon, men da går det an å starte med kortere meditasjoner og det er heller ikke noe en skal prestere i , så det er helt greit om man hele tiden forsvinner inn i tankene sine, men så vender man oppmerksomheten tilbake til f eks pusten igjen og igjen.

Anbefaler deg å se på foredrag av John Kabat- Zinn på youtube, det kan hjelpe deg med å se livet fra et annet perspektiv for et øyeblikk. Han har mange foredrag, så hvis dette er noe for deg, så har du noe som jeg tenker er veldig inspirerende å lytte til. John kabat- Zinn er lege og det er ikke noe religiøst eller noe sånt, i tilfelle du skulle frykte det.

Det regner i dag og er litt grått og kjedelig sånn sett, men det er også flott grønt løv på trærne ennå, og koselig å sitte og lytte til regnet. blir det opphold etter hvert skal jeg ut å nyte den friske høstluften.

Håper du får noen lysglimt i løpet av dagen, at du legger merke til ting du kan glede deg over.

Avatar

Re: Tøft og tomt

sep 6 2017 - 13:31
Hei

Takk for at du tar deg tid å svare. Jeg skal sjekke ut det du skriver, godt tips. Foreløpig langt mellom lysglimtene. Går mest rundt uten mål og mening. Gråten og maktløsheten presser seg på. Vanskelig å være sammen med andre når man er så nedstemt. En dag av gangen er et godt råd som jeg prøver å følge. Er så mye som skal skje fremmover i forbindelse med bruddet, men jeg klarer ikke mobilisere til det nå. Håper du får en fin dag og at været blir fint slik at du kommer deg ut!
Avatar

Hei

sep 6 2017 - 13:58
Det første foredraget av John kabat- Zinn jeg hørte på, var det han holdt på Dartmouth university, kan anbefales.
Avatar

Re: Tøft og tomt

sep 6 2017 - 17:53
Ok, da skal jeg starte med å se det. Takk for råd og tips.
Avatar

Re tøft og tomt

sep 8 2017 - 09:42
Ta gjerne kontakt om du trenger noen å prate med
Avatar

Re: Tøft og tomt

okt 4 2017 - 18:30
Hei på deg. Om du fremdeles har behov å snakke med noen så er det bare å ta kontakt med meg :-)
Til forsiden