Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trang for å være alene

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trang for å være alene

sep 11 2017 - 02:47
Kanskje dette skulle skrives under "Relasjonsproblemer", men siden det er mer om ensomheten, valgte jeg å skrive det her.


Han liker å være alene. Og jeg ser ingenting galt med det. Men av og til blir han veldig deprimert og har trang for å isolere seg og være alene, selv om han føler seg ensom.
Det virker ut som om han ikke vil holde nær kontakten, fordi han er redd, at det kunne såre meg. Han sa, at han følte seg som om han bare kastet bort tiden min, men det er ikke sant i det hele tatt. Det er det motsatte. Det eneste som gjør vondt, er å ikke ha ham i livet mitt.

Noen ganger føles det, som om han tenker, at han ikke er verdt å ha noen som bryr seg om ham, selv om han er verdt det. Han vet ikke hvor mye han betyr for meg. Minst virker det slik. Han er den snilleste, hyggeligste og varmeste personen jeg kjenner. Uansett om han har gode eller dårlige dager.

Jeg er redd for å ta kontakt med ham nå, fordi jeg er redd for at da skulle han bare isolere seg enda mer.
Hvordan kan jeg la ham vite, at jeg bryr meg om han, uten å få ham til føle seg som han er tvunget til noe? Jeg vil respektere hans behov for å være alene og bare vil at han vet, at jeg er her for ham, når han trenger det.

Jeg ønsker å ha ham i livet mitt, nå og i fremtiden.


Setter stor pris på alle erfaringer og råd.
Avatar

Re: Trang for å være alene

sep 18 2017 - 10:03
Hva med å lage noe der du virkelig setter pris på at du vil ha ham. På den måten får du testet kreativiteten din og alt.

Jeg så en video på facebook med en som hadde laget en eventyrbok til kjæresten sin i trematerialer, men du trenger ikke lage akkurat samme som det, fordi I den video på facebook var det sikkert en trehåndverker som laget det til kjæresten sin. Du må selvsagt finne din greie, det du har av interesse å lage.

Lag noe som han er glad i eller liker, noe du bruker litt tid på og er nøye med. Det kan og bare være å lage en film uansett sjanger. Da kan det hende han innser når han ser hvor mye tid du brukte, men jeg tror det er lurt at du først og fremst gjør dette for deg selv slik at skuffelsen ikke blir så stor, du må trives med å lage det du gjør og alt planleggongen... Men dersom det ikke skulle fungere, kan det kanskje hjelpe å bare ta en prat om det du føler eller skrive et brev eller respektere at han vil være litt alene, gi han den alenetiden han trenger.. Jeg vet ikke om dette fumgeter... Tenk kreativt, spreng grensene dine.

Det kan jo hende han å er deprimert, da kan en isolere seg litt vekk og ønske å være alene. Ser ikke helt vitsen med andre som bryr seg om en.
Avatar

Trang for å være alene

sep 20 2017 - 03:46
Kan bare snakke for meg selv, men kjenner meg godt igjen i "kameraten" din. Er dog i tillegg dessverre velsignet med superpowers i navlebeskuelse.

Ingen liker å være alene. Man velger ensomheten fordi man ikke er i stand til, -eller orker å bekjempe de bakenforliggende årsakene. Vi lever i ensomhet, men bare fordi alternativene har vist seg enda vanskeligere å leve med.
I forhold til hva du burde gjøre eller ikke gjøre, så er det med han som med meg, vi trekker inn i "hula" når vi blir "syke" eller "såra". Vi "slikker" våre sår og trer ut i solskinnet igjen når psyken friskner til. Tror dette er en biologisk greie og jeg er ganske sikker på at 3,5 milliarder andre mannfolk har et eller annet forhold til det.
Sliter han med lav selvfølelse (altså selvfølelse og ikke selvtillit), så er han etter egne premisser ikke verdt din tid. Det er dog ikke ensbetydende med at du skal ta han på ordet og trekke deg unna! Gjør du det, bekrefter du bare og muligens forsterker det han selv mener om seg selv.
Gå heller nærmere kvinne! Vis at du bryr deg, ikke gi opp men strekk heller ut en hånd eller et bein.
Hele poenget med hula er å holde våre svake sider skjult for omverdenen så vi ikke fremstår som svake. Vi dyrker heller ensomheten (med de langvarige psykologisk-ødeleggende konsekvensene det etterhvert gir), enn å vise oss svake for de vi holder kjær ((eller for dødsfiender) eller for de vi bare ikke bryr oss om).
Til tross for at vi gjerne isolerer oss, deprimerer oss, alene-rer oss og etter beste evne fremmedgjør de som er glad i - oss... Ja så registrerer vi med positive fortegn hvem som bryr seg! Vi kan også utmerket godt føle varmen fra de som står oss nær og som viser at de bryr seg.
Så med andre ord, - hver gang han prøver å "overbevise" deg om at han i dine øyne ikke er verdt noe, eller insinuerer på en eller annen rar måte at du "sikkert har det bedre uten han", - ja så beveg deg heller nærmere og gi duden en stor klem mens du sier "no way hosay".
Vis med varme og kjærlighet hva du synes han er verdt, så kan jeg love deg at han gjennom dine handlinger også etterhvert skjønner sin egen virkelige verdi.
Avatar

bra svart folkens! bra Tønsberg !

sep 21 2017 - 00:17
Jeg skulle ønske jeg hadde klatret opp på blokka, telta utafor eller så skulle jeg fått mamman han til å låse meg inn. For depresjon er drit farlig! -skulle jeg ha sagt til han. Og ikke gitt meg før jeg merka at han hadde begynt m bevissthetsarbeide.
For han døde.

Man er jo ikke seg selv når man er deprimert, men vi har et ansvar å jobbe med det selv, for det er jo bare rasjonalisering av at vi ikke er tankene våre -som hjelper. Observer at dritt tankene er bare vaner, som ja har laget dype tankspor, men de skulle ikke ha fått plass i utgangspunkte, så å observere de og heller kanskje heller synes at de er teite og hvertfall siden d var unødvendig. -der er de, jeje JEG skal heller oppsøke teknikker, distrahere meg med no og heller kose meg, enn å la de dumme tanken gi meg en tung mørk følelse som ødelegger dager av LIVET mitt!

ALLE er den som kan være superstjerne! Vi må bare rydde opp så vi kan få bli oss selv!

Så tving han til psykolog, sjamaner og annen hjelp, si han ikke har lov til å ødelegge seg selv og alt med å la være å ta den jobben. For med rensa huet, så er det jo ingen som har lyst til å skape så mye smerte for seg selv og andre. Grenser er trygghet, han roper nok om hjelp og kan trenge å få høre at HAN må skjerpe seg og begynne å lete etter teknikker i god mental hygiene.

Ja det er vanskelig å være stolt som menneske når det er så mye helvette i verden, men jeg hjelper ingen i Afrika om jeg ikke får balanse i meg selv, m å rasjonalisere bort de vanskelige tankene og når jeg så hvertfall prøver å late som alt er bra og fylle kroppen med god følelse! -så hjelper d selv om du bare later som ;)

Uansett hvor kjipe folk er, så må vi tilgi dumhetene dems, og heller HELE TIDEN jobbe med å gro og bevare GOOoooooooOOD følelsen i magen VÅR.

Les eks "selvhjelp for deg" på forsiden her.

Masse lykke til! -størst av alt er kjærligheten! Våkner han, så kan han se at han tom får kjærlighet av MEG. -jeg vil at han skal ha d bra og få kjenne på glede inni seg igjen - uten at jeg vet hvem han er ..Avatar

Re: Trang for å være alene

okt 1 2017 - 21:47
Takk!
Avatar

En som

okt 22 2017 - 23:18
Send han fine meldinger vart ham opp
Vis at du er glad i ham
Si at han er fantastisk hele tiden
Muntre ham opp til å gjøre ting som løfter ham opp
Avatar

Deppa

okt 22 2017 - 23:20
Når man har det vanskelig betyr de små gode tingene man gjør i hverdagen mer enn du tror
Avatar

Re: Trang for å være alene

des 10 2017 - 21:19
Ville skrive et langt innlegg her, for å få ut av hodet mitt alle de tingene, jeg ville si til ham.
Ville skrive det her, fordi jeg vil ikke plage ham nå med lange meldinger om tingene jeg ønsker han visste. Hadde jeg ikke vært redd for at han kunne bli sint, hadde jeg besøkt ham. Men, vel.
Så begynte jeg å skrive, blant annet, at han er veldig snill og det å være med ham, er utrolig flott. Også at jeg at jeg savner ham. Det å være nær. Og være rundt når han er søvnig, mens prøver han å holde øynene åpne. Eller når han smaker noe han aldri hadde før, og kan ikke bestemme seg for om han liker det eller ikke. Og at smilet hans er utrolig fint. At han er alt jeg noensinne kunne ønske meg.
Men faktisk den eneste ting som jeg ønsker, at han visste er, at jeg elsker ham. Uansett om han liker å være alene ofte og på lenge, eller bare av og til i noen få timer. Uansett på om han har dårlige dager, eller de gode, når han smiler mye. At jeg virkelig elsker ham.Til forsiden