Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Til alle dere som er ensomme

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Til alle dere som er ensomme

nov 13 2015 - 11:24
Til alle dere som er ensomme

Jeg har bare et lite spørsmål.

Har dere tenkt over at dere kanskje ikke tar initiativet? At dere ikke er lette å komme innpå? Jeg har selv hatt en periode nå hvor jeg har tenkt at jeg har så mange overfladiske venner, og når jeg har prøvd å gi litt av meg, fortelle noe litt personlig eller vise at jeg bryr meg så har jeg ikke fått så mye "kjærlighet" tilbake. Jeg synes at mange folk gjør det vanskelig å bli glad i dem, de har så mange vegger, virker apatiske eller tilbakeholdne. Kanskje det er på tide å gi litt kjærlighet? Det overrasker meg at det er SÅ mange studenter for eksempel som er ensomme, men de tørr ikke å snakke om følelser, vise at de bryr seg, gjøre noe omtenskomt for andre, snakke om et viktig tema i livet annet enn hvilke merkeklær man skal kjøpe i klesbutikken..

Vil du ha noe, må du gå og ta det selv. For at alle skal ha det bedre, synes jeg det er på tide å spre kjærligheten!
Avatar

Re: Til alle dere som er ensomme

nov 14 2015 - 07:49
Det som er sikkert, er at ingen andre kan hjelpe en ut av ensomhetsfølelsen enn en sjøl. Men av og til kan ensomheten gå fra en vond ensomhet til en god en. Fordi skammen over at man er ensom noen ganger kan være verre enn selve ensomheten. Og hvis man slutter å skamme seg, er man kommet langt på vei. Men det er min erfaring.(har ikke alltid vært så flink til å by på meg sjøl)

Avatar

Word

nov 16 2015 - 02:29
Det er noe med det å føle seg ensom og deprimert i en stund, for å så bli bedre igjen på kort tid. Merkelig det der. I tillegg til det så er det vanskeligere i og med at denne nettsiden ikke sender varsel, annet enn venneforespørsel til den e-posten en registrerer sin brukerkonto med. Ironisk nok er flertallet av disse folka useriøse, og det er det som gjør det så stusselig. Det hadde ikke vært noen sak om det skjedde sjeldent, eller fra tid til annen, men dette er blitt en kjedelig vane. Å finne kvalitetsvenner er en utfordring, men selv det å finne noen som man kan kalle "venn" er også vanskelig om ikke begge samarbeider, og ikke gir opp for tidlig fordi at man ikke sto til forventningene. Jeg merker fort hvis noen ikke er snakkelysten, så da er det bare å la være.

Man skal ikke tvinge noen til å bli venn, eller noe, men det virker dumt å ville ha noen å snakke med i det ene øyeblikket, også er hele innlegget irrelevant på et blunk like etter. Dette er bare mitt syn på saken, og ingen oppskrift på hvordan ting er siden at det er så utrolig mange faktorer der ute som man både kjenner, og ikke kjenner til. Men skal man bygge vennskap, er gjensidighet viktig, ellers blir det bare grått og kjedelig.
Avatar

Lett skal ikke være lett..

nov 16 2015 - 10:52
TS, en viktig ting å forstå er at folk gjennomgår forskjellig grad av depresjon og ensomhet. At en har klart å gjennom seg det med egne tiltak, betyr ikke det vil funke for nestemann. Som Neverending også sier, har det med gjensidighet å gjøre. Man kan selv være så initiativtakende som man vil, men når man ikke får den responsen som trengs, da er det ikke mye å gjøre.

Av egen erfaring har jeg blitt mer aktiv her de siste 2-3 månedene og fått til et fåtall kontakt med folk som jeg kan stole på. Resten begynte også som relativt seriøs men ble relativt stille fra deres side etter relativt kort tid. Som nevnt over, så er ikke dette forumet særlig kvalitetsrik når det gjelder varsler. Vet ikke helt om det egentlig er bra eller dårlig ting. Alltid greit å få varsel når det skjer ting, men i motsatt fall blir man litt tvunget til å ta ansvar selv og følge det som skjer. Det syns jeg egentlig er en selvfølge. Oppretter man tråder for kontakt, får man følge dem opp også.

Har også profil på aktivitetsvenner.no gjennom noen år nå og det går dårlig der også. Folk legger ut forespørsler, jeg oppsøker kontakt, men får ingenting tilbake.

Avatar

Isolere seg

nov 22 2015 - 06:50
Den som er einsam lærer seg til å bygge veggar rundt seg. Der er mange som er ute etter å finne nokon dei kan lure. Og einsame menneske peikar seg ut for luringane.
Ein kamerat påpeikte at eg og ein sams kjenning hadde sosiale fobiar. No lenge etterpå har han sjølv isolert seg. Han ville ha kontakt, og omgjevnadane prøvde å ta kontakt, men utviklinga let seg ikkje snu. Etter ei rad med skuffelsar fall han utanfor. Rundt seg ser han alle som vil vise fram kor vellukka dei er. Vi er kanskje slik innretta at vi skuvar vekk dei som ikkje er straumlinjeforma. Kor mykje det er tillært kan vel diskuterast.

Avatar

Personlighet.

nov 22 2015 - 09:01
Tror ensomhetsfølelse gjenspeiler personligheten, i mange tilfeller. Er man en litt forsiktig og stille person, kanskje med litt angst i tillegg, kan det være vanskelig å gjøre noe med det selv, som "blankeark" nevner. Det er dessuten ikke lett å finne venner man kan stole helt på, mange utnytter og baksnakker hverandre. Dette virker vel ganske pessimistisk, men har erfart at det er vanskelig å finne ekte venner. Det eneste, for min del i all fall, som kan få ensomhetsfølelsen vekk, er å være sammen med noen du kan være trygg på. Det beste er selvfølgelig å være to som er glade i hverandre.
Avatar

re

nov 22 2015 - 18:46
Var på fest i går med gamle og nye venner. Jeg var edru. Gikk på den festen for å være sosial og treffe folk. Trengte selskap, rett og slett. Bydde på meg selv og pratet med de fleste av de som var der om det aller meste. Likevel følte jeg meg utenfor i det felleskapet. Det kan jo ha noe med å gjøre at jeg var edru og de var i feste—modus, hvis jeg kan si det slik. Vet ikke helt hva jeg kan gjøre annerledes. Føler meg litt som "luft"'. Noen andre som kjenner seg igjen i dette?
Avatar

Re: Til alle dere som er ensomme

nov 24 2015 - 12:26
Hei, Akselpaksel og dere andre.

Jeg kjenner meg godt igjen i opplevelsen av å føle seg utenfor og ensom sammen med andre. Det kan sikkert ha mange årsaker. Hvis jeg var psykologen din, ville jeg sikkert spurt om du husket de konkrete situasjonene hvor følelsen av å være "luft" var sterkest. Og kanskje det hjalp litt å bare skrive det innlegget du skrev - de andre drakk og du var edru - noen ganger skal det ikke mer til for å føle seg utenfor.

I mitt tilfelle er det ofte min egen manglende interesse for andre som er problemet. Eller at settingen er et overfylt og bråkete lokale, noe som gjør at jeg ikke klarer å holde fokus på en samtale. Det er jo en fordel å vite noe om folk du er med - det gjør det mye lettere å finne en inngang til samtale. Jeg er veldig glemsk når det kommer til hvem folk er og hva de driver med, så jeg sliter selv litt med det.

Til slutt vil jeg bare si at hvis det er voksne folk du henger med, så bør en del av de ha såpass med erfaring at de skjønner at andre har behov for å føle seg inkludert, og at man av og til har behov for hjelp av de som er "innafor". Det må være greit å si det: "nå føler jeg meg litt utenfor her". Og kanskje det hjelper å tenke konkret på hva som kunne fått deg til å føle deg inkludert akkurat i den situasjonen du er i.Avatar

ønsker å ha kontakt med folk som har lyst å bli kjent med sed sel først

nov 6 2016 - 12:51
Hei alle sammen ,
vi som lurer om Gud finnes/ ikke finnes og er ensomme , kan vi ikke lage et møteplass hvor vi kan møtes for å blir kjent en hver med seg sev , snakke , ler , spise , danse , gråte , ha det hyggelig noen timer . gå på tur synge , gjør andre ting , De som er interessert kan gjerne ta kontakte med meg . At vi lar Gud og andre være i fred , at fokus blir bare "meg selv" ha fellesskap med seg selv uten at andre bry seg . jeg invitere noen her hvis dere har lyst jeg kan skaffe en sånn måte plass med navn " bli kjent med seg selv"
Avatar

Ikke lett

jan 17 2018 - 20:42
Hele mitt sosiale nettverk har rast sammen. Noen er døde, noen har flytta og noen har avslutta vennskapet. Og i tillegg har jeg mista jobben pga dårlig helse. Ikke bare bare å bygge opp igjen.Har prøvd å skaffe meg nye venner men vedkommende var kun inntresert i å utnytte meg. Sånn er livet. Snart 58 år og det begynner å bli sent i livet like greitt. Er skuffa og lei for tiden
Avatar

Re: Til alle dere som er ensomme

jan 27 2018 - 02:18
Det er ikke barebare å lage seg et nytt nettverk når en har vært ute av det lenge. Det virker som at de som er på innsiden bygger et kjempesterkt nettverk hele tiden og det er med nokså bra eller veldig bra fungerende folk. I samtaler med slike faller en fort ut om en ikke har de rette tingene å vise til på merittlista si. Jeg har ikke alle tingene man skal ha. Ingen charterferier. Har heller ikke besteget tinder i fremmede land. Ikke en gang nabobyen drar jeg på rekognosering til. Einstøing her, uten diplomer for utførte bragder hengende på veggen og årsinntekten er heller ingenting å skrive hjem om. Nettverket mitt finnes ikke. Det er fryktelig stille i mitt liv.
Avatar

Re: Til alle dere som er ensomme

feb 25 2018 - 02:21
Heisann. Folk i voksen alder. DET er manko i mitt liv, og sjelden jeg ser her. Er du så gammel at du husker månelanding og minst et Kennedymord - la oss se om vi finner tonen for en alminnelig prat. Interessert? Ta kontakt.
Til forsiden