Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Langvarig ensomhet og selvmordstanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Langvarig ensomhet og selvmordstanker

okt 2 2016 - 22:36
Hei! Er 22 og mann i Trondheim. Jeg har strevd med en følelse av ensomhet og depresjon siden begynnelsen av videregående, og jeg føler den jevnt over bare har blitt verre med tida. De første to åra gikk jeg uten venner, men jeg fikk etter hvert kontakt med noen. I dag har jeg en håndfull venner, men ingen jeg føler er spesielt nære, og egne følelser prater jeg ikke om. Jeg kan ikke huske sist jeg ble invitert med på noe uten selv å ta initiativ, og jeg opplever det å stadig måtte ta initiativ som slitsomt og lite givende.

I fjor forsøkte jeg å kutte pulsåra på armen med et sakseblad etter at jeg plutselig hadde begynt å kjenne meg veldig trist, men jeg dro bladet vekk, og det ble med et overflatisk kutt. For to uker siden hadde jeg en tilsvarende hendelse, der jeg slo hodet gjentatte ganger i kneet helt til jeg kjente et lyn gjennom hjernen. Jeg var først usikker på om jeg skulle ringe etter hjelp i tilfelle jeg hadde pådratt meg noe alvorlig, men bestemte meg i stedet for å gå i seng og håpe på å ikke våkne. Kneet var ømt i en uke, og det tok et døgns tid før jeg kunne gå normalt igjen.

I går møtte jeg en venn jeg har likt i noen måneder, men jeg har ikke våget å innrømme dette overfor henne. Senere den dagen skolda jeg pekefingeren på kokende vann. Jeg var redd for hva jeg kunne finne på å gjøre, og bestemte meg for at jeg måtte innrømme at jeg ville bli sammen med henne. Etter noen timer med overveiing så fikk jeg endelig sendt melding. Hun har sett beskjeden, men etter et døgn har hun ennå ikke svart. I dag forsøkte jeg å kjøre en nøkkelspiss inn i låret mitt, men den kom ikke gjennom huden.

Jeg er fortvilet, og føler jeg konstant går rundt med et ønske om å ende livet. Jeg veit ikke hva jeg skal gjøre, og jeg veit ikke om det å legge alt dette ut på forumet har noe å si. Jeg tror jeg trenger en å prate med, men ikke over nett. Er noen fra forumet interessert i å bli kjent og treffes? Jeg skammer meg veldig over alt det jeg har sagt her, så jeg veit ikke om jeg tør å treffe noen om det, men jeg må bare forsøke.
Avatar

Hei tttttttt

okt 24 2016 - 21:59
Du driver med selvskading høres det ut som for meg.

Når en først har begynt med det (og jeg skjønner at du gjør det, tenker det kan føles som en utligning. Godt å føle en fysisk smerte istedenfor bare den psykiske? Eller hva er dine tanker om dette?) kan det være vanskelig å slutte. I alle fall så lenge den psykiske smerten er der.

Tenker du sliter med lav selvfølelse også, og sikkert en depresjon som endagomgangen nevner. Det blir lett negative/ veldig negative tanker om du ikke får respons/ønsket respons, som den meldingen du sendte til hun du likte. Og du blottla deg jo også veldig da, ble sårbar. Da er det ikke lett å takle at svar uteble.

Du trenger absolutt ikke å skamme deg over det du forteller her. Jeg tenker også, som endagomgangen, at alle her har sine problemer, og kanskje mange kjenner seg igjen i det du forteller. Jeg kjenner meg i alle fall igjen. Har aldri prøvd selvskading, men har hatt ønsket mange ganger. Om å gjøre det. Og å ikke våkne igjen, samt at den lykkeligste dagen i livet mitt måtte være når jeg ble overkjørt av en trailer og virkelig DØDE. For det måtte jo være en rimelig safe måte å dø på. Kan umulig overleve å bli overkjørt av en trailer, et par ganger sånn for sikkerhets skyld.

Kjenner meg også igjen i det om å ville forandre livet, men ikke vite hvordan og hva en skal gjøre.
Hadde jeg bodd i Trondhjem hadde jeg veldig gjerne villet møte deg.

Vet du ikke vil prate over nett, men om du vil prate med noen må du gjerne sende melding.
Avatar

Re: Langvarig ensomhet og selvmordstanker

okt 27 2016 - 05:42
Fikk vondt av å lese det du skriver.

Du trenger ikke å skamme deg, det er bra du snakker om det.
Håper du har det bedre nå og at du finner noen her inne å treffe.
Til forsiden