Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helt alene i Julen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helt alene i Julen

nov 29 2013 - 06:50
Jeg tror jeg blir helt alene i julen.
Ingen familie har jeg, men har noen få slektninger. Men kontakten der er ikke så god. Har et par venner.
Jeg mistet min mor av kreft i fjord sommer, og min far er død. Har en bror men vi er ikke på talefot.
De få slektningene jeg har kontakt med bryr seg ikke noe særlig.

Det er tung for meg når julen nærmer seg, og savnet etter min mor blir større. Ingen har stilt opp for meg av slektningene jeg har.
Jeg er lei meg og skuffet, men jeg har skjønt at jeg ikke kan forvente noe fra de.
Jeg er ung ufør og har mye angst, panikkangst og depresjon. og å kjenne på sorgen, og ikke være med noen i julen er så vondt.
Er mye alene ellers og, savner å være med folk og prate. gjøre ting sammen. Men alle er alltid opptatt.

Føler jeg bare er i veien for alle.
Har hørt at bymisjonen i bergen har juleselskap, men vet ikke om jeg klarer å gå dit pga angst for så mange mennesker sammen.
I fjord var det jo lister på vg nett og personer som søkte, og de som tok i mot fremmede på julaften. Har ikke sett det i år.

Det er ikke så lett å være syk og ha sorg og nesten alene her i verden. men jeg må bare stå på bena så lenge jeg klarer det.
Godt å få ut litt tanker her .
Avatar

gode deg

nov 29 2013 - 09:18
Uff, det er altså ikke greit å ha det sånn som du har det. Det skal være helt sikkert! Og det er jammen ikke så lett å skulle spørre noen om å få komme på julaften heller. Det er blitt sånn her i Norge, at når jula kommer, da er det KUN familie og vennetid. Man tenker ikke på de som sitter alene.. Nå snakker jeg generelt.. Det er klart noen tenker på de som sitter alene og ikke har noe osv.. men det er det jeg hører når folk snakker om jula..at de gleder seg til å kun være sammen med familie og venner, som om at det er en selvfølge at alle har det de har... Jeg er en av de som ikke har noe særlig med venner.. jeg har en familie, men de vet i bunn og grunn ingenting om meg, og jeg føler ikke de kjenner eller forstår meg... føler meg like ensom med dem som uten dem... Hadde du bodd nærmere meg så kunne du gjerne fått komme hit, men blir litt langt å dra vil jeg tro.. bor utafor trondheim...

Stor klem til deg :)
Avatar

Til lissy........

nov 29 2013 - 10:17
Sender deg en venneforespørsel og saa kan vi snakkes for jeg tror vi har mye til felles.Du skal ikke være redd for aa være alene i julen og kanskje du kan gjøre som meg og ikke ta det saa høytidelig? Jeg er ung ufør fra jeg var 28 naa er jeg 35, men det blir ikke noe latmannsliv for det.Jeg har slitt med ocd og panikkangst pga av dette siden jeg var 19 og er deppa pga av dette, men en positiv natur/innstilling hjelper paa.Haaper jeg kan komme meg i jobb igjen en dag, men vet ikke pga jeg har andre plager ogsaa.Er ikke en person som er opptatt av og prate om sykdom aa prøver og gjøre det beste ut av alt.Jeg er en gutt med godt humør paa tross av mine utfordringer, men jeg er godt trent i og ha det vanskelig saa man har vel blitt vant til litt av hvert her i livet, hehe.Er ikke en selvmedlidende type lider heller sammen med andre for og si det litt spøfullt og jeg dømmer ingen:-)))) Ta kontakt hvis du vil jeg bør i Bergen.
Avatar

Så fine ord

nov 29 2013 - 15:30
Takk for fine ord dere har skrivet til meg ;)
Det varmer en trist og ensom sjel.
Ja det er trist vi er flere som er ensome, og er spesielt i julen og høytider. Er mange som ikke har familie og venner.
Nå er helgen kommet og.
Legg meg gjerne til som venn dere som vil. er koselig å skrive og bli kjent med andre syns jeg :)
Avatar

Kjære deg..

des 1 2013 - 19:09
Så denne tråden og måtte rett og slett reg. meg å sende deg en melding. Har du tenkt på å kontakte Røde Kors eller frivillighetssentralen der du bor? Mannen min og jeg velger å gjøre dette, så vi kan være sammen med andre, som er alene i julen..
Hvis du hadde tatt en telefon dit og kanskje dratt dit på en dag som er ekstra tung og ensom for deg slik du skriver, vil jeg tro at du hadde fått en god opplevelse..Det er selvfølgelig ikke alle som tenker at dette er en god ide og vi er alle forskjellig..Tenkte bare at jeg måtte nevne dette til deg:) Ønsker deg gode dager og håper ting blir litt lysere med tiden, Klem til deg
Avatar

Tusen takk

des 3 2013 - 02:49
For fine ord. og at du bryr deg :)
Setter veldig pris på det du skriver til meg.
Nå har vg begynt med den tjenesten de hadde i fjor jul. Så har registrert meg der. Så får vi se hvordan det går.
Det går nok bra. er optimist til julen.
Ha det fint du og. og takk for at du bryr deg :)
Avatar

Samme her

des 6 2013 - 17:51
Jeg vet akkurat hvordan du har det. Blir selv alene første delen av jula. Julaften også. Valget er å feire med min berusa mor eller alene, men valget er enkelt - da feirer jeg den heller alene! Barnet mitt skal være hos sin far i år og hans slekt. Sånn er det annet hvert år.
Både jeg og broren min har barna samtidig annet hvert år, så neste år skal vi feire sammen med han igjen håper jeg.

Så kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Og at det er vanskelig å møte opp på f.eks Bymisjonen skjønner jeg veldig godt. Tror ikke jeg hadde klart det selv gitt med alle de folkene. Da kunne du heller komme til meg, så skulle jeg lage ribbe til deg jeg!

Avatar

Kjære deg

des 7 2013 - 21:58
Hei.
Jeg ville bare skrive noen ord til deg, det er trist å høre at du føler deg så ensom, skulle ønske jeg kunne gi deg en klem. Det er spesielt votndt å være ensom i julen da alt handler om familie, hygge og gode opplevelser. Jeg kan av og til føle meg veldig ensom fordi de jeg har rundt meg alltid er opptatt, men jeg prøver å tenke positivt, men det er ikke alltid så enkelt.

Husk at du er verdifull og at det er noen der ute som gjerne vil bli kjent med deg og at du har mye å tilby. Ta godt vare på deg selv og ikke gi opp.
Avatar

alene i jula eller sammen med noen....

des 7 2013 - 22:22
Det er ikke alltid at de som er sammen med noen, har det så kjekt heller, det ser bare sånn ut...'

Avatar

Ensom eller sammen med andre

des 7 2013 - 23:50
Det er sant, det en mange som er ensomme sammen med mange andre, det er kanskje verre enn å være ensom alene på en måte. Det er viktig at man er sammen med folk som bryr seg og inkluderer alle
Avatar

Ja jeg skal være alene

des 9 2013 - 12:30
Har fått bekreftet det i går.
Har noen få slektninger, men de sier de skal til syden i julen.
Jeg sendte mld om å møtes før jul, men de har ikke svart meg.
Føler de ikke bryr seg om meg. Er jeg som tar kontakt hver gang.
Har ei tante på geilo, men blir vanskelig å feire jul med hun, siden jeg har angst for å reise langt vekk fra bergens omrd.
Frister ikke å reise på frelsesarmeen heller.
Litt trist nå når jeg skriver her inne. Er fælt å være 34 år, og uten foreldre og fam omtrent.
Avatar

Til Kammenes

des 9 2013 - 12:33
Tusen takk for fine ord :)
Ville gjerne feiret jul med deg. Har sendt deg venneforespørsel.
Bor du her i bergens omrd?
Avatar

Hei Lissy33

des 9 2013 - 17:46
Har en ide for deg som jeg kan anbefale på det varmeste! Ta deg en tur innom Fontenehuset i Bergen. Er selv tilknyttet huset i Oslo og dette er et brukerstyrt, hellt uhøytidlig tiltak og et sosialt sted for de som sliter psykisk eller bare trenger å komme sammen med andre. Her gjør man hva man selv orker eller vil og kan komme å gå som man føler for. Og man kan komme som den man er uten at noen dømmer en. Har hørt at Fontenehuset i Bergen skal være et veldig trivelig sted! De holder til i Skuteviken i et sjarmerende hus. Google "Fontenehuset Bergen" Usikker på juleprogrammet men man har ihvertfall en tilhørighet. Der man kan finne på ting sammen, turer, m.m. Er bergenser selv og skulle gjerne vært der, men bor i Oslo som sagt, men kommer til å ta en tur innom ved første anledning. Tenk å bli møtt med respekt, på Bergensk!:) Det er balsam for min sjel ihvertfall:)
Avatar

Fontenehuset.

des 10 2013 - 10:48
Hun som startet dette tror jeg var utdannet i helsevesenet, hun gikk bort dessverre.......men tankene hennes rundt dette elever videre og det er jo flott.Har bare hørt om dette via en venn og det er stort sett positive ting jeg har hørt.Men selv om jeg sliter med ocd og panikkangst 24/7 saa er ikke dette noe for meg, men det kan være noe for andre og jeg har mine klare grunner til jeg ikke benytter saant lenger selv om sykdommen min er blitt verre.Men sjekk det ut hvis du har "utferdstrang" og er sosial, da også hvis du ikke er sosial da kan du bli det er høyt under taket slike plasser.Saa har du Amalie skramshuset som er veldig bra og saa kan man kontakte sin lokale dps aa see om der er mulighet for sosiale tiltak.Dette er mine tips, lykke til!
Avatar

lissy33

des 11 2013 - 12:43
Ja, det hadde helt sikkert blitt suksess :) Men nei, jeg bor nok langt unna Bergen dessverre. Bor like utenfor Trondheim.
Veldig spesielt dette med jula altså...At det skal være sånn. Men håper du klarer å gjøre det beste utav det og klarer å kose deg og ha det bra. Så må du bare sende meg en melding hvis du får lyst :)
Avatar

Ensom

des 26 2017 - 02:04
Jeg har barn og barnebarn men vi har ikke noe kontakt selv om jeg gjør noen forsøk.
Jeg er mann på 68 år og søker venner så jeg ikke behøver å være alene.
Jeg savner deg
Avatar

.

jan 12 2018 - 17:59
Hvem er hanna Olsen og er andre enig I hva spm blir lagt ut eller. ...?er på alle innlegg som jeg har sett så langt. ..De nyeste. Er kvalmt og ekkelt for min delta slik skal spre seg overalt.
Avatar

Re: Helt alene i Julen

jan 12 2018 - 21:02
Vi har ryddet opp. Beklager at slikt forekommer. Mvh Moderator.
Avatar

...

jan 13 2018 - 09:56
Bra det var så mange steder derfor tenkte si ifra på innlegg. Er vel omtrent umulig forhindre slik nå om dagen stusslig. Ikke rette forumet der folk har nok fra før å få det itillegg blant oss som er seriøse med bruk av dette forumet :)
Til forsiden