Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

min nye "psykolog"

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

min nye "psykolog"

okt 11 2017 - 20:08
Der jeg bodde før hadde jeg ei fantastisk psykolog, men vi fikk aldri startet på det jeg egentlig trengte hjelp til fordi jeg flyttet.

Etter en måned på den nye plassen jeg flyttet til fikk jeg utdelt på DPS en sosionom med lang erfaring innenfor rus (noe jeg ikke har problemer med). Han hadde ikke lest henvendelsen fra min forrige psykolog så jeg måtte forklare han alt på nytt, jeg syns det første møte gikk greit fordi jeg tenkte han da var " up to speed" med min sak. Neste gang jeg gikk til han husket han heller ingenting av det jeg hadde fortalt han, han sa han ikke rakk å lese igjennom saken min så han forsatte å snakke om helt irrelevante ting så jeg måtte rette han hele tiden. Jeg vet jeg har noe fra fortiden jeg har undertrykt, hva vet jeg ikke. Jeg har prøvd selvterapi men jeg får det ikke til alene, derfor å håpet jeg han kunne hjelpe meg med det.

Nei han ville heller fokusere på medisiner, innleggelse osv. Jeg har vært innlagt før noe jeg fortalte han, men det er ikke det som vil hjelpe meg, akk slik jeg fortalte han første gang. Midt oppi det hele fortalte han at han hadde fått kreft så han var litt treg i hodet, ja fin måte til å få meg til å føle meg som en drittsekk som kommer til han med problemer om depresjon da han har jo kreft så ja...

er det mulig å få byttet til en ordentlig psykolog? Uten at jeg må vente 1 måned+? Jeg trenger hjelp nå før jeg blir dårligere og mest sannsynlig selvmord tankene kommer til å komme tilbake.. jeg har ikke lyst til å dø akk nå, jeg har lyst til å bli bedre å få meg en utdannelse, men jeg føler den drømmen min blir mer og mer fjern.

Jeg vet at jeg ikke klarer dette på egenhånd, enda jeg har lest sykt mye på nettet om depresjon osv og prøvd mye forskjellig, men har ptsd så alltid er det noe inni meg som holder meg igjen.

Avatar

Hei!

okt 11 2017 - 21:35
Du må jo få til å få en ny psykolog fortest mulig. Kan du snakke med fastlegen og si at det haster? Eller kontakte noen i dps?
Avatar

Hei

okt 26 2017 - 04:00
Det virker som om han absolutt ikke forstår deg
Å da er det bedre å skaffe seg noen andre som kan hjelpe
Dette kan gjøres på flere måter du kan enten gå gjennom legen din og si at du skal ha en ny psykolog
Men du kan også skaffe en privat psykolog og da trenger man ikke vente mye og man trenger heller ikke å gå gjennom legen for å få hjelp

Et tips til er at på YouTube har de mange videoer der psykologer veileder om kognitiv terapi som også kan være til hjelp

Du er verdifull og har hele livet foran deg
Avatar

Ikke privat!

okt 26 2017 - 16:08
Private pyskologer er kun imidlertidig nødløsning hvis man har råd til det! De koster flesk! Kanskje avhengig av sted, men tipper det er normalt for dem å ta 6-700 kr og oppover pr time. Da jeg måtte ty til privat psykolog i Oslo, måtte jeg ut 800 kr pr time, og han "krevde" at vi skulle ha dobbeltime for å få full utbytte. Hadde riktignok bare 2-3 seanser før jeg sluttet men sure penger å miste.

Nei, gå heller via fastlegen du. Bare forklar hvor alvorlig ting er og legen vil sette deg på prioriteringsliste. Tror også du kan sende inn formell søknad til avdelingslederen på DPS, men må nesten høre med dem om.
Avatar

Hei

okt 27 2017 - 21:41
Du får faktisk dekket endelig av regningen når du går til privat psykolog men da må du gå gjennom legen eller søke om støtte av NAV
Til forsiden