Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vanskelig å få hjelp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vanskelig å få hjelp

nov 16 2017 - 13:50
Sykemeldt i 5 uke.
Gikk på en smell. Klarte plutselig ikke fungere. Blir syk hele tiden (er jo aldri syk)!
De siste fem ukene har bare vært kjipe. Ørebetennelse, hoste, munnsår, masse eksem. Tenkte først at det bare var på grunn av mye jobbing/stress, men har gjennom hele livet vært høyt og lavt. Vært langt nede mange ganger,men aldri slik som nå. Har en del vonde minner som har kommet frem med årene.

Har mann og barn, og har levd i 120 alltid. Nå sitter jeg inne, sykemeldt, og syntes alt er beintungt. Kjemper for å dusje/stelle meg og lader opp til ungene kommer hjem. Vil jo ikke at de skal se mamma sånn.
Var hos legen,ble henvist til «raskere tilbake», men får ikke time før i januar(!)

Altså... hvordan går jeg frem?
Jeg fungerer ikke.. Er jeg deprimert? Hva skjer... Blir helt gal.
Å prøve å heale meg selv har heller funket dårlig.
Jeg er min verste fiende for tiden. Ser ikke hvordan jeg noen gang skal få energi og få «livet» tilbake. Hvor får man hjelp?
Jeg vet jo ikke helt hva som plager meg.
Avatar

Re: Vanskelig å få hjelp

nov 16 2017 - 17:24
Du er utbrent?Og kansje alene med ansvaret?Konflikter rundt med far?Mangel på nettverk,nære venner?Husk at alle kan ha opp og nedturer....Du må ta det med ro hvis du trenger..mer ville en periode..ha ikke dårlig samvittighet..Det er mørketiden ute nå..og depresjonen kan slå hardere.:) Vildeg etter barna drar..En time før de kommer prøv å gå ut en tur i friskt luft ...hør på glad,positiv musikk som kan ...hjelpe deg å holde tankene borte fra det tunge..og etterhvert endre tankemønstret ditt..Spis sunn og vitaminrik og prøv en gang i uken planlegge noe enkelt som gir deg glede..i vente...som eks å gå ut og ta deg en kopp kaffe og en lite kakestykke..og se rundt på folk i farta...Vi kan skrive til hverandre hvis du vil.:)Sender venneforespørsel...:)Klem,ikke gi opp..ta en dag om gangen...:) Hvis ikke ..det hjelper..da burde du prøve antidepressiva en periode og parallelt finne på tiltak å endre tankemønsteret ?:) Man har ingen valg en å være sterk og ikke miste håpet...livet er en kamp mellom gode og vondte krefter...og det er vi som skal finne balansen for at ikke de vondte kreftene skal...vinne over...Man skal jo ikke la seg fanget i det negative...det skal man lukke ørene for ..all toxic stuff and victimising...as sometimes we read,see all over...Vi skal lære danse i stormen...hapiness is an inside jobb...vær sterk og vær bevisst å ikke la deg fanget i ...det triste og håpløse...det er mørketiden nå..,du er utslitt,mange triste saker å lese om...men få..innspill hvordan man lærer selv uten ..en «livs coach»kurs..etc.. Hvis du er på vei nedover med psyken...var ikke så sikkert at du finner lett den riktige hjelpen du trenger utenfra...Styrken ligger i bunnen i deg selv...og det er du selv som skal gjøre jobben...Stol på det...og vær sikkert at det går over...med tiden..Jobb bevisst med deg selv og måtet du tenker..Tillat ikke deg selv en hel dag å være trist...se deg utenfra og sett grenser til deg selv akkurat som du må..sette til barna...Det er lov å være trist,slitten..men ikke la deg fanget av det.Det er nok best om mest fornuftig å bruke tid..og selvlært teknikk å komme ut av tristhet ,med å tenke målrettet å endre tankemønstret..Som en toppidrett kan jobbe målbevisst mot en mål..man kan jo gjøre seg selv selvbevisst på å endre tankemønstret..gjennom enkle ,minst dyrebare tiltak...musikk,turer i frisk luft,sette pris på hyggelig arbeidsdag og kolleger..og hvis man ikke helt klarer..da kanskje må få hjelp av medisiner en stund...Klem fra meg .:)
Avatar

Re: Vanskelig å få hjelp

nov 19 2017 - 23:23
Kan det hjelpe å rett og slett roe ned? Senke kravene litt? Å jobbe 120% hvis det er det hørtes for meg mye ut . Inkludert mann og barn.

Når en blir syk er det for at det er en ubalanse i kroppen. Kroppen forteller på en måte selv gjennom sykdom at nå er det på tide å roe ned. E.v.t. bytte jobb til noe roligere når du er blitt frisk.

Tips:
Kan yoga hjelpe til å få balansen tilbake i kroppen? Spise sunt og næringsrikt med masse frukt og grønnsaker kan å være bra. Sats på det som varer lenge av ernæring, ikke raske kalorier som junk, kebab, o.s.v. På youtube finnes det mange videoer med yoga øvelser du kan se på og gjøre.
Til forsiden