Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sliten av å ikke kunne få hjelp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sliten av å ikke kunne få hjelp

nov 11 2017 - 00:17
Har vært periodevis deprimert de siste 5 årene. Noen dager er alt topp, jeg er full av energi og føler jeg er kurert. Dagen etterpå er jeg nede. Da er jeg irritert, rastløs, har mørke tanker, og ser tungt på livet. Går rundt med dårlig samvittighet, og vet ikke hvorfor. Har regelmessige angstanfall, men disse har roet seg litt det siste året etter gode råd fra fastlege.

Har vært hos fastlege og psykolog. Psykolog konstanterte på utredning moderat depresjon og mulig bipolar lidelse.Men, ifølge psykolog var jeg ikke "syk nok" til å kunne få videre tilbud om behandling, og ble da tilbudt gruppeterapi (noe jeg har prøvd), som er uaktuelt i mitt tilfelle.

Vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Er sliten av å ikke kunne få hjelp. Føler man må være på randen av selvmord for å bli tatt alvorlig og få hjelp.

Har svært vanskelig for å prate med andre angående min psykiske helse, da jeg alltid føler at mine "problemer" er ubetydelige i forhold til andres problemer.

Er det noen som har råd å gi? Veldig takknemlig for det.
Avatar

Hei

nov 12 2017 - 22:04
Hei

Jeg kan skjønne at det er kjipt å møte stengte dører når du gjør deg så sårbar, og vil oppfordre deg til å søke hjelp utenfor det offentlige helsevesenet, i den grad du har økonomisk kapasitet til det. Hvis ikke vil jeg gjerne lytte til deg her. Humørsvingninger kan alle ha, men den dårlige samvittigheten og selvbebreidelsene kommer alltid et steds fra, og jeg inviterer deg til å dele din historie, hvis, og bare hvis du føler for det. Du har min empati, og jeg lover å ta deg på alvor, uten fordommer.

Du er flink til å skrive. Å skrive kan ofte være god terapi, og jeg oppfordrer deg til å skrive for deg selv (om du ikke gjør det allerede), samt eventuelt å bruke skrevne tekster i samtaleterapi, skulle du velge å oppsøke det igjen. Det står respekt av at du velger å dele dette her, og at du tar ansvar for ditt eget liv!
Avatar

struktur???

nov 13 2017 - 18:43
Kjener godt igjen meg i din beskrivelse med berg og dalbane i humør. Jeg kan må fint flere dager og så pluselig er det som en vegg fallet ned rett foran meg... Det som hjelper meg disse dagene/timene er at alltid ha en fast struktur på dagene. Uansett jeg er på job eller ikke så må jeg ha en fast plan og holde meg til det for ellers blir jeg bare sittende og får ingenting gjort, føler meg dårlig for det og så er det hjulet igang... Mange morgner er det som jeg har sprunget maraton dagen før, jeg er helt blytung i kroppen og da har det gjerne vært for mye på job. Jeg holder på at finne ut hvor mye jeg klarer at vare på job og det er så vanskelig når man aldrig vet når disse dagene kommer. Har funnet ut også at qi gong er utrulig flott avslapping for at varva ned mentalt og om morgen for at våkne til liv. Det fine med qi gong er at det ikke tar noen energi, man får veldig mye tilbake uten stor anstrengning. Jeg syntes at qi gong så helt latterligt ut første gangen jeg så det men så prøvde jeg det for noen måneder siden og føljde en video på youtube som jeg etterhvert har holdt meg til. Kanskje ikke noe for deg? men tenkte det kunne vare noen hjelp kanskje?! det har hjulpet meg iallefall, hade aldrig vært i job nå hvis det ikke var for den. Har også startet samtale med psykolog og det er utrulig viktig med kjemien der, så hvis du ikke får noen god kjemi der så skal du bare bytte psykolog. God bedring til deg. :-)
Avatar

Takk for svar

nov 16 2017 - 00:27
Takk for svar begge to. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal dele min historie, da jeg synes det er vanskelig å fastslå hva det er som gjør meg deprimert. Skriver ofte ned det jeg føler, og synes det kan hjelpe noen ganger.

Skal sjekke ut tilbud om psykolog utenom det offentlige, for jeg har veldig lyst til å prate med noen om hvordan jeg har og føler det.

Skal også sjekke ut qi gong!
Til forsiden