Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mistet alle venner.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mistet alle venner.

mai 31 2018 - 02:13
Den 13. Desember ble jeg diagnosert med ulecerøs colit som er en kronisk sykdom. I seg selv er dette ikke så ille, men samtidig som dette skjedde ble foreldrene mine skilt og jeg har nesten helt mistet kontakten med mine tidligere kjempe gode venner. Jeg føler meg glemt og det føles også ut som de ikke vil være med meg lengre. Jeg spurte de om de ville gjøre ting men de bare byttet tema. Samtidig må jeg bytte bosted annenhver uke. Tror ikke jeg klarer mye lengre. Verden er så ensom og vanskelig når man mister plutselig sine venner fra over 10 år. Nå har jeg ingen. Om natten er jeg våken og tenker mye på dette. Jeg tar meg selv ofte i å planlegge selvmord selv om jeg ikke har lyst enda.
Avatar

Re: Mistet alle venner.

mai 31 2018 - 02:39
Kan relatere litt til dette... For noen år siden "mistet" jeg på en måte de gamle vennene mine jeg også (bare at det i mitt tilfelle var et bevisst valg jeg tok selv, og jeg forventet ikke at jeg skulle være borte fra dem så lenge; jeg trodde alltid at jeg skulle komme tilbake til dem til slutt).

Hva er det ulecerøs colit innebærer? Er det f.eks. en sykdom som gjør det vanskelig å være med på sosiale aktiviteter, og at det er derfor vennene dine nå virker uinteresserte?
Avatar

Ulecerøs colit

mai 31 2018 - 02:48
Er en kronisk tarmbetennelse som lager sår i tarmen. For å stoppe det må jeg ta 7 piller hver dag. Sykdommen gir meg dårlig mage og ekstrem slapphet fra tid til tid. Utbrud kommer og går resten av livet
Avatar

Miste venner

mai 31 2018 - 02:53
Hvordan håndterte du/dere det? Hva skal man gjøre? Bør man prøve å finne nye eller skal man prøve å redde vennskapene? Jeg liker ikke verden uten vennene mine. Dagene blir lange og kjedelige. Det gjør spessielt vondt når jeg ser de legger ut bilder av at de er sammen, men jeg har ikke hørt om det eller blitt invitert. Jeg føler også at jeg ikke er forandret siden når vi var gode venner og de inviterte meg. Har de bare mistet interessen?
Avatar

Re: Mistet alle venner.

juni 1 2018 - 01:45
"Hvordan håndterte du/dere det? Hva skal man gjøre?"

På et emosjonelt nivå handler en stor del av livet om å bli emosjonelt selvstendig. Så bruk erfaringen til å bli emosjonelt sterkere/mer emosjonelt uavhengig av andre mennesker. Det vil være trist (jeg satt til og med og gråt en gang over at jeg savnet gamle dager med vennene mine), men det blir lettere etterhvert som du forsoner deg mer og mer med at gamle dager var gamle dager. This is now; that was then."Bør man prøve å finne nye eller skal man prøve å redde vennskapene?"

Det ideelle ville være å gjøre begge deler. Altså prøve å finne nye venner, samtidig som man også prøver å gjenopprette de gamle vennskapene - men uten å virkelig trenge dem. Altså sette pris på dem, og ønske å ha dem i livet ditt - men ikke trenge dem.

Ikke prøv å gjenopplive selve fortiden; den tiden har gått. Anse den nye tiden din som et nytt kapittel i livet ditt - hvor de gamle vennene dine kanskje forblir en del av livet ditt, eller kanskje ikke. Se på de som en velkommen bonus; ikke som en grunnleggende nødvendighet."Jeg liker ikke verden uten vennene mine. Dagene blir lange og kjedelige."

Ingen liker en verden helt uten venner. Så på et eller annet tidspunkt bør du finne deg nye venner (eller som sagt gjenopprette de gamle vennskapene, hvis mulig). Men enda viktigere enn det å faktisk ha venner, er det at du selv virkelig synes at du er en verdifull person som folk BURDE ønske å være venn med. Du kan f.eks. være alene i flere dager uten å kjede deg og uten å føle deg trist (hvert fall når du er gutt/mann), HVIS du selv virkelig føler at du er verdifull, samt hvis du har noe annet meningsfylt å bruke tiden din på.

Det verste med å ikke ha venner (og som gjør dagene ekstra lange og kjedelige), er at du begynner å tenke dårlig om deg selv. DET er hovedproblemet; ikke selve mangelen på venner (selv om det i lengden selvfølgelig vil føles ensomt hvis man ikke har venner, uansett hvor høy selvfølelse man har)."Det gjør spessielt vondt når jeg ser de legger ut bilder av at de er sammen, men jeg har ikke hørt om det eller blitt invitert."

Mm, slike ting stikker... Men igjen, løsningen er den samme som nevnt over:
- Jobb med å øke selvfølelsen din.
- Prøv å skaffe deg andre venner (men vær samtidig åpen for muligheten til å bevare de gamle vennene dine også - hvis de behandler deg bra, selvfølgelig).
- Ikke se så mye på Facebook-profilene til de gamle vennene dine (og eventuelle andre sosiale medier de har), siden det mest sannsynlig bare vil gjøre at du sammenligner deg for mye med dem/livene de lever.

Når du har økt selvfølelsen din og har fått flere venner selv, så vil ikke slike bilder av andres liv gjøre vondt lenger - fordi du da veit hvor verdifull du selv er, og du har fått dine egne venner. Den som selv har gull, er ikke sjalu på andres gull..."Jeg føler også at jeg ikke er forandret siden når vi var gode venner og de inviterte meg. Har de bare mistet interessen?"

Du nevnte at sykdommen gir deg dårlig mage og gjør deg veldig slapp innimellom. Er disse bieffektene så sterke at det kan påvirke hvordan du er i sosiale sammenhenger? For i så fall kan det jo være derfor de har mistet interessen.

Eller så kan det være fordi dere har vokst fra hverandre - selv om jeg tviler på det, siden de gamle vennene dine fortsatt holder sammen med hverandre.

Folk mister hvert fall ikke interesse for hverandre uten grunn; det er alltid en årsak til det. (Men det betyr ikke nødvendigvis at årsaken er at det er noe "galt" med deg på noen måte. Det kan være de andre personene som har forandret seg.)
Til forsiden