Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer med DPS?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer med DPS?

mai 31 2017 - 19:56
Vil noen dele sine erfaringer?

Jeg har nettopp hatt første time, og er svært demotivert. Har tidligere fått høre at folk på min alder (19) blir fulgt over ganske lang tid, men har allerede blitt advart av behandler om at jeg ikke vil bli det. Fikk blant annet høre at det å følges over et år er uvanlig? Men hvordan kan behandler vite hvor lenge jeg vil trenge hjelp etter én time? Jeg må tydeligvis også regne med mye bytting av behandler.

Jeg synes bare systemet virker så firkantet. Jeg kjenner jeg er veldig skeptisk. Hvor lenge ble dere fulgt? Hvilken behandling fikk dere, og fikk dere påvirke selv? Hvordan var avslutningen?
Avatar

Dps...

juni 1 2017 - 08:57
For meg virket dps bare som en akutt løsning, kansje det er meningen med dps? aner ik. Var på 3 møter der og alle 3 gangene var det forskjellige folk jeg snakket med.... Igjen og igjen måtte jeg fortelle min story, ga dem opp.... Orka bare ik...
Avatar

dps

juni 4 2017 - 02:09
Jeg har dårlig erfaring. Mye bedre hos psykolog ordnet via annen ordning. Har ikke noe bra å si om behandlere der, annet enn at det er et evig bytte og at en nesten aldri blir tatt på alvor og faktisk får hjelp, ikke bare prat om hjelp
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 4 2017 - 02:35
Kjedelig å høre at dere har hatt dårlige erfaringer med deres DPS!

Kan hende jeg bare har vært usedvanlig heldig, men så langt har min erfaring med DPS (i Oslo) kun vært positiv. Har gått til samme behandler nesten hver uke i snart 4 måneder. Og h*n er kjempeflink, føler meg bra ivaretatt og blir tatt på alvor. Har kun hatt 1-til-1 samtaleterapi, og har fått muligheten til å bestemme sammen med psykologen hva jeg synes er gunstig å snakke om/jobbe med i timene.

Må kanskje bytte behandler etter sommerferien, men bortsett fra det har jeg ikke noe negativt å si om DPS.
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 4 2017 - 02:37
Går utifra at du prater om poliklinikken? Hvor lenge du blir avhenger gjerne av problematikken din som jeg har forstått. Poliklinikken tar seg gjerne av enklere saker, hvor man kanskje bare trenger en samtale i uka for å finne ut av ting og komme seg opp igjen. Om dette ikke er tilfelle blir du videresendt. Altså kan man bli der og i år, men kan fort ende opp med å bli videresendt også.
Jeg var der i fem måneder, men ble vel allerede forespeilet etter en at jeg hadde mer kompliserte vansker enn de kunne fikse.
Systemet er håpløst, men prøv å presse på at det stresser deg. Om du sier ifra før du trekker deg ut kan de hjelpe til med å finne en løsning som fungerer for deg.
Avatar

DPS

juni 4 2017 - 19:30
Jeg har veldig god erfaring med DPS på Vinderen. Gikk der i cirka ett år, til ukentlig 1:1 samtaleterapi hos lege. Begynte også da på Cipralex. Etter cirka 10 måneder begynte vi å diskutere veien videre fordi det ikke var vanlig å gå der mer enn ett år. Legen hjalp meg da med å komme på venteliste hos privat psykiater, også fortsatte jeg hos DPS til jeg var i trygge hender hos den nye psykiateren. For meg fungerte samtaleterapieb veldig godt, men det kan jo selvfølgelig være annerledes for andre utifra historie, arten av problemer og kjemi med behandler.
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 4 2017 - 20:56
Mener poliklinikk ja, har også vært i kontakt med AAT. Jeg har nokså komplekse problemer, pluss at jeg i perioder er svært langt nede med mye selvmordstanker osv, så trenger hjelp over tid. Men gidder liksom ikke all byttingen, jeg får ingenting ut av å bygge en relasjon med en behandler for så å måtte starte helt på nytt igjen.

Jaja, får se hva jeg gjør. Føler ikke det vil være helt for meg, egentlig. Har et dårlig inntrykk så langt.
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 4 2017 - 22:14
Har det vært prat om kriseplan?(heter noe annet på fagspråket, men jeg husker ikke hva det er) det skal være en god ordning for å forebygge kriser hvertfall. Desverre er det alt for mange av de offentlige ordningene som er kortvarige. Det jeg vet om av lengre oppfølging er at du kan gå til en privat behandler, evt søke på psykiatrisk sykepleie. Sistnevnte driver ikke med behandlinger, vertfall ikke her jeg bor, men kan være en god mulighet til å ha noen å prate med.
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 5 2017 - 21:53
Jeg har vært hos to ulike DPS og har bra erfaring med begge. Gikk til samme behandler hos begge, og de var flinke og jeg fikk god hjelp.
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 18 2017 - 20:56
Jeg gikk en periode til to personer, men for min del fikk jeg ingen tillit til dem etter noen måneder hver. For meg var det bare vas hver gang. Så lenge man ikke svarte ja på at man ville ta livet sitt, fikk jeg tilbud om gruppeterapi eller ingenting.
Så jeg prøvde gruppeterapi. Kan si det slik at det var helt ok, men jeg hadde ikke brukt all den tiden jeg brukte en gang til.
Spesielt når man får beskjed om at man må være delaktig for å hjelpe seg selv og i etter tid får et skriv (når jeg hadde sluttet) at jeg tok for mye plass.
Kanskje dette var noe vi burde tatt under veis? Etter to år er man uansett ferdig og man er ute av systemet. Det er ikke alle som er klare etter 2 år. DPS hjelper deg ikke.
Hele DPS er i min mening helt latterlig, de kunne heller brukt resursene på noe bedre.
Avatar

synd,,,,

juni 18 2017 - 23:58
det er nå veldig synd at det skal være så vanskelig å få god hjelp på DPS, da. Jeg har ikke vært innom der sjøl, men det inntrykket jeg har fått gjennom andre, er nokså likt det som er beskrevet i tråden her. Generelt så er jeg vel ikke så veldig imponert over det som foregår i psykiatrien i Norge, det beste er nok å få seg en privat behandler, men de er dyre. Jeg har like vel brukt dem -fordi jeg har råd- og har til dels fått god hjelp der. Men har vel funnet ut at mye må jeg hjelpe meg sjøl med. Men det er fint å ha en samtalepartner som tar deg på alvor, som lytter skikkelig. Noen ganger har jeg hatt psykologer som jeg synes har vært for passive, så de har ikke vært så bra for meg. Jeg skjønner at det er fordi de er så redde for å gi råd/feil råd...men det er jo greit å ha en "bank" å ta av da. Man kommer jo gjerne fordi man føler seg hjelpeløs, og egentlig trenger litt råd for hvordan man skal takle livet. Jeg har også fått god hjelp av å lese en del selvhjelpsbøker, samtaler med gode venner...og så prøver jeg å lære av de erfaringene jeg har hatt i livet.
Avatar

Heia

juni 26 2017 - 00:36
Trist at du er demotivert,men er jo ikke rart hvis behandler liksom sier at du ikke blir fulgt opp lenge,etter første time hos henne,lager jo litt stress i situasjonen synes jeg da.

Systemet er firkantet,og det er svært uheldig at man skal forholde seg til mere en en behandler.
Har man en som man kan bli godt kjent med,er jo det best for begge parter,

Jeg har mange timer (år) i slik behandling...noen behandlere kom jeg ikke overens med,så lytter de ikke så mye ,og mange gjør sine egne meninger om pasienter, lite jeg fikk bidra med eller bestemme,de gav mange diagnoser og masse medisiner,,,,var dopa i mange år på slike meds..og led av de grusomme bivirkningene.
Behandlingen var å komme til de over år i terapi,men noen ganger med 4 ukers mellom rom,så åran går jo.
Avslutningen var bare at nå har vi ikke mere å tilby deg ...vi avslutter saken din da vi ikke kan hjelpe deg mere.
Jeg ble sjokka,fordi at de hadde satt i gang så mye,så var det bråstopp

Masse lykke til ,håper du får flotte folk
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 28 2017 - 00:52
Jeg har gode erfaringer med DPS, har gått der ca et halvt år nå, og har hatt samme behandler hele veien. Veldig synd at tilbudet er så forskjellig over alt. Det burde jo legges vekt på stabilitet i denne tjenesten, og da skulle en tro at en kunne slippe å skifte behandler så ofte? Da må en jo "begynne på nytt" hver gang en får ny behandler da! Og da kommer en jo ikke videre..
Til forsiden