Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er jeg virkelig verdt noe?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er jeg virkelig verdt noe?

mai 5 2017 - 22:34
Sitter her, nylig gått opp ett nivå, 37 år ikke 36 lengre.
Jeg har ikke oppnådd noe i livet mitt. 37 år og ingen utdannelse.
Ingen jobb, ingen venner. Jeg tør ikke, ingen av delene tør jeg, eller orker jeg.
Bare tanken på jobb gjør meg svimmel, hva om jeg ikke får det til? Hva om jeg nok engang får beskjed om at jeg er lat?
Huff, den sorte skyen henger tungt i dag. Det er vanskelig å stå oppreist å se lyset når skyen er så mørk og regntung. Jeg krummer ryggen. Jeg orker ikke gå ut, snur i døra.
Venner orker jeg ikke, jeg greier det ikke. De tar for mye energi. Jeg tør ikke være meg selv sammen med andre og da være meg selv er ikke gøy heller. Så hvorfor skulle andre synes det er gøy sammen med meg?

Jeg orker ikke mer i dag.
Jeg går å legger meg.
Avatar

Re: Er jeg virkelig verdt noe?

mai 18 2017 - 06:26
Merkelig at ingen andre har svart deg, så jeg gir deg et svar som du sterkt fortjener.

JA du er virkelig verdt noe. Hvis du hovedsaklig har gode etiske verdier, så vil du alltid ha verdi i mine øyne - og det betyr at du dermed også alltid vil ha verdi i andres øyne også, siden det vanligvis er flere som verdsetter de samme tingene her i verden.

Det at du ikke har utdannelse/jobb/eksterne oppnåelser, sier ingenting om hvordan PERSON du er - there's a big difference. Og du er uansett et menneske som er like dødelig som alle andre mennesker. Eksterne symboler på "verdi" blir lite relevante for deg når du husker på det faktum at du skal dø en gang om ikke så altfor mange år (eller i morgen hvis du skulle være uheldig), og at ingenting i dette livet betyr noe lenger når du er død. Så hva enn former for "sosiale spill" folk ønsker å leke, hvor det liksom kun er de "eksternt suksessfulle menneskene som har verdi i denne verdenen", så vil du uansett være rustet mot leken deres - siden du veit at hele dette livet egentlig er kortvarig, og at det dermed også egentlig er betydningsløst og derfor ikke bør tas for seriøst.

Dessuten, eksterne symboler på "verdi" er aldri det som virkelig gir deg glede og tilfredshet i livet. De gir deg et fysisk enklere liv og lykke tilsvarende den graden livet ditt har blitt praktisk forbedret; men sann glede/tilfredshet kommer av de tingene som ikke kan kjøpes for penger, og som man ikke kan manipulere seg til: Nemlig verdsettelse av den sanne personen man er når ens maske er borte; og opplevelsen av å ha god, ekte kjemi/connection med andre mennesker.
Med andre ord: Å oppleve ekte kjærlighet for både deg selv og andre mennesker. DET er det som virkelig betyr noe i livet, og som gir sann glede/tilfredshet i livet. Og det beste er at du kan oppnå dette uten å ha eksterne symboler på "verdi".

For eksempel: Du kan møte et annet, fremmed menneske på et helt tilfeldig sted, og føle verdi og sann glede/tilfredshet i de unike øyeblikkene dere deler sammen når dere connecter med hverandre, uten at noen av dere verken veit eller bryr seg noe om deres eksterne "verdi" i verden.

Vi er alle egentlig bare flokkdyr som ønsker seg følelsen av en flokk å tilhøre; altså følelsen av kjærlighet. (Et potensielt unntak er ekte psykopater.)
Avatar

Re: Er jeg virkelig verdt noe?

mai 18 2017 - 12:10
Selvfølgelig er du verdt noe :) I have a little saying: In the end Everything will be okey, and if its not okey its not the end... Jeg er selv 32 år og har slitt med angst og depresjoner mer eller mindre over 15 år. Jeg var så heldig at jeg fikk meg en utdannelse til slutt, men jeg føler ikke det betyr noe når mørket er som værst. Jeg tror heller ikke jeg er verdt mye når stormen henger over meg å blåser glassbiter midt i trynet på meg.

Jeg har funnet ut at alle betyr noe uansett om man velger å tro det eller ikke, så ja du er verdt noe for noen. Selv om det ikke er lett å se. Håper ting går lettere for deg etter hvert, for en ting er sikkert er at dette med depresjoner og angst er at di er forbigående. Jeg sier ikke at de forsvinner helt, det trenger det ikke gjøre. Men man må lære seg å leve med livets oppturer og livets MANGE nedturer. Du vet så alt for godt hva det vil si å vandre alene i mørket, men om du har opplevd lyse ting i livet så setter du mye mer pris på dette enn andre som tar alt for gitt. Jeg kunne skrevet mye mer til deg om dette, men om du vil så send meg gjerne en pm så kan vi snakke mer. Håper du en dag innser at du er verdt noe selv om du ikke er som alle andre. Husk det er mange som er i samme båt som deg så ikke gi opp håpet på at livet skal bli lysere med tiden.
Avatar

Re: Er jeg virkelig verdt noe?

mai 18 2017 - 12:54
Rambotnikk: "Jeg har funnet ut at alle betyr noe uansett om man velger å tro det eller ikke, så ja du er verdt noe for noen."

Dette virker sant for meg også. Gjennom min tid på nettet har jeg sett kommentarer som hyller Anders Behring Breivik, og forumtråder hvor folk diskuterer "hvordan voldta jenter uten å bli tatt", og forumtråder hvor folk diskuterer hvor mye de nyter å se andre mennesker lide. Så ja, det tyder virkelig på at absolutt alle mennesker er verdifulle for noen der ute... Alle har "sin gruppe" mennesker som verdsetter dem.
Avatar

Re: Er jeg virkelig verdt noe?

mai 18 2017 - 18:07
There is some good in the worst of us and some bad in the best of us, so noone escapes..
Avatar

Re: Er jeg ...

mai 18 2017 - 19:55
Kjenner meg att frå den gongen eg sjølv var 37 år, utan utdanning og med problem på ymse vis. Godt å lese slike skildringar av kva som er verdfullt som her på denne tråden. Elles går det meg betre sosialt sett no.
Avatar

:)

mai 21 2017 - 09:16
Samfunnet vårt kan være ganske 'A4'. Og om man da ikke passer inn, kan man fort føle seg verdiløs. Du har nok masse verdi, men som du ikke klarer gi utrykk for slik samfunnet bestemmer.

Du kan være et indigobarn, savant, geni, spesiell, da vil du ikke klare å være konform, og da vil det være vanskelig å dytte deg inn i A4.

Har du noe ved deg som du føler gjør deg unik, rar, one of a kind. Som du føler bare du har/er?

Em
Avatar

Hei hallo

mai 21 2017 - 11:10
Jeg er å forferdelig alene at det gjør vondt. Jeg glemmer nesten at hvor gammel jeg er. Bryr meg lite..
Avatar

Hei hallo

mai 21 2017 - 11:14
Jeg sitter bare her å venter på en god dag igjen, ellers så sover jeg mens jeg venter på god dag igjen....
Avatar

Hei hallo

mai 21 2017 - 11:16
Jeg pleier også å sove å vente på noe bedre. Jeg sover som en Bjørn I hi.....
Tenker noen gang huff er det noe bra å sove så mye.
Avatar

Hei hallo

mai 21 2017 - 11:21
Kanskje jeg skal bedrive tiden min her inne, istedenfor å sitte alene med de slitsomme tankene. ...........
Avatar

Re: Er jeg virkelig verdt noe?

mai 21 2017 - 12:06
Vet du ;) Du er verdt masse og har på lik linje som oss alle andre krav på et meningsfylt liv:) Man trenger ikke og ha en god utdannelse for og være et godt menneske:). Og det er aldri for sent med skolegang. Klem fra meg. Menneske 37
Til forsiden