Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Avskjedsbrev /selvmordsbrev

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Avskjedsbrev /selvmordsbrev

des 7 2017 - 06:54
Hei! Jeg lurer på hva dete synes er viktig å ha med i et avskjedsbrev. Tenker selv jeg må få frem hvor glad jeg er i de og litt av grunnen, men føler jeg må skrive mye slik at de kanskje skjønner.. hva mener folk jeg burde ha med?
Avatar

Re: Avskjedsbrev /selvmordsbrev

des 8 2017 - 00:27
Jeg skrev alle tankene mine om hva som har skjedd og hvorfor ting har blitt som de har. Jeg skrev nøyaktig hva jeg mente om mennesker, både de jeg mente hadde skyld i min avgjørelse, men også de som gjorde avgjørelsen ekstra vanskelig. Alle som har stilt opp for meg fortjente et farvel.
Avatar

Trist

des 8 2017 - 00:42
Vet det er vanskelig å tenke seg i deres situasjon, men det finnes ALLTID hjelp å få! Selvmord er en veldig endelig og permanent løsning....

"Pain is temporary. Quitting lasts forever"
- Lance Armstrong
Avatar

Re: Avskjedsbrev /selvmordsbrev

des 8 2017 - 21:47
Lance Armstrong? Virkelig? Han burde ha "quitta" for lenge siden, for å si det slik. Han er en skikkelig drittsekk som har truet og trakassert folk i årevis.

Jeg skal ikke forsøke å overtale deg til å ikke gjøre det, Melkesjokolade. Men jeg kan si deg hva som holder meg i live, nemlig at jeg kommer til å påføre de jeg er glad i mye lidelse dersom jeg tar livet av meg. Sjansen for selvmord øker også for de etterlatte.Avatar

Re: Avskjedsbrev /selvmordsbrev

des 9 2017 - 08:58
Tusen takk for svar:)
Avatar

:)

des 10 2017 - 00:24
Ok, det var noen sterke utalelser Brukernavn0. Han ble alvorlig kreftsyk i 96, men kom tilbake og vant Tour de France i 99.
Sier litt om hans viljestyrke. Kanskje du burde ta noen notater
Avatar

Re: Avskjedsbrev /selvmordsbrev

des 10 2017 - 16:48
Ja, kanskje jeg bør begynne med bloddoping. Det hjelper sikkert mot depresjon også
Avatar

Tragisk

des 10 2017 - 17:12
Selvmord er da ingen god utvei for noen. Utrolig egoistisk og feigt.
Som laduakss skriver, det finnes alltid en utvei.

SiahAryn: Å skylde på andre er jo bare idioti, det er kun én å skylde på, nemlig deg selv. Du må selv ta ansvar for dine egne handlinger. Skriver du forresten fra "den andre siden"? Siden du allerede har skrevet brevet, mener jeg.

Hvis man virkelig mener og ønsker å ta livet av seg selv, så gjør man det bare, uten å involvere andre.
Det her er jo et rop om hjelp, og det er nok av hjelp å få dersom man ønsker det.

Ta deg sammen og gjør noe med det. Det fører ingenting godt med seg å være såpass egoistisk og feig.
Avatar

Re: Avskjedsbrev /selvmordsbrev

des 10 2017 - 17:25
Dæven, her er det en som forstår alt her i livet gitt. Jeg gir da faen hva du mener om selvmord. Hva du mener er egoistisk, er for andre det eneste de ønsker. Det fører heller ikke noe godt med seg å være så bastant og ekkel mot andre.
Avatar

Re: Avskjedsbrev /selvmordsbrev

des 10 2017 - 17:39
Siden jeg har vært der selv, så vet jeg jo hva disse følelsene handler om. Bastant og ekkel, fakta er fakta. Og noen trenger tydeligvis å høre det sånn...

Det å bli såpass provosert, viser at du har en fighter i deg, og den bør du bygge videre på.Avatar

Re: Avskjedsbrev /selvmordsbrev

des 10 2017 - 20:17
Super4411: "Selvmord er da ingen god utvei for noen. Utrolig egoistisk og feigt.
Som laduakss skriver, det finnes alltid en utvei."

Jeg blir bare oppgitt ass. Du har ikke skjønt en dritt.

For det første: Selvmord er egoistisk ja - men det er minst like egoistisk av andre å kreve at en person ikke skal ta selvmord.
Alle mennesker er dypt egoistiske vesener, enten man er et menneske som tar selvmord eller ikke. Så det faktum at "selvmord er egoistisk", er ikke noe gyldig argument mot selvmord.

For det andre: Selvmord er ikke feigt; det er en kalkulert løsning på et problem man står ovenfor. Jeg lover deg - absolutt alle mennesker har et bristepunkt. Man er ikke feig for å ha nådd det bristepunktet; det betyr bare at man er et menneske.
Er det derimot slik at mange mennesker har for lav toleranse og gir opp før de egentlig hadde trengt å gi opp? Ja, selvfølgelig. Men hvorvidt det er tilfellet for en person, er det kun den personen selv som virkelig veit - og ikke DU (selv om du kan ha en anelse om sannsynligheten for det, basert på hva personen forteller om situasjonen sin).

For det tredje: Det finnes IKKE ALLTID en utvei - selv om det ofte gjør det. Som nevnt ovenfor; absolutt alle mennesker har et bristepunkt. Når man det bristepunktet, blir selvmord den beste løsningen. (Så sant det ikke er et tilfelle av at man har gitt opp for tidlig, eller at man ikke har utforsket nok vedrørende andre utveier.)

For det fjerde: "Å skylde på andre er jo bare idioti, det er kun én å skylde på, nemlig deg selv. Du må selv ta ansvar for dine egne handlinger."
Dette er delvis feil. Man skal ta ansvar for sine egne handlinger, ja; men det er ikke "kun en selv å skylde på". Andre mennesker kan også ha skyld/ansvar for ting.
Skylden/ansvaret kan altså være helt ens egen, helt andre menneskers, eller delt mellom en selv og andre mennesker. Du mangler bare evnen til å tenke ut slike scenarioer.

For det femte: Du skriver at du har "vært der selv". Det er mye mulig, men det er i så fall tydelig at du kun forstår selvmords-problematikken kun ut i fra de utfordringene du selv har hatt, og ikke forstår hvordan andre mennesker kanskje kan være i en verre situasjon enn den du var i. (Ikke nødvendigvis objektivt verre, men subjektivt verre.)

Med alt dette sagt er jeg ganske enig i det følgende du skrev: "Hvis man virkelig mener og ønsker å ta livet av seg selv, så gjør man det bare, uten å involvere andre."
Men også dette er litt uriktig. For selv om det ofte er slik, er det også mulig å ha en enormt sterk intensjon om å ta livet sitt, selv om man oppsøker kontakt på f.eks. et forum for å snakke med andre mennesker om temaet først. Dette er vanligvis fordi man ikke er helt bestemt på å ta selvmord enda ("a cry for help"), men man kan også oppsøke denne kontakten i et forsøk på å ha "et siste øyeblikk med sosial omgang/kontakt før man dør" (altså et slags siste farvel med verden).

Kort sagt: Det du skriver er korttenkt og til og med helt feil vedrørende enkelte ting. Det er ikke noe problem å generalisere ting (og mange generaliseringer er sanne); men problemet er når man ikke selv forstår at det er en generalisering, og dermed ikke gir rom for potensielle unntak. Det gir dermed en uriktig framstilling av virkeligheten, selv om generaliseringen kanskje kan være korrekt i f.eks. 99% av tilfellene. (For 99% er ikke 100%.)

For noen år tilbake ville jeg blitt ganske provosert av slike korttenkte uttalelser, men nå blir jeg bare oppgitt. For jeg har innsett at mange folk rett og slett er idioter. Noen kommer rett og slett aldri til å forstå ting - ikke en gang når man forsøker å forklare dem ting på en utdypende måte. It's the tragedy of life. Certain things can only be experienced...
Til forsiden