Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

tannlege

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

tannlege

april 12 2013 - 14:56
hva gjør en når tannen verker, og en sitter å er kvalm og svimmel, fordi en er livredd for tannleger? mange ville da sagt. bit i det sure eple. og kom deg til tannlegen. Det går som regel bedre enn du venter. og bla bla bla. alle sier det. og det er det som er problemet. det er faktisk ikke så lett. jeg har ikke vært til tannlegen på veldig lenge. fordi jeg er så redd. for noen år siden, så var jeg med ei venninne til tannlegen. jeg satt på venterommet og ventet (jeg skull ikke til tannlegen eller noe). jeg slei først med å komme inn døra. når jeg satt å ventet på henne, var jeg kvalm, svimmel, livredd, angstfylt, skalv, og var nære ved å bare stikke, og dette var bare ved å sitte på venterommet og vente. jeg sitter her nå og er livredd tanken på å kanskje måtte dra dit. jeg har hatt denne smerten i snart 1 døgn. og det gjør virkelig, virkelig vondt. jeg tørr ikke en gang å dra til tannlegen bare for en sjekk. bare vanlig kontroll, uten noe bedøvelse, eller borring, eller noe smerte. jeg sitter nå her med masse angst. og aner ikke hva jeg skal gjøre. jeg er så redd. noen som har noen råd? jeg har heller ikke så mye penger om jeg kan bruke på tannleger og slikt -.-
Avatar

Tannlege.

april 12 2013 - 21:34
Jeg sliter veldig med å gå til tannlegen.
For noen år siden, begynte jeg å gå hver 6 mnd, for at det ikke skulle bli for lenge mellom besøkene.

Du kan få medisiner, avslappende. Du kan få stikkpille om du kommer 30 min før, eller noen tabletter som du tar noen timer før.
Noen tannleger gir lystgass, det skal jeg prøve neste gang. Tannlegen sa det så fin: du må ha noe så du gir litt fan.

Jeg kveles når jeg ligger i stolen, bare bed å ta bilder og pusseover.
En gang brukte tannlegen 55 min på å borre og fylle en tann, det ville egentlig ta 10 min.

Du kan også få en prate time, du kommer til en time. Prate med tannlegen, uka etter kan du ta bilder, uka etter kan tannlege se over tennen. Også jobber dere videre.
Det koster så klart mere pga flere timer. Jeg kan bare borre et hull pr gang.

Du kan også ta med egen musikk, det gjør at du slepper lyder som er rundt.

Jeg skal til kontroll om 2 uker, kjenner jeg gruer meg. Men dette er noe jeg må(super mestringsfølelse etter på) og det er viktig å passe på tennene. Og ta de hullene man får så snart som mulig, så slepper man større ting osv og det er dyrere igjen.

Masse lykke til, jeg forstår deg.
Mitt råd, ring tannlegen, fortell om din angst og hør om de kan hjelpe deg. Og fortell hvordan DU vill gjennom føre det.
Avatar

...

april 12 2013 - 23:15
tusen takk for svar. leit å høre at du også sliter veldig med tannleger. jeg har prøvd med musikk. men det hjalp ikke. for det er hele settingen jeg er livredd. også dette blir jo mer akutt. så jeg har vell ikke akkurat tid til å ta det over flere uker. ettersom jeg nå knasker paracet og ibux så ofte jeg får av mamma (ja, mamma har gjemt alt av medisiner i huset pga mine psykiske problemer). og det vil si at det går max 4 timer mellom hver. før jeg trygler henne om å hente mer. fordi jeg holder på å dø av smerte. smertestillende tar kun toppene, så det er noen lunde levelig. men jeg går med konstante smerter. men merker når det er et par timer siden jeg tok de. da blir det værre og værre. men får se hva jeg gjør. om jeg kommer meg til tannlegen iløpet av helga. og om hva jeg skal gjøre. for jeg er virkelig angstfylt. gråt som bare det når jeg fortalte mamma hvor redd jeg var. men hun skjønner meg. for hun er livredd selv.
Avatar

lystgass

april 13 2013 - 12:07
Jeg har sterk tannlegeangst. Det som har gjort at jeg har klart å gå til tannlegen er at tannlegen min har lystgass. Den hjelper veldig godt på angsten og gjort at jeg i bryr meg så mye om hva som skjer i munnen. Ikke så mange tannleger i Norge som har lystgass (mye mer vanlig i andre land). Koster litt dog. Gjerne 500 til 800 kr for en tannlegetime. For meg har det vært verdt hver eneste krone. Det er tøft å gå til tannlegen likevel men ikke det marerittet det hadde vært uten.Mange tannleger kan også tilby en Sobril, Valium eller lignende. Jeg tar gjerne med meg et pledd hjemmefra når jeg skal til tannlegen. Gjør det litt lettere å slappe av samtidig som man føler seg litt mer "beskyttet". Tar gjerne av meg skoene også for å prøve å slappe litt mer av.
Avatar

Du må komme deg til tannlegen.

april 13 2013 - 12:44
Du bør få ordnet det som gjør vondt.
Du blir gående å tenke og føle på disse smertene hele tiden.
Og det vill ikke bli bedre.
Du er 18 år og du får dekket det eller mye av det. Er det ikke fram til 20 el 21.

Jeg angrer stort på at jeg ikke var flinkere å gå til tannlegen den tiden, for når jeg var 24 og ikke hadde vært der på 5 år, ble det dyrt.

Søk litt på tannleger der du bor, noen tannleger tilbyr angst hjelp.
Viktig at du informerer om det når du ber om time. Du kan få en tannpleier til å holde hånda di, så de kan klemme når du må ha pause.
Det er en regel som funker hos meg, evt tannlegen jobber i 1 min og jeg får pause.

Det er mange små ting som kan hjelpe, men det er bare det å komme seg dit.

Det er ikke bare å si at du skal dra, men innerst inne så vet du at du må.

Jeghar avbestilt kontrollen min 2 ganger, men nå skal jeg. Jeg skal mestre det, følelsen etter på er så god.

Lykke til.
Avatar

God tannlege - det viktigste

jan 29 2016 - 19:48
Kjempefornøyd med denne tannlegen 3gdentist.eu i Polen. Var på en ferietur, mens jeg fikk vondt i min tann. Var veldig skeptisk å gå til tannlege der, siden jeg har litt tannlegeskrekk, men tannlege der taklet det godt med å bruke humor for å roe meg ned. Jobbet raskt, men virket veldig nøye ved undersøkelsen. Stor takk for god behandling.
Avatar

Gdansk

sep 6 2017 - 10:27
Jeg kan klart anbefale www.SparTand.dk billigt og proffesionel
Til forsiden