Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Uvirkelighetsfølelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Uvirkelighetsfølelse

april 13 2017 - 16:32
Sliter veldig med en følelse av uvirkelighet, spesielt at folk i livet mitt ikke er virkelige lenger. Noen som har erfaringer og råd?
Avatar

Re: Uvirkelighetsfølelse

april 13 2017 - 20:07
det beste tipset er å bli kjent med andre folk, som du kan holde deg nær... noen som ikke kjenner de fleste du er med
Avatar

Re: Uvirkelighetsfølelse

april 13 2017 - 20:47
Jeg har ingen tips, men jeg kan også innimellom kjenne på en slags uvirkelighetsfølelse, bare litt annerledes måte. For meg kjennes det ekstra sterkt når helligdagene tikker inn som sånn påske og jul. Det er litt som å se ut av vinduet, og føle at man ikke er en del av verden. Eller det å se i sosiale medier og se alt de andre poster.... de har så annerledes liv, lever og opplever ting, i forhold til meg som virker som en som går å vandrer i mørket og som fortsatt står på det samme punktet som jeg var i 2012.


Jeg vet ikke om jeg har så mange råd selv fordi jeg står midt i denne uvirkelighetsfølelsen selv, men det å bli kjent med andre er på toppen av det hele vanskelig om man har lite nettverk, fordi alle andre er opptatt eller ikke vil ha noe å gjøre med meg..... Når en er voksen er det vanskelig å komme inn i et nettverk, fordi alle har etablert seg enten med sin lille småbarnsfamilie eller noe i den duren..... for meg er det nok mest jeg sliter med ensomhetsfølelsen, som gjør at alt blir å føles så innmari uvirkelig. Det er liksom meg mot alle andre. Jeg står alene....

Det eneste jeg prøver å gjøre da, er å finne ting å gjøre for meg selv. Det kan være noe du kan gjøre, hva som helst som du interesserer deg for.

Prøv å start et lite prosjekt for deg selv, noe som kan muntre deg opp. Kanskje det hjelper litt på uvirkelighetsfølelen du føler med folk rundt deg?Avatar

Uvirkelighetsfælese!

april 13 2017 - 21:57
Sett deg på en stol, føl beina mot bakken, føl ryggen mot skoledagen... føl hvordan pusten går inn og ur. Det er virkeligheten akkurat her og nå.
Jeg har følt masse på den følelsen selv. Ikke sammenliknet deg med andre og andres liv. I hvertfall ikke i forhold til Facebook.
Ikke distrahert deg meddele noe du liker men vær fokusert på det du liker. Vær tilstede!
Avatar

Re: uvirkelighetsfølelse

april 14 2017 - 09:56
Hei. Vera123 og stimu1993 gir gode råd som å forsøke endre fokus og finne noe å holde på med. Jeg kjenner meg godt igjen i din beskrivelse og vet det ikke er lett å komme ut av slike tankebaner. Bøøøøøø,s forslag om å være tilstede i seg selv er nesten slik jeg selv bruker. Jeg planter et og et ben i bakken, kjenner jeg står godt og puster rolig og blir bevisst på at jeg er. Lykke til Morlille :)
Avatar

Takk for svar

april 15 2017 - 18:41
Noe av svarene jeg fikk var gode. Men det du sa, stimi1993 om at dette tar lang tid, gjorde at jeg ble demprimert. Tror man skal være litt forsiktig med å si bastant hvor lang tid ting tar.
Avatar

Re: Uvirkelighetsfølelse

april 17 2017 - 20:49
Morlille: Det høres ut som du har begynt å tappe inn i et av de dypeste spørsmålene vi kan ha som menneske... "Finnes det som er utenfor meg, eller er alt sammen kun en del av min fantasi?"

Hvis det er på det nivået, så har jeg hatt det slik i flere år nå - og svaret er i så fall enkelt: Du kan aldri vite det. Kanskje det er slik, kanskje det ikke er slik. Det beste du kan gjøre ut av det, er å se verden som en underholdning som man ikke tar altfor seriøst, men samtidig behandle det som om det faktisk er virkelighet (hvis du selv synes at det er mest sannsynlig at verden faktisk er virkelig).

Med andre ord: Ha i bakhodet at du ikke kan ordentlig vite om ting er virkelige eller ikke, men lev som om de er virkelige.
Til forsiden