Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Utmattelse etter lang tid med angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Utmattelse etter lang tid med angst

april 15 2018 - 23:29
Hei. Jeg lurer på om noen av dere kan kjenne dere igjen i min historie. Jeg føler meg litt alene akkurat nå.
Det hele startet med at jeg opplevde ekstraslag på hjertet etter en stressende eksamensperiode. Jeg syns dette var veldig ekkelt og ble veldig redd. Opplevde dagen etter å få en "klump" i mellomgulvet som jeg valgte å fokusere på i stedet for min frykt for hjertet. Jeg opplevde også klump i halsen. Reiste til legen, hun trodde det var sure oppstøt. Etter ca 1 år med mageplager, der jeg også tok gastroskop - alt var fint, skjønte jeg at det var hjerte jeg var redd og som også var grunnen til denne ubehagelige "klumpen i magen." Jeg sjekket da hjertet tok EKG alt var fint. Jeg følte meg bedre og bedre etter som dagene gikk. Men så kom det en stressende periode på skolen igjen samt på ekstrajobben jeg hadde. Når det værste stresset var over opplevde jeg å få mitt første panikkanfall. Disse anfallene hadde jeg relativt hyppig i ca et halvt år da det ga seg igjen i et halvt år. Selv om dette ga seg har ikke angsten sluppet helt og den har mer og mer blitt en slags helseangst. Hverdagen har blitt vanskeligere og vanskeligere siden angsten kommer på både skolen, butikken, kjøpesenteret, hjemme osv. Har ikke følt meg trygg noen steder og har blitt mer og mer tappet for energi. Det som nå skjedde for en måned siden, som jeg lurer på om noen andre har opplevd er dette.
Det startet med at jeg følte jeg brygget på en influensa. Våknet neste morning og jeg orket ikke på skolen. Orket ikke flere utfordringer. Reiste hjem. Første natta fikk jeg ikke sove og lå å kaldsvettet. De neste dagene følte jeg meg kjempedårlig der jeg fikk veldig høy puls med en gang jeg reiste meg opp. Var svimmel, kvalm, ikke matlyst, ekstraslag, null energi osv. Det ekleste er at jeg til tider har hatt en utmattelsesfølelse der jeg føler jeg er i ferd med å kollapse, dø eller visne bort. Veldig ekkelt. Har vært så sliten at jeg ikke har klart å stått oppreist nesten eller snakket. Noen som har opplevd dette før når de har angst? At du på en måte ikke klarer å snakke. Jeg sier bare "mm" når det er slik. Føttene har føltes helt svake.Har hatt skikkelig trykk i både bryst (spesielt mellomgulv) og mage som gjør at jeg ikke føler jeg får puste når jeg står oppreist. Kan dette være muskelspenninger? I de første ukene skalv jeg en del, spesielt i mageregionen. Det skal sies at ting har blitt bedre etter et par uker der alt var skikkelig vanskelig. Legen sier alle prøver er fine og at hun tror at jeg har hatt sterk angst. Grunnen til at jeg er så sliten er fordi jeg har hatt angst over lengre tid som har tappet meg for energi. Rett og slett gått på en skikkelig smell. Er det noen som har noen erfaringer rundt dette å "møte veggen" etter lang tid med angst? Jeg har jo hatt denne angsten lenge men alltid klart å fungere nogenlunde greit i hverdagen. Har jeg pushet meg for langt? Håper noen vil svare meg :)
Hilsen jente 24
Til forsiden