Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tvangstanker!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tvangstanker!

des 5 2017 - 17:37
Flere her inne som sliter med tvangstanker? Mine er for øyeblikket av seksuell karakter(ja jeg er jente) og jeg kan ikke fatte hvorfor de opptrer. De går rett og slett ut på at hjernen min sier til meg at jeg må onanere hele tiden. Jeg velger og klarer å stå i mot, men det er vondt å miste kontrollen over sine egne tanker som ikke gir noen mening. Det er en redsel for å miste kontroll som utløser disse tankene. Jeg går nå på 100mg zoloft på 6 dagen og håper at disse pillene vil hjelpe meg videre.

Andre med erfaringer eller tvangstanker?
Avatar

Re: Tvangstanker!

des 5 2017 - 18:26
Hei
Så nettopp ditt innslag. Først og fremmest synes jeg du er modig -det er ikke enkelt å dele sine innerste (og mørkeste) tanker med noen. Jeg tror at du er på rette vei. En av de beste midlene mot tvangstanker og mørke tanker vi gjemmer i det er skjulte, er å ta dem frem i lyset. Dele tankene med noen, skriv dem ned, male dem i et bilde eller lign. Det høres kanskje rart ut, men så lenge de er skjult har de makt. Når vi tar dem frem i lyset, mister de sin kraft, de krymper, og etterhvert kan vi få makten tilbake.
Har selv en del tvangstanker og handlinger. Noen ganger av seksuell karakter, andre ganger om mat, selvskading eller trening. Noen ganger er det som om jeg ikke er bra nok, hvis jeg ikke gjør de og de ting. Andre ganger er det som en brannalarm som står og piper. Jeg klarer ikke å tenke, klarer ikke å konsentrere meg, må bare få tanken ut av hodet før livet kan fortsette.
Er også ganske redd for å miste kontroll, men av å til lenges jeg etter å kunne slippe kontrollen og slappe av, i et trygt miljø. La noen andre styre..... har ikke opplevd det ennå.
Jeg har gode erfaringer med zoloft (tror jeg). Har gått på dem i over et år (150 mg). Har nettop sluttet da jeg følte kroppen min trengte en pause fra al medisinen (gikk på flere medisiner).

Jeg håper at dette var til noen hjelp. Det er mitt første innlegg på veldig lenge.
K
Avatar

Re: Tvangstanker!

des 5 2017 - 18:53
Dette var et veldig flott svar som jeg setter uendelig stor pris på. Det hjelper med støtte og det å vite at man ikke er aleine. Det er så viktig! Så jeg ønsker å takke deg for at du tok deg tid!
Avatar

Re: Tvangstanker!

des 6 2017 - 00:44
Flott skrevet kolibri, enig i at jo mer tankene kommer frem i lyset det mer mister de sin kraft. Så det er flott at dere deler.

Jeg har også de samme tvangstankene med onanering (gutt), og en rekke andre tanker og handlinger. Jeg tror på at hvis man klarer å stå i mot lenge nok så forsvinner tankene, men det er jammen ikke lett og det tar lang tid før de slipper tak. Jeg prøver stadig å motverge meg tankene og handlingene, og vurderer å prøve ut et OCD-kurs som de har her i Trondheim.

Det er greit å vite at andre er i samme situasjon, og jeg håper du får god effekt av Zoloft :)
Avatar

Re: Tvangstanker!

des 6 2017 - 16:29
Nitten90! Veldig ålreit at du deler at du opplever det samme. Jeg velger bevisst og ikke handle etter tankene så jeg har ikke sex for tida i håp om at det skal fjerne de til slutt. Synes en smule synd på samboeren min, men han må bare holde ut. Håper dette går over snart og tusen hjertelig takk for støtte og svar.
Til forsiden