Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tvangstanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tvangstanker

jan 24 2017 - 13:09
Jeg sliter med tvangstanker og har i det siste fått veldig tvang rundt tema voldtekt og sex.

Jeg har de siste månedene drukket litt alkohol på kveldene for å døyve angsten. Har sluttet med det nå men sliter med tanker om at jeg kan ha hatt sex med noen eller ha blitt voldtatt uten å huske det. Jeg har ingen indikasjon på at dette har skjedd da jeg somregel har gått hjem før kl 22 og at det ikke har vært snakk om mer enn et par glass hvis jeg har vært ute blandt folk.

Har snakket med legevakt og psykolog om dette mange ganger og alle sier jo det samme. Hvis jeg hadde hatt blackout så hadde jeg jo husket det dagen etterpå og hvis ikke så hadde jeg jo husket hvis noe utenom det vanlige hadde skjedd.

Det er bare det at jeg ikke klarer å stole på meg selv. Tenk om jeg har hatt blackout også ikke husket det dagen etterpå? Dette er ifølge lege og psykolog ikke mulig.

Er livredd for å være gravid og tester meg hele tiden. Er også redd for at jeg kan ha fått hiv hvis jeg har ligget med noen/blitt voldtatt uten å huske det.

Pleide også å ta en sobril på morgenen og drikke på kvelden, men dette skal ikke føre til noe blackout ifølge lege og psykolog. Jeg er helt ødelagt av disse tankene, men vet jo innerts inne at de mest sannsynlig ikke stemmer med virkeligheten.

Har dere noen tanker rundt hvordan jeg kan klare å slå meg til ro med dette?
Avatar

Re: Tvangstanker

feb 15 2017 - 09:17
Tanker rundt hvordan å slå seg til ro med det:
Tvangstanker/tvangshandlinger er et forsøk på å ha kontroll over noe, fordi man oppfatter det som viktig for en selv å ha kontroll vedrørende den tingen det gjelder. Derfor er den eneste måten å eliminere tvangstanker/tvangshandlinger på ved å eliminere ens behov for kontroll vedrørende den tingen det gjelder.

Elimineringen av dette behovet kan du oppnå på 2 måter:
1) Finne GODE argumenter til at det egentlig ikke er nødvendig for deg å ha kontroll vedrørende den tingen det gjelder.
2) Gradvis eksponere deg for å ikke kontrollere det, slik at du dermed gradvis merker at det virkelig ikke er "farlig" for deg om du ikke har kontroll vedrørende den tingen det gjelder.

Eksempel:
Hva om du tenker deg at du faktisk ble voldtatt da? So what? Du har jo i så fall hatt blackout så du husker i så fall ingenting av det som har skjedd, og du sier også at du heller ikke har noen fysiske plager etter den potensielle hendelsen.
Om noen pissa på deg imens du sov, men de tørket det vekk rett etterpå, og du våkner dagen etter uten noen anelse om hva som har skjedd i løpet av natten - da er det jo ikke noe problem. What you don't know can't hurt you.

Så da gjenstår bare spørsmålet om kjønnssykdommer og graviditet - som du kan teste deg for :)
Til forsiden