Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tvångs Medecinering

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tvångs Medecinering

jan 16 2017 - 17:52
Hei, jag har grov angst og depression. Jag vill ikke ta medecin men min Lege synes jag skal det. Har fått Zoloft som jag må spise annars kan han nekta meg sjukeskrivning. Så jag lurer på hvis det er noen som spist det? Hvordan gikk det?

Fikk varningar fra apotekpersonal att det ær vanligt med biverknigar og att må sæmre i upp till 2 månader. Føler att ja verkligen ikke vill spise dette nå ettersom jag vill ikke må værre æn det ja gjør nå. Hva skal ja gjøre?
Avatar

Tvangsmedisinering

april 22 2017 - 22:21
Dersom en lege presser deg til å ta medisiner, under trusler om å frata deg berettiget sykemelding, jeg forutsetter her at du er berettiget (p)syk, da skal du sporenstreks skifte fastlege dersom dette ikke av ymse grunner blir vanskelig for deg. I en slik situasjon, som utvilsomt er svært smertefullt for deg og du har min fulle sympati her, vil jeg anbefale deg til å ta imot de foreskrevne medisiner. Du har nå to reelle valg: 1. Du tester ut medisinen under en periode på 4 -4- uker, dersom du ikke liker den slutter du å ta den. Du vil ikke få varige men av dette, men det kan bli noen tøffe uker. Da er du ærlig, oppriktig og samarbeidsfull nok mot en som ikke respekterer dine grenser. Eller 2. Du tar imot medisinen... Og bruk fantasien;)

En lege som truer sin pasient slik i en sårbar posisjon, er ikke en god lege. Og fortjener heller ikke din compliance. Medisiner skal kun utskrives i et klima av gjensidig forståelse, det bør være meget god tillit mellom dere, ellers er det stor fare for at medisinen 'ikke virker' kall det gjerne en negativ placebo effekt.
Til forsiden