Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Student med sosial angst. Tilrettelegging?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 13 2017 - 19:58
Lurer på om noen har erfaring med det? Jeg skal ha flere fremføringer dette semesteret og en muntlig eksamen. Det er noe som er veldig vanskelig for meg.
Jeg tror det hadde vært enklere for meg om jeg ikke måtte fremføre foran alle de andre,men jeg vet ikke om de går med på at jeg kan få gjøre det sånn :(
Avatar

.

jan 13 2017 - 22:55
Har ikke erfaring med dette selv, men leste om tilbud om tilretteleggelse generelt på BI og der stod det at tilrettelegging ift psykisk sykdom var mulig og at en kunne ta det med rådgiver om jeg husker rett (altså at en ikke nødvendigvis trengte lege erklæring som jeg tolket det hvertfall). Jeg slet fremdeles med å snakke om det da så jeg utnyttet ikke tilbudet og hadde heller ingenting muntlig, men antar de har samme tilbud på de fleste universitet og høyskoler? Kanskje snakk med en rådgiver eller foreleser og hør? Håper uansett det ordner seg for deg, forstår hvor vanskelig det må være for deg.
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 14 2017 - 01:22
Ja,det er et sånt tilbud der jeg går. Det er en kontaktperson på fakultetet som har ansvar for sånne ting. Jeg er bare redd for at de kommer til å si nei til tilrettelegging. Kunne tenke meg å bli bedre på sånne ting, men kunne tenke meg å ta det mer gradvis. Håper får til noe som kan føles ok for meg.

Har hatt ganske mye angst og følt meg forferdelig i det siste på grunn av at jeg gruer meg sånn.
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 14 2017 - 11:42
Jeg har også slitt mye med sosial angst, så vet godt hvor fælt det er å grue seg ihjel til sånne ting. Jeg vet at studentsamskipnaden i flere byer har "Ta ordet"-kurs, så kanskje det kunne vært noe å se på også? Jeg vurderte det selv når jeg studerte, men ironisk nok hadde jeg for mye angst til at jeg turte å melde meg på. Har angsten generelt blitt verre nå enn forrige semester, eller er det mer det at det er mer aktuelt nå pga flere fremføringer osv.?

Høres ut som en god idé å få avtalt et møte med kontaktpersonen på fakultetet i hvert fall, og høre hvilke muligheter som finnes. Håper det ordner seg!
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 14 2017 - 17:46
De har dessverre ikke sånt kurs her,men de har andre kurs/gruppe. Blant annet selvtillitsgruppe og angstgruppe som jeg kunne tenke meg å være med på om jeg har mulighet og tør det.

Den er generelt blitt verre nå ja. Mest på grunn av fremføringene, og at det blir så intenst dette semesteret. Skal også ha gruppearbeid og alle de tingene vi skal ha er ting jeg sliter veldig med. Så jeg håper jeg kan få tilrettelagt det litt. I det minste sånn at jeg kan få fremføre kun foran foreleser og ikke alle, men jeg vet ikke hvor strenge de er på sånne ting.
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 15 2017 - 01:36
Jeg vet hvor slitsom og forferdelig føles sånn. Stå på !
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 15 2017 - 12:47
Skjønner. Jeg vet dessverre heller ikke hvor strenge de er på de tingene, men får håpe at du finner en eller annen løsning med rådgiveren/kontaktpersonen. Og eventuelt samtidig gå i noe slags terapi eller angstgruppen. Håper du klarer å være grei med deg selv oppi alt dette. Veldig lett å kjefte på seg selv fordi man har angst for eksempel, men det gjør det ikke akkurat lettere å gjøre det man gruer seg til med en mobber på skulderen.
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 15 2017 - 17:09
Det er vel det jeg er altfor flink til. Jeg er veldig flink til å mobbe meg selv. Akkurat nå tror jeg ikke at jeg kommer til å klare dette,men har en flink psykolog jeg kan snakke med. Har ingen gode erfaringer eller opplevelser av mestring når det gjelder sånne ting. Så det forsterker jo følelsen av at jeg ikke kommer til å klare det om de sier nei til tilrettelegging.

Får masse katastrofetanker om at jeg må slutte på studiene eller at alle kommer til å se ned på meg eller le av meg.
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 15 2017 - 21:32
Samme her. Ekspert på å sparke meg selv når jeg ligger nede. Har begynt å prøve å snakke til meg selv som jeg ville snakket til en venn, men det er ikke akkurat enkelt når man har årevis av trening i det motsatte.

Så fint at du har en god psykolog! Kanskje går det an å begynne i det små, så du i alle fall kan føle noe mestring for den type ting? For eksempel holde et "foredrag" for psykologen eller en venn eller lignende? Høres uansett fornuftig ut å kontakte kontaktpersonen på fakultetet, så hvis du hadde rukket å ta en telefon dit for å avtale tid allerede i morgen, hadde det sikkert vært veldig godt å bare få det unnagjort. Vet selv hvor mye jeg har grudd meg til ting, og utsatt mye for så å bare grue meg enda mer.

Kjenner meg veldig igjen i den frykten. Men som du sier er det katastrofetanker og ikke sannheter. Har du forresten sett denne? Veldig treffende synes jeg.

http://www.collegehumor.com/post/7009222/what-the-world-looks-like-with-social-anxiety
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 18 2017 - 10:58
Prøver på det jeg også, men i situasjoner som er ekstra krevende eller før ting som er ekstra krevende så synes jeg det er ekstra vanskelig å være snill mot meg selv.

Nå har jeg fått til et møte med hun som er emneansvarlig for å se hvordan vi kan løse dette. Virket allerede nå som at hun var åpen for at jeg kunne få det tilrettelagt så føler meg allerede litt mer positiv. Tror også det er lurt å begynne i det små. Jeg har jo lyst til å komme til det punktet hvor jeg kan gjennomføre noe sånt. Tviler på at jeg noen gang kommer til å like det,men kan jo hende jeg støter borti lignende ting i arbeidslivet.

Ja,stemmer godt den der med hvordan ting kan oppleves :)
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 20 2017 - 11:10
Det skjønner jeg godt.

Så bra at du fikk ordnet et møte! Og fint å høre at du allerede er mer positiv. Høres jo også ut som om du er åpen for noe eksponering, så lenge det begynner i det små, så det er jo et supert utgangspunkt for å jobbe med det. Krysser fingrene for at det ordner seg for deg:)
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

jan 28 2017 - 01:03
Tenke jeg skulle oppdatere litt.Hadde møte idag. Har hatt et ganske vanskelig uke før det. Klarte ikke å gå på forelesning eller seminar fordi jeg tenkte på så mye rundt dette og lot angsten ta helt overhånd.

Møtet gikk greit, men det var veldig vanskelig for meg å snakke om det med en fremmed person. Begynte å gråte så følte meg fæl etterpå. Psykologen hjalp meg heldigvis til å snu tankegangen min. Ser i hvert fall ut som alt går i orden. Det er litt sånn åpent nå. Så om jeg føler meg komfortabel med å skulle ha fremføring så kan jeg det, men hvis ikke så skulle jeg få gjøre noe individuelt. Det føles veldig godt så kan jeg konsentrere meg om å jobbe videre og utfordre meg i et ok tempo :)
Avatar

Student

feb 5 2017 - 01:29
Hei. Jeg har tilrettelegging i form av ekstra tid og eget rom på eksamen pga angst. Så det bør være fullt mulig. Kontakt fastlegen din og få legeerklæring.
Avatar

Re: Student med sosial angst. Tilrettelegging?

feb 7 2017 - 19:41
Fint med oppdatering, og å høre at det ser ut til å gå i orden Silent Orchid :)
Til forsiden