Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst

des 5 2016 - 00:52
Kan noen beskrive hvordan dere opplever det med sosial angst? Jeg har problemer med å være rundt mennesker (i værstefall løpe på do og griner) og er også redd for biler&trafikk (jeg tenker at det kan være fordi jeg ikke stoler på mennesker).
Tenker å dra til legen snart for jeg sliter meg selv, og er redd jeg har angst og/eller sliter med noe depresjon.
Så hvordan føles det for deg?
Avatar

Re: Sosial angst

des 6 2016 - 22:55
Jeg har hatt sosial angst en stund nu og det blir bare verre virker det sånn. Bare tanken på at jeg må snakke med nye folk gjør at jeg begynner å skjelve, svette, hjerte dunker så sinnsykt fort og jeg klarer ikke å puste. Jeg blir også veldig stresset og begynner å tenke på så mye negative ting. Jeg har/hatt depresjon, men nu er det ikke så ille, men når jeg begynner å stresse kjenner jeg at jeg får et slags "tilbakefall". Det kommer litt ann på situasjonen jeg er i, for eksempel når hun jeg bor med får besøk av hennes venner "flykter" jeg til rommet mitt. Jeg klarer ikke å presse meg selv til å være med folk jeg ikke rett og slett kjenner så godt. Det er nesten som jeg blir livredd. Jeg klarer heller ikke holde øyekontakt med folk og jeg sliter mye med hva jeg skal si til folk. På skolen er det ganske vanskelig når det blir gruppearbeid eller presentasjon foran klassen, da må jeg ut av timen og roe mæ ned. Det hjelper noen ganger å ta noen puste øvelser. Vet ikke om dette hjalp deg så mye siden jeg trur jeg har en blanding av sosial angst og panikk anfall. Håper du får det bedre etterhvert. jeg har hatt det veldig vannskelig, men så lenge du kjemper så kommer det til å gå bra :) man må ikke gi opp
Avatar

Re: Sosial angst

des 12 2016 - 08:40
Tror det er ganske vanlig at pulsen stiger og man kjenner hjertebank når man opplever sosial angst, slik er det for meg ihverfall. Jeg er redd for å dumme meg ut, blikk, ikke være god nok at andre dømmer meg, klarer ikke å snakke i store grupper. Jeg kan forholde meg til 1 eller 2 personer, selv om det også av og til kan være vanskelig. Å ringe/ta tlf, gå på gaten, ta bussen, annen transport osv blir vanskelig ofte gjør også folk med sosial angst seg avhenginge av personer rundt seg for å hjelpe med å bistå til å gjøre disse tingene, ta telefon, være med på buss osv. Men det er kun eksponering som hjelper over tid er min erfaring.
Avatar

Re: Sosial angst

des 19 2016 - 14:33
Jeg "mister" ord, hodet blir tomt og jeg kommer ikke på noen si. Jeg føler meg utilpass og vil helst slippe å være i situasjonen. Hele meg "knyter" seg.
Jeg kan få til OK samtaler med folk en til en, og med de jeg kjenner godt. Men med nye mennesker eller grupper av mennesker blir det ofte vanskelig. For meg går det litt i bølgedaler. I perioder kan det derfor gå helt fint.
Avatar

Re: Sosial angst

jan 30 2017 - 01:49
Jeg sliter med å snakke med nye folk, klarer ikke ta tlf når det ringer nesten ikke en gang med familie og venner.
Sliter med og finne jobb som klarer uten og få angst anfall. Jeg jobba på kafé når jeg fant ut at jeg hadde sosial angst, jeg sto i kassa og så køen bare bli større og større.. i tillegg har jeg dysleksi og dyskalkuli, så det gjorde det verre når jeg sto i kassa.
Gjør jeg feil eks skrivefeil og noen sier det til meg, tenker jeg bare at de ler av meg og tenker at jeg ikke klarer noen ting!
Klarte ikke betale i butikk før, for jeg var redd jeg ikke hadde nok penger.. Når jeg får angst anfall begynner jeg bare og grine og skjelve, hjerte pumper hardt og er i halsen, jeg vil bare hjem og legge meg under dyna! Når jeg går ute, føler jeg alle ser på meg og gjennom meg. Og vis jeg gjør en liten feil så ler alle av meg!
Avatar

Sosial angst

feb 7 2017 - 00:46
Slitt med sosial angst mye av livet..i begynnelsen hadde eg problemer med å fly, ta bussen snakke med nye folk og alt var sykt vanskelig..angsten kommer og det strammer seg i halsen..pulsen går crasy og hjertet hamrer..svetter og tror alle ser på meg og tenker : der kommer han idioten igjen. Av og til når eg går i byn så kommer det plutselig og eg tror folk ler av meg osv..

Eksponering hjelper aller mest på angst. Akkurat no prøver eg å gå på kristne møter noe som eg har veldig lyst til men ikke tør. Hver gang eg kommer utenfor døren til kirken så tør eg ikke gå inn..så work in progress
Til forsiden