Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst

jan 12 2013 - 21:10
Hei

Jeg er en 23 år gammel mann som desverre har nådd bunn.
Min historie er at jeg sliter med sosial angst som fører til ekstrem svetting.
Dette har gjort til at jeg fra en tidelig alder har begynt å isolere meg mer og mer.

Ingen av mine venner eller bekjente vet noe om mine problemer, jeg har klart og holde en god fasade utad, men nå klarer jeg ikke mer.

Selve ensomheten, alt det sosiale jeg går glipp av, forholdene jeg ødelegger ved isoleringen har gjort med skikkelig deperimert, jeg er ikke suicidal, men alt av motivasjon til studiene osv har falt i grus.

Dagene mine er fylt med tunge forelesninger, dette er det som sliter mest på meg. Det er utrolig tungt og være 6 timer i en forelesning med 100 andre mennesker når man sliter med alvorlig sosial angst.
Det ender med at jeg er kliss våt av svette og bare må gå derfra.

Om noen snakker til meg eller jeg får fokus på meg fra noen av de andre elevene så er jeg ferdig, da slåes svette kranene på og jeg blir kliss våt. Slik er vær dag for meg, jeg lengter etter og komme hjem og ta en dusj og få på meg tørre klær, jeg kan faktisk vri skjortene mine for svette når jeg kommer hjem.

Når jeg først kommer hjem så blir jeg der til neste dag, sittende aleine forran pcen eller tven. Leiligheten er mitt safespot hvor jeg er trygg.

Jeg har nå nådd et punkt hvor jeg trenger medisiner for og kunne fullføre denne utdanningen min. Jeg har aldri misbrukt alkohol eller narkotiske stoffer for og prøve og selvmedinisere meg selv.

Jeg har også vært under behandling, men dette har desverre ikke gitt noe resultater, jeg vet at medisiner bare er en midlertidig løsning på problemene mine, men uten noen form for akutt hjelp nå så klarer jeg ikke mer.

Beklager for en noe rotete post, dette er første gang jeg legger ut om mine problemer.

Jeg lurer på om noen har vært igjennom lignende problemer og hvilke type medisiner som kan funkere for meg?

Mvh Løven123
Avatar

Hei!

jan 13 2013 - 14:07
Jeg har ikke opplevd de samme problemene som deg, men jeg tror at all sosial angst bunner i noe man har opplevd. Så derfor tror jeg det viktigste du kan gjøre, er å nøste opp dette, se deg tilbake, og finne ut hvorfor dette begynte. Ingen barn er født med sosial angst, det utvikler seg fra opplevelser. Kanskje du har opplevd mobbing? Eller andre vonde ting? Isåfall er det der du må begynne. Du må til en viss grad snakke om dette, få det ut på en måte, så må du akseptere at det har skjedd, og så må du legge skylda der den hører hjemme, altså hos de som har forvoldt deg denne smerten. Så må du snakke positivt til deg selv, slik at selvtilliten kommer tilbake, da tror jeg at angsten (og dermed svettingen....) vil forsvinne litt etter litt av seg selv.....har ikke så stor tro på medisiner jeg, da, det er en lettvint løsning som noen ganger kan ta symptomene men som aldri finner roten til problemet.

Lykke til med å jobbe med deg sjøl som er det eneste som hjelper, psykolog eller ikke psykolog.....
Avatar

sosial angst

jan 13 2013 - 16:01
Hei casablanca!

Jeg er veldig bevist på hvilke hendelser som førte til isolasjon når jeg var yngre. Jeg har desverre ikke vokst opp under ideelle omstendigheter, men har alltid hatt fokus på og lage et bedre liv for meg selv.

Nå er jeg voksen og lever mitt eget liv uten frykt osv, jeg bestemmer alt selv, men jeg klarer ikke bli kvitt angsten. Selve angsten er for meg ganske urasjonell, jeg har ingenting og skamme meg eller være flau over, så det er så frustrerende og ikke kunne klare og forstå hvorfor jeg har angst.

Jeg er i en situasjon jeg lenge har drømt om, jeg får ta den utdanningen jeg selv har valgt, men jeg fungerer ikke normalt i samfunnet lengre.

Jeg håper noen har vært eller er i samme situasjon som meg som kan gi litt erfaringer :)

Mvh Løven123
Avatar

Det er vel

jan 13 2013 - 18:09
sånn at om en har sterke reaksjoner så er det noe følelsesmesisig som ligger å ulmer. Jeg er helt enig i at det ikke er noe som kommer av seg selv og at de som har sosial angst må finner roten til det vonde for å bli kvitt det, det er veldig vanlig å bare overse følelsene og å presse seg i gjennom fordi det fungerer, men det vil jo aldri løse problemet...

Liker du å skrive? Det kan være en god metode å bruke for å nøste opp i hendelser og å sortere følelser. Jeg har gjort det selv, det var veldig tøft men fungerte utmerket.

Jeg har hatt det røft i oppveksten å har en del automatiserte måter å reagere på som feks å være skvetten og redd for slag, unnskylder meg å gjør meg selv liten sånn at folk ikke skal bli sinte på meg osv. Dette er ting jeg er klar over og disse reaksjonene oppstår visst jeg ikke jobber med å riste det av meg. Det er en jobb å klare å gå rundt med verdighet, men det er det viktigste.
Sliter du så gå som en prinsesse :) med selvsikkre skritt og rett rygg! Jeg har også visualisert at jeg har hatt en lysboble rundt meg som beskytter, at jeg liksom er inne i en trygg boble som er rundt meg når jeg er ute å at denne beskytter meg, det har også fungert :)
Avatar

svar

jan 13 2013 - 19:53
Hei Solivente?!

Takk for svar :)

Jeg er også veldig skvetten og nervøs av meg når det kommer til høye smell eller om noen skremmer meg. Jeg er klar over at det som har hendt i barndommen min sitter dypt.

Mulig jeg først nå har innsett hvor dypt angsten sitter i meg, jeg lever et utrolig isolert liv uten noe form for glede.

Det var vel derfor jeg valgte og skrive på dette forumet for og få kontakt med noen som er i samme situasjon som meg.

Jeg skal til psykiater på mandag for og finne ut hvilke medisin som kan fungere for meg nå mens jeg er under studiene, jeg har tidligere prøvd cipralex og zoloft uten suksess. Jeg er nå avhengi av noen som fungerer slik at jeg kan fullføre studiene mine.

Takk for svar :)
Mvh Løven123
Avatar

Fake it till you make it.

jan 13 2013 - 21:15
Du skriver: "Ingen av mine venner eller bekjente vet noe om mine problemer, jeg har klart og holde en god fasade utad, men nå klarer jeg ikke mer". Amen... Herregud hvor gode skuespillere vi blir til slutt!

Mr. Hollywood.
Avatar

Medisin

jan 13 2013 - 22:11
Hei! Jeg har opplevd det samme som deg, sånn omtrent. Jeg strevde fælt med studiene og følte meg alene. Gikk i samtaleterapi og i gruppeterapu. Det hjalp noe. Nå har jeg begynt å jobbe og problemene er de samme. Jeg har tenkt mye frem og tilbake i forhold til medisiner. Er redd for å bli avhengig av noe eller miste kontrollen. Havne på skråplanet, rett og slett... :/ Hilsen ung dame som har begynt på voksenlivet..
Avatar

:)

jan 14 2013 - 17:36
Hei Løven123!

Jeg er en gutt på 21 år som studerer i oslo, som har gått igjennom så å si det samme som deg! Jeg har også slitet med svetting fra angsten i skolesammenheng. I det siste har jeg lært metoder for å fjerne svettinga, som har virket utrolig bra på meg. Er nesten 100 % borte. Jeg tror ikke det er så viktig med hvordan du har fått angsten. Det er vell angsten i seg selv som er problemet, er det ikke? Jeg har sendt deg en venneforespørsel, så vi kan snakkes der hvis du vil :)
Avatar

Heisann

jan 14 2013 - 18:26
Hei. Jeg er en jente på snart 20 som har slitt med sosial angst og depresjoner siden jeg var rundt 14 år gammel. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Jeg har isolert meg veldig de siste årene og jeg har ingen nære venner jeg kan være med på fritiden så nå om dagen sitter jeg mest inne.

Jeg har har forsøkt å fullføre vgs, men har enda ikke klart det pga sosial angst
Jeg har gått på medisiner flere ganger i lengre og kortere perioder og det har hjulpet meg en del i tillegg til samtaler hos psykolog og jeg har det nå bedre enn på lenge, men sliter fortsatt mye med sosial angst.

Legg meg gjerne til om du vil snakke.
Avatar

Svar

jan 14 2013 - 19:40
Hei emi og nina!

Legg meg gjerne til, er veldig glad for og kunne få snakke med noen som er i lignende situasjoner :)

I dag fikk jeg utskrevet Efexor, får prøve den i noen uker og se hvordan jeg reagerer på den, noen som har erfaringer med efexor? :)

Mvh Løven123
Avatar

svett

aug 26 2014 - 22:01
Hei, kjenner igjen i mye av det du beskriver. Har begynt på universitetet igjen etter noen år i arbeidslivet, og dessverre sliter jeg med angst. Bare det å få beskjed om å presentere meg selv med noen få setninger er nok til å få hjerte til å hoppe og nok til at jeg begynner å småsvette. Det toppet seg i dag da læreren lurte på om jeg forsto det han hadde skrevet på tavlen. Jeg svarte at jeg er nærsynt og at det var defor jeg satt å myste. Før dette var jeg helt rolig og tørr, noen få sekunder etterpå silte det svette fra hele ansiktet mitt. Heldigvis satt jeg helt bakerst, og den eneste som kunne se meg var læreren. Hadde jeg sittet framme og vært et spekter for alle, ville jeg nok ikke hatt mot nok til å møte opp dagen derpå. Jeg gruer meg til i morgen, skal ha en lang dag og er redd jeg kommer til å havne i en situasjon i som for meg til å svette foran klassen.

Ser nå at tråden ikke har vært aktiv på lenge, men jeg håper at noe som har gode råd vil snakke med meg. Hadde vært fint å hatt en samtale med en som går gjennom det samme. Har følt meg ganske alene om dette, og det er første gang jeg skriver om problemet.
Avatar

Bøker....

sep 1 2017 - 10:28
Går fint an å lese noen bøker også. Er jo noe som kan ta litt tid det der selv om det er fint løselig. Beste boka jeg har lest for sånt er fra Victor hagen, heter Presence and positivity the new energy sources of the 21st century. Er ganske ny bok med masse forskningsbacking også.. var sykt viktig bok for meg. tror den er å få på amazon, der jeg skaffa den
Til forsiden