Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst og rødming

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst og rødming

sep 8 2017 - 18:24
Hei!
Jeg kommer nettopp hjem fra min først dag i ny jobb og jeg føler meg akkurat nå som et nervevrak. Jeg har hatt sosial angst så lenge jeg kan huske og det har bare blitt verre og verre med årene, dessverre...
Jeg har gruet meg til denne første dagen lenge. Jeg sliter veldig med at jeg blir rød som en tomat når fokuset rettes mot meg, og dette var hovedgrunnen til at jeg gruet meg sånn.
Jeg tok med vilje på meg en høyhalset genser for å skjule noe av rødmingen, men dette hjalp lite, da fjeset mitt føltes som det skulle brenne opp. Det verste er at jeg får på en måte bølger av rødt som fremtrer i flekker på forskjellige områder i fjeset, og det ser ut som jeg lider av et alvorlig eksem som endrer område hvert 3. sekund. Grunnen til at jeg vet dette er at jeg fikk ekstremt angst en gang jeg var i en sminkebutikk (full av speil!) og fikk assistanse til å velge ut riktig foundation - damen i butikken trodde jeg hadde fått en alvorlig reaksjon på sminken, haha.
Uansett, jeg kom hjem fra jobb og følte meg mislykket og ekstremt ydmyket, og trengte bare å få lettet litt på trykket, så jeg fant denne siden og meldte meg inn.
Er det noen andre som sliter med rødming og sosial angst, og som har fått vellykket hjelp til å kontrollere rødming/svetting/skjelvinger?
Avatar

Rødming: Eksponering og betablokkere

sep 8 2017 - 23:52
Jeg har det samme. Eksponering gjør det verre for min del. Betablokkere, blodtrykksmedisin, kan hjelpe. Det fås på resept av legen mot rødming/sosial angst.
Avatar

Fler om det

sep 9 2017 - 22:46
Får vondt i meg av å lese dette, for jeg har kjent så veldig på den samme følelsen.

Jeg starter å rødme på ungdomsskolen. Det var helt grusomt når jeg begynte å rødme i klassen og alle lo. Etterhvert som jeg ble eldre og mer selvsikker ble det sjeldnere, kun noen få ganger at det skjedde. (Og i de tilfelle var det situasjoner som hvem som helst kunne rødmet av).

De senere år har jeg hatt en del personlige problemer og har følt meg dårlig både utvendig og innvendig. Har dermed blitt så
usikker på meg selv at rødmingen oppstår i nesten alle situasjoner, og det har gjort at jeg ofte unngår å samlinger med flere mennesker eller bare det å snakke med folk.

Det eneste som virkelig hjelper er å jobbe med selvtillitten, en lang prossess desverre.
Til forsiden