Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Snakker jeg for lite??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Snakker jeg for lite??

sep 2 2017 - 20:36
Hei. Jeg har et lite problem med at jeg snakker mindre når jeg er med folk jeg ikke kjenner supergodt.. Eller, jeg føler det selv da. Etterpå går jeg ofte og grubler på "snakket jeg for lite?" og tenker gjennom alt vi snakket om den dagen. Jeg vet jeg er skikkelig dårlig på å starte samtaler! Jeg er mye bedre på å svare på andres setninger enn å starte samtaler selv! Av og til få jeg høre innspill som "du svarer for kort" ol.. Altså, folk mener jeg bør svare med mer fulle setninger, men jeg gjør jo det! Jeg svarer alltid med fulle setninger når folk spør meg om ting for å holde samtalen mer eller mindre gående. Ut ifra det jeg skriver her.. Tror dere jeg snakker for lite?? Jeg synes jeg snakker normalt.. Hvert fall med noen folk..
Avatar

No worries.

sep 2 2017 - 22:05
Heisann!

Til å starte med vil jeg si at dette er helt normalt, og ikke noe du trenger å kaste bort tid og energi på å gruble over.
Mennesker man ikke kjenner så godt er det helt naturlig at man ikke prater like mye med som folk man kjenner bedre.

Den delen hvor du funderer over hvorvidt du svarer for kort og lignende er veldig situasjonsavhengig. Som regel er samtaler med nye mennesker i en setting med flere mennesker overfladiske. Man introduserer seg som regel, så forblir det med det.
Dersom du ønsker å prate mer med noen så er du avhengig av enten at du starter en samtale, eller at noen starter den for deg.
Er det ønskelig for din del å prate mer med noen skal jeg gi deg ett lite partytriks du kan ha i bakhode.

For å holde en samtale gående er vi avhengig av å ha noe å prate om. Spørsmål og svar.
Dersom jeg spør deg hva du heter, eller hva du studerer og du svarer med at du heter banankake, og studerer kjemi.
Så stagnerer samtalen der, med mindre du spør hva jeg heter og kanskje hva jeg studerer. Skjønner du tanken?
Om du passer på å svare med ett oppfølgingspørsmål til den du prater med vil motparten også gjøre det samme dersom dere finner tonen.

Men det her er virkelig ikke noe du burde bekymre deg over dersom du selv føler du sosialiserer deg i den grad du er komfortabel med. God helg! - B
Til forsiden