Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Små panikkanfall

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Små panikkanfall

april 2 2017 - 00:43
Etter 7-8uker med det jeg tror er depersonalisering, så har ting blir mye bedre. Jeg har gått fra og få panikk av og gå ut døra og ha ekstreme eksistensielle tanker, til og nesten ha et normalt liv igjen. Men, i det siste hatt mye "minipanikkanfall" som jeg har valgt og kalle det (har ikke konkret funnet ut hva det er enda).
Disse anfallene består av sekunder der kroppen går i alarm (starter alltid med et veldig tungt pustedrag) som igjen gir seg etter 5-10sec og går tilbake til normalen. Og jeg får dette alt fra 3-4 ganger om dagen til 10-15.
Dette er som sagt langt mye bedre en eksistensielle tanker og uvirkelighetsfølelse, men fortsatt ganske ekkelt, spessielt når jeg ikke finner noe om det.

Noen som har/hatt det slik?
Eller vet hva det er?
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 4 2017 - 12:36
JEg tenker kanskje en form for hyperventilering? Har plutselig trukket pusten dypt inn, spesielt akkurat når jeg holder på å sovne, og deretter følt at diafragmaen har en form for "krampe". Det er ikke alltid man får den utpregede pustingen man forbinder med hyperventilering, noen ganger er den mer skjult.

HAr du prøvd å sitte med albuene lent på knærne når slikt skjer? Da er det ikke mulig å få høy kostalpust og man tvinger da pustemusklene til å roe litt ned, i tillegg føler man det er lettere puste :)
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 6 2017 - 23:49
Vill ikke si det er noe form for hyperventilering, men mer en bølge av angst tanker som kommer et par sekunder. når disse tankene kommer, fryser kroppen og musklene spennes, og jeg begynner og puste tungt. Men det er ikke snakk om mer en et par sekunder med tanker og tung pust.
Det er jo tegn på at ting har blitt mye bedre, men er bare så ekkelt når det kommer fra ingen steder.
Litt feil formulert i forje post men takk for fint svar Eidfrida:)
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 8 2017 - 10:49
Høres likt ut som noe jeg har hatt en del av det siste året, uten at det trenger å være det samme. Til meg kommer det som frysninger på en måte. En bølge av panikk som går gjennom kroppen. Er over på noen sekunder. Aner ikke hva det er, men går konstant med mye uro i kroppen og tror kanskje det er "topper" av den uroen som kommer til overflaten. Utrolig ubehagelig i hvert fall.
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 10 2017 - 17:10
Høres ut som noe jeg også har ganske mye av. Blir plutselig slått av en bølge med kvalme, hjertebank og høy puls, kjenner liksom et søkk som går ut i hele kroppen. Samtidig får jeg angstfylte tanker, men ikke nødvendigvis alltid. Varer liksom bare 5 sekunder eller noe. Rare greier.. går liksom over igjen før jeg rekker å begynne å tenke rasjonelt, hehe. Kanskje det er et salgs "begrenset anfall"? Hvis man ikke får et ordentlig panikkanfall som går helt til topps, så kalles det begrenset anfall har jeg lest.
Avatar

Pust!

april 14 2017 - 15:17
Vil bare minne dere på at dere kan styre pusten til en viss grad. Tenker at det er lurt selv ved små anfall. Alle mennesker sukker/trekker pusten dypt når hjernen trenger mer luft.
Kanskje noe å jobbe med? Leit med de andre symptomene da...
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 24 2017 - 08:40
Det var jo verdt å foreslå. De under her ser ut til å forstå bedre hva du mente :) Jeg håper du klarer å finne en teknikk, pusteøvelser for eksempel, som gjør at anfallene blir færre eller der du føler du har mer kontroll og trygghet! Slike ting er helt grusomme og oppleve!
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 24 2017 - 13:28
Ble ganske satt ut av panikkangst og PTSD for et par år siden. Selve anfallet av angst, på det ekstreme gikk sakte men sikkert bort. Sliter fortsatt regelmessig med følelsen av fjernhet, uvirkelighetsfølelse og frykt for å miste kontroll, tvangstanker.

Første steg for meg var å innse hva det faktisk var i starten, deriblant panikkangst. Jeg vil kanskje tro at disse mindre panikkanfallene du kaller det, er mer en oppbygning til panikkangst som du klarer å temme fordi du klarer å gjenkjenne hva det er, og ikke minst har vært igjennom selve toppen av det. Akkurat som om hodet/kroppen fortsatt kjører en programvare av frykt og angst, men ikke denne programvaren alene i motsetning til tidligere. Bra du har fremgang, sirkelen må nok snu helt om før dette også falner bort
Til forsiden