Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Små panikkanfall

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Små panikkanfall

april 2 2017 - 00:43
Etter 7-8uker med det jeg tror er depersonalisering, så har ting blir mye bedre. Jeg har gått fra og få panikk av og gå ut døra og ha ekstreme eksistensielle tanker, til og nesten ha et normalt liv igjen. Men, i det siste hatt mye "minipanikkanfall" som jeg har valgt og kalle det (har ikke konkret funnet ut hva det er enda).
Disse anfallene består av sekunder der kroppen går i alarm (starter alltid med et veldig tungt pustedrag) som igjen gir seg etter 5-10sec og går tilbake til normalen. Og jeg får dette alt fra 3-4 ganger om dagen til 10-15.
Dette er som sagt langt mye bedre en eksistensielle tanker og uvirkelighetsfølelse, men fortsatt ganske ekkelt, spessielt når jeg ikke finner noe om det.

Noen som har/hatt det slik?
Eller vet hva det er?
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 4 2017 - 12:36
JEg tenker kanskje en form for hyperventilering? Har plutselig trukket pusten dypt inn, spesielt akkurat når jeg holder på å sovne, og deretter følt at diafragmaen har en form for "krampe". Det er ikke alltid man får den utpregede pustingen man forbinder med hyperventilering, noen ganger er den mer skjult.

HAr du prøvd å sitte med albuene lent på knærne når slikt skjer? Da er det ikke mulig å få høy kostalpust og man tvinger da pustemusklene til å roe litt ned, i tillegg føler man det er lettere puste :)
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 6 2017 - 23:49
Vill ikke si det er noe form for hyperventilering, men mer en bølge av angst tanker som kommer et par sekunder. når disse tankene kommer, fryser kroppen og musklene spennes, og jeg begynner og puste tungt. Men det er ikke snakk om mer en et par sekunder med tanker og tung pust.
Det er jo tegn på at ting har blitt mye bedre, men er bare så ekkelt når det kommer fra ingen steder.
Litt feil formulert i forje post men takk for fint svar Eidfrida:)
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 8 2017 - 10:49
Høres likt ut som noe jeg har hatt en del av det siste året, uten at det trenger å være det samme. Til meg kommer det som frysninger på en måte. En bølge av panikk som går gjennom kroppen. Er over på noen sekunder. Aner ikke hva det er, men går konstant med mye uro i kroppen og tror kanskje det er "topper" av den uroen som kommer til overflaten. Utrolig ubehagelig i hvert fall.
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 10 2017 - 17:10
Høres ut som noe jeg også har ganske mye av. Blir plutselig slått av en bølge med kvalme, hjertebank og høy puls, kjenner liksom et søkk som går ut i hele kroppen. Samtidig får jeg angstfylte tanker, men ikke nødvendigvis alltid. Varer liksom bare 5 sekunder eller noe. Rare greier.. går liksom over igjen før jeg rekker å begynne å tenke rasjonelt, hehe. Kanskje det er et salgs "begrenset anfall"? Hvis man ikke får et ordentlig panikkanfall som går helt til topps, så kalles det begrenset anfall har jeg lest.
Avatar

Re: Små panikkanfall

april 14 2017 - 13:15
Dette høres ut slik jeg har det i perioder. Noen ganger føles det som jeg er på vei til å få et anfall, men så greier jeg å slappe av også går den raske og harde pulsen, svimmelheten og den tunge pusten tilbake etter få minutter. Jeg plages også med en slags spenning og frostanfall/skjelving i hele kroppen. Kan det være at kroppen er for sliten til å orke dette eller er det vanlig ? Tenker da på noe muskulært..
Avatar

Pust!

april 14 2017 - 15:17
Vil bare minne dere på at dere kan styre pusten til en viss grad. Tenker at det er lurt selv ved små anfall. Alle mennesker sukker/trekker pusten dypt når hjernen trenger mer luft.
Kanskje noe å jobbe med? Leit med de andre symptomene da...
Til forsiden