Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Slutte på cipralex... bivirkninger / abstinenser.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Slutte på cipralex... bivirkninger / abstinenser.

juli 24 2016 - 00:30
(Ble lengre en jeg hadde tenkt, på forhånd beklager!!)

Har brukt denne siden litt til å lete etter svar angående min egen situasjon, og har funnet litt som har vært til hjelp, men nå har jeg fått en del plager som jeg ikke får helt til å stemme...

Jeg har en laaang historie bak meg, men trenger ikke ta den nå. Det jeg har mest in mind nå, er at jeg holder på å slutte på cipralex. Jeg har brukt det snart 1 år, og var veldig innstilt på å slutte selv, har vært det en stund, men utsatt noen ganger fordi jeg følte jeg behøvde det litt til. Når jeg nå sluttet, var det fordi jeg følte ikke de gjorde noe for meg lenger, var som om det som hadde vært kjipt fortsatt var kjipt, men meste av glede vekke. Ganske flat. Ganske vanlig. Så jeg kom frem til at da kan jeg heller prøve å slutte å se hvordan dette funker, og forhåpentligvis få igjen litt av gnisten og følelser i meg, istedenfor å være flat og trist vil jeg heller være glad og trist ,, om det gir noen mening.

Uansett .. jeg sluttet for en uke siden. Fikk beskjed av legen at jeg ikke behøvde trappe ned (10mg), og var litt skeptisk på dette, så jeg sa jeg kom til å gjøre det likevel. Han sa det var opp til meg. Spurte han om jeg skulle gjøre det to uker da, men han mente at 1 uke var mer en nok. Så det ble til at jeg tok 5mg i 6 dager (dro vekk og hadde ikke med fler tabletter, så kuttet da).
Første dagene gikk veldig fint, var veldig spent og gledet meg til å komme gjennom det. Gikk overraskende lett! -men så kom bivirkningene... Etter 3 dager ble jeg litt svimmel. Så ble jeg veldig svimmel. 4 dagen turte jeg ikke kjøre bil. Sleit på jobb.. Mer og mer svimmel. I begynnelsen av de verste svimleturene var jeg fortsatt veldig positiv. Men så ble det verre, og jeg ville bare ligge under dyna og sove. Skikkelig trøtt og følte meg fæl. Hjalp at jeg var klar over at dette er normalt, men så har jeg også hatt en merkelig verk i kjeven. Begynte på cipralex i oktober. Noen uker etterpå våknet jeg og fikk såvidt åpnet munnen. Slitt med dette siden. Fjernet en visdomstann, og fått bittskinne (som jeg ikke greier å bruke), og så har dette gått litt i bølger, men ikke hatt EN dag uten verk. Spurte lege om dette kunne være angst -eller medisinrelatert, men det mente han at det ikke var. Noen formeninger om dette ? For det merkelige var, at når jeg gikk ned til 5 mg så virket det å bli bedre, og 1 eller 2 dagen uten tabletter var det nesten borte, kjente nesten ikke verk, og greide så og si å tygge normalt for første gang siden oktober. Nå derimot, bare noen dager etter igjen, verker det så fryktelig!! Og det har spredd seg nedover halsen, ut på kinnet, opp i øret og oppover skallen. Verker i nesten 50% av ansiktet og opp i hodet. Bank i bordet, jeg trodde noen dager at det var tablettene som gjorde dette, men nå verker det jo mer og mer bredt en før. Det er veldig plagsomt og jeg begynner allerede å bli sprø. Så har jeg "normale" bivirkninger som angst og hjertebank, tunge tanker og slikt, men det er jeg veldig innstilt på at er forbigående, og veldig vanlig, så har for det meste greid å holde det i sjakk. Men det er all den fysiske verken jeg ikke forstår. Jeg verker i rygg og ribbein, nakken er stiv (kanskje logikk i det...) og har uklart syn, er var for lyder og blir VELDIG fort hissig. Slik var jeg før jeg begynte på cipralex, og kjenner vel på det at det var faktisk noe de hjalp på... jeg var mye mer rolig mtp akutt sinne...

Litt bekymret for all verken, og hadde bestemt meg for at om det var like ille i dag så skulle jeg begynne på 5 mg igjen i morgen... og så trappe ned enda saktere... Fikk beskjed av en bekjent som er sykepleier at dette var kanskje kroppen sin måte å si fra at det kanskje ikke var på tide å stoppe likevel, men jeg hadde det ikke greit på de tablettene følte jeg, så jeg vil ikke begynne på de igjen, egentlig..
Jeg har vært fornøyd med legen min, men nå virker det bare som han sier seg enig i det jeg sier, og er ikke mye til hjelp dessverre ...

Jeg er fortsatt litt i ørska, veldig usikker på alt og alle, liker ikke tilværelsen... usikkerhet er vondt. Hadde ikke tenkt å skrive så langt, men nå ble det slik.. og det er sikkert mye mer jeg kunne søkt opp på, men gir litt fort opp om dagen også, har ikke så mye å gå på.
Håper på litt innspill selv om det ble en veldig lang post ...:)
Avatar

Re: Slutte på cipralex... bivirkninger / abstinenser.

juli 24 2016 - 00:54
Jeg tenker at om du har såpass mye plager, så bør du ta kontakt med noen som kan hjelpe deg med nedtrapping og evt ny dosering. Eller høre om det er noe annet som ligger bak plagene.

Husker at jeg sluttet på dagen og fikk et helvete, aldri igjen, men hadde ingen valg da jeg fikk indre blødninger av den og måtte bare kutte tvert.
Avatar

Re: Slutte på cipralex... bivirkninger / abstinenser.

juli 24 2016 - 01:09
Jeg har gått fra 5 mg, til 10, så en liten periode på 20, men kjapt ned til 10 igjen. Føler jeg renner ned det legekontoret, og at de er lei meg der og føler jeg er hypokonder... selv om han sier jeg bare må ringe viss det er noe. Er jo også inne på tanker om det kan være noe annet som fungerer bedre, evt at jeg bare må kjenne på nå, om det funker å slutte, eller om det faktisk VAR bedre å gå på de ..
Akkurat nå er det jo alle de fysiske plagene som er litt skremmende .. Tror nok jeg ringer på mandag viss det er like vondt da.
Avatar

Re: Slutte på cipralex... bivirkninger / abstinenser.

juli 24 2016 - 01:41
Kan være lurt. Når det kommer til medsiner og dosering, så kaller ikke jeg det for å være hypokonder, selvom jeg kan kjenne på følelsen når en har ringt for 7.gang den mnd. Ring du. Ikke noe vits at du skal sitte og kjenne på noe som en kanskje slipper å kjenne på.
Avatar

Re: Slutte på cipralex... bivirkninger / abstinenser.

juli 24 2016 - 12:40
Jeg vet egentlig ikke nok om cipralex til å mene noe om hva plagene dine skyldes, og jeg vet ikke hvor høy dose 10mg er, men cipralex er jo en SSRI, og da virker det naturlig at kroppen vil reagere når man plutselig, etter et helt år, slutter med denne medisinen.

Dessuten kan det jo være du hadde en slags forventning om at du kom til å få en reaksjon (du ønsket jo ikke å stoppe plutselig slik legen anbefalte), og at denne forventningen har fremkalt eller intensivert reaksjonen.

På meg virker det ignorant og hensynsløst av din lege å ha anbefalt å stoppe plutselig.

Jeg tror du gjør lurt i å prøve en gradvis nedtrapping uansett hvor høy dose 10mg er.

Lykke til - jeg vet hvor jævlig nedtrapping kan føles. Men det blir bedre.

hilsen
Jakob

Avatar

Kjære MadAlice :)

juli 25 2016 - 15:12
Jeg føler SÅ med deg i det du står i nå!!!

Jeg går selv på 5mg Cipralex og opplever mange fysiske plager med dette. Dog tenker jeg å holde ut det fysiske så lenge jeg er bedre i psyken. MEN - det sliter!!! Jeg kjente meg igjen i mye av det du skrev og har dessverre ingen gode råd - annet enn å trappe saktere ned.

Enig med foregående taler - legen din er en arrogant fyr som sier "bare slutt" - han har tydeligvis ikke fått forklart hva bivirkninger av opp- og nedtrapping av disse medisinene er.

Ønsker deg masse, masse lykke til med dagene som kommer :)
Avatar

Re: Slutte på cipralex... bivirkninger / abstinenser.

juli 27 2016 - 17:13
Tusen takk for svar dere :)

Jeg ringte lege i dag og fikk faktisk time allerede i morgen... Da jeg sa at jeg får ikke sove og hadde tatt (fått) valium av min bestemor så fantes det plutselig en luke... Jeg holder på å bli sprø, og slik som hverdagen er nå så fungerer jeg svært dårlig, er mye sinna og har skikkelig uro i kroppen.... Håper vi kan finne på noe annet, for dette blir jeg sliten av... :(
Avatar

Re: Slutte på cipralex... bivirkninger / abstinenser.

sep 5 2017 - 11:43
Prøvde selv å kutte tvert på cipralex fikk så utrolig mye følelser som ikke hang på greip og klarte ikke å fokusere begynte å skjelve fikk skikkelig angst anfall måtte desverre gi meg så min mening er ikke prøv å slutt tvert og få hjelp under avsluttingen
Til forsiden