Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Rykninger i kroppen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Rykninger i kroppen

jan 25 2017 - 02:32
Sliter med PTSD og mye angst fortiden, ikke alltid jeg vet hva den blir utløst av. I løpet av de siste månedene har jeg fått mer og mer rykninger i kroppen. Noen ganger bare en arm eller en fot, andre ganger hele kroppen. Det kan komme som enkelttilfeller, andre ganger er det mye (men ikke som i et anfall). Som oftest kommer de når jeg er sliten, trett, slapper av eller har angst. Noen som har opplevd lignende eller vet hva det kan være? :)
Avatar

Re: Rykninger i kroppen

jan 25 2017 - 06:35
Hei! Spørs hva du mener ned rykninger? Mener du hele ledd Eller rykninger i selve muskelen? Såkalt leamus
Avatar

Re: Rykninger i kroppen

jan 25 2017 - 13:40
Ikke leamus, men i musklene. Litt varierende grad hvor sterke de er, men hele arma/hele beinet trekker seg sammen eller gjør en større ufrivillig bevegelse...
Avatar

Re: Rykninger i kroppen

jan 25 2017 - 16:02
Det har opplevd flere ganger! Men ikke ofte! Men har helt sikkert noe med spenningen du har i kroppen! I tillegg til at du fokuserer på dette, selv har jeg masse masse leamus i kroppen! Spesielt i beina å rundt knærne! Helt ufattelig mye! Var til nevrolog, men fant ikke noe galt!

Har du vært til lege med dette?
Avatar

Re: Rykninger i kroppen

jan 25 2017 - 17:52
Var i begynnelsen ikke så fokusert på det, men det har økt så kraftig i forekomst, at det er umulig nå å ikke bli så oppmerksom på det, har det mange ganger daglig, og ofte vekker jeg meg selv med det, når jeg holder på å sovne. Har ikke vært til lege, vil ikke dra no ofte - redd for at jeg drar dit med filleting...
Avatar

Re: Rykninger i kroppen

jan 25 2017 - 21:59
Går du på noen medisiner - type antidepressiva? Jeg har fått litt rykninger her og der av fluoxetin. Ikke så kraftig som det du beskriver tror jeg, mer sånn at foten rykker til eller hånda noen ganger. Det er nok en kjent bivirkning da. Det kalles vel myoklonus. Litt kjapp googling antyder at det kan være forskjellige årsaker, fullstendig friske personer kan også ha det tydeligvis. Og det er veldig vanlig å ha rykninger når man holder på å sovne slik jeg har forstått det. Hvis jeg var deg ville jeg vel tatt det opp med legen uansett om det er en bivirkning eller ikke. Spesielt hvis det plager deg
Avatar

Re: Rykninger i kroppen

jan 25 2017 - 23:07
Står ikke på noen medisiner, så bivirkning er det ikke. Men takk for godt svar!
Avatar

Angst du har

jan 26 2017 - 00:07
Dette er vanlig med mye angst å få store rykninger i kroppen, hatt det mange ganger under mye angst.
Vanlig også når man skal sove at en rykker til. Er veldig ubehagelig men ufarlig og plagsomt
Avatar

PTSD panikkannfall

mars 20 2017 - 01:44
Jeg fikk rett før jul en real smell. Det startet med muskel spasmer og ufrivillige bevegelser i fingrene. Har hatt mange panikkannfall, men aldri før hatt problemer med dette. Jeg var totalt utslitt etter et byggeprosjekt, og regner med at det var dette som var den utløsende faktoren.
Stesoliden jeg har i tilfelle "shit hits the fan", hjalp for dette.
Jeg har nå bytta fra Cipralex 20mg til Venlafaxin 150mg. Merker ingen ting til dette nå. Det er noe helt annet med bivirkningene jeg har med denne nye medisinen.
Til forsiden