Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykia AS? privatklinikker? videre henvisning? erfaringer?!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykia AS? privatklinikker? videre henvisning? erfaringer?!

juni 12 2013 - 11:56
Er det ingen som har erfaringer eller har hørt noe om Psykia AS? Jeg har lenge prøvd å få hjelp igjennom fastlegen, men har etter utallige avisninger valgt å prøve det private. Ettersom det jeg har lest på nettet høres det veldig bra ut, bortsett fra at de er veldig for medisinering der, og etter at jeg har gått på det er år og sluttet fordi jeg ikke likte alle virkningene, så er jeg litt skeptisk. Også lurer jeg på om hvis jeg får en uttredning på en slik klinikk av fagfolk og de også ser at jeg trenger hjelp, kan de da igjen henvise meg til de kommunale tjenestene som tidligere har avvist meg? Er det lettere for meg å komme inn på den måten? For jeg tenker at det må være bedre å bli henvist fra en psykiater som er spesialist på området enn en fastlege.
Avatar

De skal være flinke

juni 23 2013 - 13:13
Jeg har ikke personlig erfaring med Psykia, men de har godt rykte. Bl.a. skal de være dyktige på bipolare lidelsen. Ulempen er at det er RÅdyrt.

Jeg ville først forsøkt å bytte fastlege. I sin tid var det veien til den hjelpen jeg trengte.

Jeg TROR det er mulig å få dekket noe av kostnadene ved Psykia av NAV - DERSOM det offentlig ikke har vært til adekvat hjelp. Det er heller utenkelig at Psykia kan henvise deg til et mer egnet sted der du slipper å betale skjorta av deg.

Når det gjelder fastleger, ville jeg tatt en kikk på legelisten.no - hvor folk kan kommentere på hvordan de opplever de ulike legene.
Avatar

:)

juni 23 2013 - 18:50
Ja, jeg vet det er RÅdyrt :/ men tenkte at kanskje det hjalp å få en utredning der. For jeg har vært innom 3 fastleger de 2 siste årene. Og tenkte at jeg kunne "snike" meg inn i systemet den veien. For sånn her kan jeg ikke leve. De må jo kunne henvise meg videre. Jeg vet ikke hvor mye Nav dekker. Men jeg skal snakke mer med veilederen min om det. Det nekter meg hjelp alle andre steder. Deres løsning var "øke medisin-dose" .. Piller er visst løsningen på alt.
Avatar

STYR UNNA

jan 21 2018 - 21:32
STYR UNNA

Denne mannen har helt feil personlighet i forhold til yrket har utøver. Her vil du bli behandlet som en kunde, ikke som en pasient. Han utnytter de "svake" som kommer til han, det er ikke å legge under en stein at psykiatriske pasienter har psykiske LIDELSER av ulik grad og sort, og oppsøker således en SPESIALIST for å få hjelp til å ende disse lidelsene ved å bli HØRT og få sympati/forståelse for situasjonen personen befinner seg i. Dette er basert på min egen erfaring, samt min mor og lillebror som også har besøkt han. Jeg var pasient hos i et år før jeg byttet til Volvat, og jeg KUNNE IKKE VÆRT MER FORNØYD. Da jeg først byttet ble jeg overrasket over at det var så lett og enkelt å ha med psykiater å gjøre, og du MERKER at vedkommende bryr seg om deg og det du har å si. Du merker at de lytter, har forståelse og gjør sitt ytterste for at du skal ha det bra. 

- Kan samtidig referere til psykiateren i Volvat, og jeg kan anbefale denne mannen på det sterkeste!

Når du kommer til kan du forvente deg en person som snakker ekstremt fort, tildels så fort, lavt og slurvete at du flere ganger ikke kan forstå hva han sier. Ber du han pent om å gjenta seg så merker du han blir irritert. Du merker enkelt at han ikke gir deg sitt fulle fokus, oftest tar han ut et ord fra en hel setning og definerer den setningen ut fra det, noe som er helt ut av kontekst og i motsatt retning av det var ment. 
Å ha NN som psykiater er som å ha med en tenåring i en dårlig periode å gjøre. Du må velge ordene dine forsiktig og lese kroppsspråket hans for å vite om han følger med og plukker opp meningen med det du har å si. 

Jeg er en mann på 25 år som går nå tredje året på siviløkonom utdanning. Da jeg kom til hadde jeg allerede vært på utredning for ADHD hos Volvat og gikk til han for å begynne medisinering. 

Under hans "observasjon" har jeg testet Ritalin, Concerta og Elvanse for ADHD og Lamictal for stemningsleie. 
Jeg ble aldri fortalt hvordan jeg skulle finne ut hvilken styrke som passet til meg og hvilke bivirkninger jeg måtte se etter. Han forskrev på samtlige medikamenter et opptrappings program hvor det eksempelvis så slik ut: "uke 1: 30mg, uke 2: 50mg, uke 3: 70mg" (hvor 70 mg er maksimal dosering som er lovlig i Norge. For så å ta neste konsultasjon måneder etter. Men det stopper ikke der. På samtlige medisiner ble jeg satt langt over lovlig maks dosering. Da jeg spurte om dette responderte han med at "den maks doseringen kun er satt for barn" (noe andre psykiatere jeg har snakket med avkrefter nå i ettertid). 
I hendelsesforløpet forklart under var jeg ikke klar over dette og hadde tillit til som spesialist.  

I starten ble jeg satt på Ritalin, og etter å bli satt på ALT for høyt dosering ga det meg et nikotin og alkohol sug på en måte du ikke kan forestille deg, (jeg drikker aldri alene for nytelse, kun en gang i blant ved en fest og har aldri røykt sigaretter annet enn på fest), så blir jeg satt over på Elvanse.

Angående å ikke lytte:
Maksdosering på elvanse er 70mg daglig. Jeg ble satt på det høyeste 70 mg morgen + 50 mg ettermiddag.
Da jeg kom til konsultasjon etter dette ble jeg spurt om hvordan det fungerte. Jeg forteller at jeg tror det er for høyt for meg fordi jeg blir rastløs, snakker mer enn normalt, mer energi osv. Rett og slett SPEEDET - Det er jo amfetamin! ADHD eller ei, får du nok av det så blir du speedet på lik linje som én som ikke har ADHD ville gjort ved lavere doseringer. Spørsmålet var også om hvordan jeg hadde det, jeg svarte at jeg hadde det helt fantastisk for jeg hadde nylig møtt kjærligheten i mitt liv og tilbragt hele sommeren sammen med henne. 
- Da hører " ordene "rastløs, pratsom, energisk, glad" og konkluderer (uten å informere meg direkte) om at jeg har vært i MANI, og at jeg har bipolar type 3 utløst av medikamenter...... 

Jeg blir satt på Lamictal, igjen med en hissig opptrappings modell, helt opp til 400mg (gjør re-search og du vil finne ut at dette er EKSTREMT høyt. Jeg blir informert om 1 bivirkning, som er at utslett 2% kan få av medisinen som kan være fatal. Dermed må det opptrappes forsiktig. - That's it. 

Jeg gjør som jeg får beskjed om. Jeg jobber som bartender på deltid ved siden av studiene og merket plutselig at jeg ikke hang med. Jeg har jobbet med det i flere år og er assisterende barsjef så det har ikke med kompetanse å gjøre, jeg merket at jeg glemte ting og plutselig sto jeg bare og tenkte ekstremt hardt uten at det gikk noen vei... (Vanskelig å forklare med ord).

Jeg tar senere kontakt med og selv når jeg sier dette informerer han meg ikke om at du ved for høy dosering kan "glemme enkelte ord" som han sa, først når jeg spurte direkte "hvordan vet jeg om jeg er på for høy dosering?". 

På grunn av at jeg har vært på så høy dosering på flere medikamenter og fått dårlig inntrykk av alt så har det gått verre ut over livet mitt enn det hadde vært uten medisiner. Jeg har derfor ved 2 anledninger valgt å forsøke å gå uten medisiner, og gitt han beskjed om at jeg ønsket det - på eget initiativ. 

I fjor sommer var jeg på backpacking reise i 2 mnd og ga beskjed til r om at jeg ville gå uten medisiner den sommeren og så teste hvordan jeg fungerte på skolen når jeg kom hjem, uten medisiner. 

Da jeg var på reise fikk jeg plutselig en e-post av om innkalling til nytt møte 2 dager før jeg var kommet hjem. Jeg responderer med at jeg er bortreist på tidspunktet og hvilken dato jeg er tilgjengelig fra, og spør samtidig om det er _mulig_ å ta konsultasjonen via Facetime, siden vi gjorde det på nest siste konsultasjonen vi hadde ettersom jeg bor i en annen by enn han holder til.

Jeg får da en skikkelig sur respons om at han ikke kunne forskrive meg medisiner ved så lite oppmøte (???) og ber meg om å seponere medisinen min og at jeg skal bli satt over til fastlege for Lamictal medisinen, og må gå til DPS for ADHD. 
- Jeg gikk privat etter å ha hørt om venners erfaring med kommunale DPS og ventetiden der. Plutselig skal denne mannen be meg om å gå offentlig etter å ha fått ca. 20.000 kr av meg på grunnlag av lite oppmøte? Jeg har ikke avlyst én eneste time han har satt meg opp til tidligere, og jeg avlyste heller ikke nå, jeg ga bare beskjed om at vi måtte ta møtet tidligst 2 dager senere enn det han hadde satt meg opp til (som han forøvrig hadde satt meg opp på uten å konsultere med meg først). Og jeg ga klar beskjed om at det kun vare en forespørsel om å ta det via Facetime, jeg har ikke noe problem med å møte personlig ved behov.

Når jeg gir beskjed om at jeg ikke har brukt Elvanse under turen min og at jeg ønsker å se hvordan jeg fungerer på skolen uten, så får jeg beskjed om at da var alt greit og vi kunne ta møtet via facetime....

Det går et par uker og jeg innser at jeg har behov for medikamenter. Jeg forsøkte i denne prøveperioden å gjøre alle tiltak jeg kunne for å forbedre fokuset mitt, som å trene daglig, spise sunt og få nok søvn. Jeg gir beskjed om at jeg ønsker å begynne med Elvanse igjen, men kanskje ved en lavere dosering.

Da får jeg beskjed om at han IKKE kom til å forskrive meg Elvanse fordi jeg ikke kan ha hatt bra effekt med det ettersom jeg hadde sluttet på det 2 ganger tidligere. Han var oppriktig sur og frekk i skrivemåten og ba meg om å begynne på et medikament som ikke er tilegnet ADHD. Det er et antidepressiva som KAN gi noe effekt på ADHD symptomer, og dette først etter 3-4 ukers bruk. 

Jeg gir beskjed om at jeg ikke ønsker å gå på noe antidepressiva og at jeg ønsker å gå på elvanse, som jeg vet fungerer mot adhd symptomene mine best av alt jeg hadde forsøkt, samt at jeg ikke har tid til å vente i 4 uker på noe som KANSKJE kan fungere, når jeg har 7 eksamener jeg skal ha toppkarakterer i med målsetning om å komme inn på NHH sin master i siv.øk. (høyeste i norge). 

Som sagt er det som en tenåring jeg har med å gjøre, jeg skriver (over)hyggelige meldinger tilbake og forklarer nok en gang hvorfor jeg har forsøkt å gå uten tidligere og hvorfor jeg har behov og ønske om å begynne på Elvanse igjen. Samt gir jeg beskjed om at jeg ikke har noen problem med å komme fysisk på oppmøte dersom det skulle være problemet.
Da får jeg svar "Du må gjerne komme innom og bruke opp pengene dine her neste uke, men jeg kommer IKKE til å skrive ut Elvanse før det har gått minst 6 mnd med daglig stemningsleie rapportering"........... ????? Helt ut av det blå, jeg har ikke gjort NOE som helst for å provosere eller antyde at noe er galt, snarere tvert i mot..... 

Les på hvilket som helst forum for ADHD og du vil finne ut at jeg er langt fra den første som forsøker å slutte på medisiner for så å begynne igjen, dette er en helt normal modningsprosess for mange, hvor det handler om å fullstendig akseptere at du har behov for stimulanter livet ut.

Jeg kontakter så Volvat og forklarer de situasjonen og ble som tidligere nevnt hjulpet med forståelse og sympati.
Når jeg avslutter kundeforholdet hos skal han skrive pålagt epikrise til 2400,- så klart. I epikrisen står det UTROLIG mye feil. Her er det HELT KLART at ikke har fulgt med i timen!!! Det var mer feil i rapporten enn det var riktig. Blant annet hadde jeg en bivirkning med Elvanse (på for høy dosering) ved at jeg ble dårlig i magen av det, diaré og oppblåst.
Dette har han notert ned som årsaken til at jeg sluttet på de (som ikke stemmer), og skriver at jeg kommer med NYE årsaker til hvorfor jeg har sluttet/forsøkt å gå uten medisiner nå enn det jeg har sagt tidligere. På toppen av det hele tar han denne informasjonen og avslutningsvis skriver at min nye psykiater bør undersøke meg for personlighetsforstyrrelser..... Ble helt sjokkert..... Dette ubrukelige skrivet skulle han selvfølgelig ha 2400,- for å lage.
Denne mannen er i gamet KUN for pengene! Han tar 400 kr for å skrive en resept og 400 kr for å svare deg på en e-post/SMS eller 10 min samtale. Timesbetalt tar han 2400,-

Og ikke tro at du faktisk får 1 time med han. Under timen så går halvparten av den til at han skal skrive resept / fikse på dataen foran deg mens du bare sitter der og ser ut i luften, og 1/4 av tiden bruker han på å snakke om generelt medisin og hypoteser... BARE TULL! 1/4 av tiden får du snakket og da følger han faen ikke med....... Jeg er helt oppgitt, og håper jeg med dette kan få "tatt igjen" og samtidig skåne dere som leser dette fra han.

Min yngre bror har også vært på utredning hos han, og da var min mor med. Min mor har også lest mail som jeg har mottatt fra han dersom dette ville være underbyggende for min kredibilitet. 


Power to the people - takket være internett! Ikke la penge motiverte idioter som gjemmer seg under en spesialist/doktor tittel få holde på sånn som dette.

Innlegget er anonymisert og moderert i henhold til våre regler og retningslinjer på Forum. Med vennlig hilsen Administrator.

Til forsiden