Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Planlagt innleggelse?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Planlagt innleggelse?

feb 9 2017 - 10:44
Hei!
Er det noen som har erfaring med planlagt innleggelse på DPS på grunn av angst?
Jeg ble forespeilet dette, bare for et par døgn, for å se om det kunne gitt litt fortgang i behandlingen. Føler jeg står helt fast, kommer ikke videre og psykologen min foreslo at en kort innleggelse kunne være en ide.
Det ville utfordret meg på omtrent alle punkter da jeg ikke har sovet borte på mange år og i tillegg gjemmer meg bort når jeg ikke har det bra. Liker ikke at noen skal se meg, oppmerksomhet og trøst er skremmende.

Må prøve å bruke fornuften litt, vurdere hva et par døgn sånn kunne gjort for meg. Jeg er livredd for at det ville gjort vondt verre, ser for meg at jeg ville klikket totalt. På en annen side tror jeg at det hadde blitt store skritt i riktig retning og veldig nyttig for videre behandling hvis det viste seg å gå passe greit.

Har så lite peiling på hva en slik innleggelse innebærer. Hva gjør man? Hvordan ser en dag ut? En ting er jo akutt innleggelse hvor man blir passet på om man er til fare for seg selv, men når det er planlagt som en del av behandlingen. Hvordan ser et slikt opphold ut?
Avatar

Re: Planlagt innleggelse?

feb 9 2017 - 21:16
Psykologen min nevnte dette for meg og i dag, nettopp for å intensivere behandlingen litt. Kjenner jeg er veldig ambivalent ovenfor dette, synes det høres så skummelt ut...
Avatar

Re: Planlagt innleggelse?

feb 9 2017 - 21:42
Da er vi litt i samme bås ser det ut som. Enig, det høres veldig skummelt ut.
Avatar

Hei

feb 9 2017 - 23:00
Da er vi i felles båt, fikk tilbud om dette i natt da jeg var på legevakten,men jeg syntes det er skummelt og psykologen min tror at jeg klarer meg bedre uten og å fortsette med kognitiv terapi...

Jeg er redd for å bli "mer" pasient om jeg blir innlagt... og sliter med å være alene og det kan jo forsterkes om jeg plutselig blir skrevet ut og vende tilbake til ensomheten og at det da kan bli verre å være alene...
Avatar

Re: Planlagt innleggelse?

feb 10 2017 - 10:42
Sykdomslei: Forstår godt den frykten for å bli "mer pasient". Godt at du og psykologen er enige, da er sikkert ikke innleggelse det beste alternativet for deg akkurat nå.
Tenker at det kommer så an på målet med innleggelsen. Om det handler om en mer intensiv og strukturert behandling for en kort periode eller om man er der for "oppbevaring" uten noe spesielt opplegg.Avatar

Hei

feb 11 2017 - 11:30
Hei Lenelene1 og takk for svar. Jeg vil gjerne ha mer hjelp, men livredd for innleggelse og det å føle meg "fanget" og overvåket og jeg kjenner jeg mister pusten av å tenke på å ikke kunne gjøre noe, har et litt svart/hvitt syn på psykriatrien, at man sitter på et hvitt rom, blir behandlet dårlig, ikke trodd på, får ikke lov til noe og at alt du gjør/sier blir en ny diagnose... Har desverre lest litt for mye på nettet om ulovlig tvangsmisbruk og medisinering... Jeg blir så redd, noen andre som opplever det slikt? Er så sliten nå av å være redd/urolig...
Avatar

Sykdomslei

feb 12 2017 - 09:49
Anbefaler deg å lese litt om virkning av kognitiv terapi på langsikt & hvorfor land utenfor norden velger å gå bort i fra det så har du kanskje noen innspill til psykologen.
Skal ikke sitte å belære når det lett kan finnes frem informasjon på akkurat dette området så er det noe annet når en leser selv enn at andre sier noe. ;)
Avatar

Cruella79

feb 12 2017 - 15:53
Hei :)

Jeg forstod ikke helt hva du mente, kan du forklare nærmere? Lett informasjon hvor?
At kognitiv terapi ikke er bra på lang sikt?

Avatar

Sykdomslei

feb 12 2017 - 18:56
Heisann

Jeg vet ikke helt hvordan forumet fungerer i forhold til å gi ut linker, så i en tidligere tråd et sted at det ikke ville legges ut noen linker, så kan vel så enkelt si at du kan google "cognitive therapy not working" cbt not working" etc.

Hvis man sliter med angst så kan man nok si at slutt konklusjonen er at det i det lange løp ikke vil ha noe særlig effekt.
En kan jo alltids spørre folk som har angst & gått i kognitiv terapi om det har hjulpet eller ei.
De fleste vil nok si at de fortsatt har angst.

Men istedenfor at jeg forklarer hvorfor er det alltid bedre at folk leser selv og gjør opp sin egen mening angående ulike ting. Finnes nok av lesestoff om dette og masse annet, men det kommer alltid an på hvor interesse området ligger selvfølgelig & er det noe som ligger deg nært så er det noe du selv burde lese om & ikke kun høre fra en psykolog/lege. & ta det som gitt at de har rett.

Håper du finner litt mer ut av det. :)
Avatar

Re: Planlagt innleggelse?

feb 19 2017 - 11:29
Jeg kan ikke få uttrykt hvor lite "farlig" det er å legges inn...(frivillig).
Men opplevelsen kan gjerne være avhengig av hvem du får som fast(e) kontakt-personer.
Noen er bare FANTASTISKE mennesker, og noen er dessverre bare på jobb...
Liker du ikke de tildelte, er det fullt mulig å få byttet.
De skal tross alt hjelpe !
Avatar

Omnilocus

feb 19 2017 - 12:40
Ja, hvilke mennesker som møter en tenker jeg har mye å si.
Har du peiling på hvordan ting foregår i praksis? Fra man bestemmer seg for en innleggelse og så hva skjer videre? hvordan fungerer ting?
Og hva skjer på avdelingen? Vil tro det varierer fra sted til sted, men det hadde vært supert med en ide om hvordan det KAN være.
Til forsiden