Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Panikkangst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Panikkangst?

april 14 2017 - 13:24
Jeg har lest at panikkangst når toppen etter ca.10 min., men når jeg får det så når det toppen innen sekunder og varer ca.10 min. Er dette noen andre kjenner seg igjen i eller kan det være noe annet? Symptomene som da kommer er at jeg plutselig føler meg engstelig og kald, så blir jeg "fjern"på en måte og føler meg sliten og anspent og hjertet raser i vei samtidig som ddt føles som det skal hoppe ut på grunn av ekstremt tunge hjerteslag. Jeg blir også kvalm og tungpustet samt at jeg fryser veldig. Utrolig ekkelt! Pulsen raser opp fra ca.50- 60 til ca.160-170 på disse få sekundene og etter anfallet er pulsen varierende noe lav og høy før den roer seg og blir lav (rundt 45). Dette er utrolig skremmende og ekkelt og derfor lurer jeg på om panikkangst kan komme så raskt?
Avatar

Re: Panikkangst?

april 16 2017 - 08:03
Det hadde vært kjempefint med kommentarer fra andre med panikkangst om hvordan dere har det når dere får anfall. Er det noe av det samme som jeg føler og hvordan kan jeg best takle disse anfallene? Takknemlig for svar!
Avatar

Varierer

april 18 2017 - 11:00
Jeg tror opplevelsen av panikkangst kan variere en del. Personlig så mister jeg nesten all evne til å fungere fordi jeg får muskelspenninger/spasmer i hele kroppen som ikke gir seg. Gikk med det i flere timer og det kjentes ut som at jeg genuint kom til å dø.

Ble sent til legevakten og de vurderte å gi en injeksjon med beroligende, men det hjalp heldigvis med 20mg sobril (Noe som er relativt mye for min kroppsvekt og høyde).

Jeg tror det kan hjelpe deg å rasjonalisere bort angsten når du først opplever den. Jeg pleier å fortelle meg selv at det er ikke farlig og det er kroppen og hode mitt som lurer meg til å tro at noe er farlig som skjer selvom alt er helt fint. (Noe som er sant)
Avatar

Vedrørende panikkangst

april 18 2017 - 11:31
Når jeg får et anfall bygger det seg som regel opp over noen minutter, og jeg kommer neppe opp i din puls, men ja, det er mulig å få anfall som kommer med en gang. Det som er viktig å ha i hodet når en rammes av et panikkanfall, er at angsten er som en tsunami. You cant fight the ocean, accept it. Men du KAN ri bølgen, litt som en surfer. Du må finne noen personlige teknikker som funker for deg, for å finne tilbake til senteret i deg. Blir jeg rammet ute, f.ex på et kjøpesenter, da går jeg ut på gata. Så går jeg rundt i gatene, fokuserer på pust, poise og går sakte og målrettet mot destinasjoner jeg ser i horisonten. Med et mål i sinnet får hjernen litt ro, og da tenker jeg gjerne at om en liten stund går jeg inn i en sjappe og foretar et lite kjøp. Da stiger angst, men fan ta den! Jeg går det sakte av meg. Så plutselig smetter jeg inn i en butikk og gjør et ærend, og i 50% av gangene klarer jeg det, og da er angsten gone.

Du vinner aldri head on mot et panikkanfall. De som prøver og feiler, tror det er umulig å vinne. Det er det imidlertid ikke. Det tar bare litt tid. Og uansett hvor mye på trynet du går, så VIL ikke et anfall vare evig. Det absolutt verste som kan skje er at du besvimer, og da er kroppen nullstilt og avslappet når du våkner.

Tips: en liten brannslukker i lomma er fantastisk vern mot angst. Blir litt som å bære en paraply for å holde regnet unna, men dette funker.
Avatar

Re: Panikkangst?

april 18 2017 - 13:15
Takk for svar. Jeg hadde et anfall i dag igjen og da fokuserte jeg veldig på å slappe av og fokusere på noe rundt meg og si til meg selv at det ikke er farlig og det hjalp faktisk litt! Det med å avlede angsten med å gå inn i en butikk eller noe høres ut som en god ide, men før jeg kommer så langt må jeg øve meg på å komme meg ut av huset først. Jeg har nemlig ikke tørt å gå utenfor huset på lenge..Jeg får også disse spasmene i kroppen når jeg får anfall. Det virker som at alle muskler i hele kroppen stivner og jeg skjelver og hendene blir helt kraftløse samt at beina ikke vil bære meg. En ting er at pulsen blir så innmari rask, men samtidig er hjerteslagene også innmari tunge. Etterpå er det som å slå av noe, for da blir pulsen brått rolig for så plutselig å variere veldig ca.en times tid. Jeg blir bare så innmari frustrert av alt dette siden det styrer livet mitt til de grader sånn plutselig. Legen vil at jeg skal bruke ssri, men det har jeg avstått fra siden det faktisk kan gi slike symptomer som bivirkning.

Takk igjen for gode råd og bare det å høre at det faktisk er fler der ute som forstår dette. Kom gjerne med flere historier og råd eller send meg en pm:)
Avatar

Re: Panikkangst?

april 18 2017 - 13:17
Dere som sliter med panikkanfall, bruker dere medisiner eller går i terapi etc.? Jeg kunne kanskje tenkt meg å prøvd ut kognitiv terapi, men er litt usikker på hvordan det fungerer og om noen blir bedre eller bra av dette?
Avatar

Ekstremt

april 18 2017 - 14:30
Jeg har helt nylig gjennomgått et brudd med en som jeg egentlig er glad, men ikke per i dag fungerer sammen med. Dette medførte en utrolig brått og vedvarende panikk-angst anfall. Jeg fikk som beskrevet ovenfor pustevansker, muskelspenninger, mister all matlyst og kaster opp alt, eller det kommer rett gjennom fordi kroppen "koker" innvendig. Disse anfallene gir seg når jeg går sammen med folk, og jeg evner slett ikke å være alene fordi min angst setter inn når jeg er alene i mitt eget hode.
Mine angstrunder har vart opp i mot 24 timer hvor jeg ikke er i stand til å sove, spise, drikke eller fungere normalt fordi alt bare koker i kroppen og toppen. Da kan jeg ikke utøve noe pusteteknikker, meditasjon eller rasjonalisere en dritt. Så jeg har sett meg nødt til å be om medisiner for å ta det vekk til jeg har "landa litt" igjen.

Det som heller ikke hjelper er at jeg er ny i Oslo og ikke har et stort nettverk, men bare en bråta bekjente rundt meg. Men eksen hjelper meg mye med det han kan og selv om det ikke er sunt for meg, så tar jeg akkurat nå det jeg kan få.
Avatar

Re: Panikkangst?

april 18 2017 - 17:23
Det høres ekstremt ut det du gjennomgår. Godt at du har eksen som kan hjelpe deg litt. Jeg skjønner nå at angsten har mange ansikter og det er mange som sliter mer eller mindre med dette i hverdagen. Håper at vi kommer oss litt ovenpå snart!
Avatar

Håp

april 19 2017 - 13:55
Det pleier å bli ganske tungt og demotiverende til tider, spesielt visst man jobber med angsten sin kontinuerlig over lenger tid og føler at man ikke kommer seg noe sted. Jeg er ikke sikker på hvor mye det hjelper for andre, men det kan være viktig å tenke at man gjør fremskritt og roser seg selv for innsatsen.

Må være lov å føle seg stolt selv over de minste skrittene i riktig retning. Ikke noe vits i å tenke på nederlagene. De kommer en gang i blant, men det er ikke så farlig. Så lenge du prøver så godt du kan så bør du føle deg fornøyd!

Tror det kommer til å ordne seg :)
Avatar

Re: Panikkangst?

april 19 2017 - 14:11
Tusen takk for rosende og støttende ord LewdAlex:) Jeg prøver virkelig hardt å få styr på dette og det er innari slitsomt å måtte kjempe sånn hver dag, men når det endelig kommer en dag helt uten anfall, så er alt liksom glemt og livet smiler igjen. Får håpe på mange slike gode tider framover og huske på å rose oss selv for innsatsen :)
Til forsiden