Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nytt medlem

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nytt medlem

aug 29 2017 - 14:07
Hei. Vil fyrst seie at alle postane her på angstforumet har vore til stor hjelp for meg lenge. Eg har berre ikkje turd å ta steget og begynne å poste her inne...I dag vart diagnosa offisielt stilld av spesialist, så då får eg vel oppsøke folk i same situasjon :-) Mitt namn er... det kan vel vere det samme:-), eg er 29 år, og lever i ein kvardag med opptil fleire hjarteinfarkt om dagen - Trur eg....
Diagnosa eg har fått, er helseangst, agorafobi med panikklidelse og mild depresjon.

Eg har aldri hatt psykiske plager før, kanskje med unntak av typisk tenårs-depping og opprør... Kjem frå ein stabil og god familie, har grei utdanning, og jobbar med hobbyen min. Er gift og har barn.

For eit år sidan starta det heile. Eg kjende brystet knytta seg fullstendig utan varsel, og eg haldt på å svime av. Arbeidsdagen vart fort avbrote av legebesøk og tur på akutten. Godt utpå dagen fekk eg reise heim, med beskjed om at alt var fint. Eg var grusomt svimmel. Fekk fleire slike anfall, og fastlegen sendte meg til mr og ct av hovudet for å sjekke opp i svimmelheta. Null funn. Hadde og ein gastroskopi der eg fekk påvist gastroøsofageal refluks. Var også til fysioterapeut og ønh-lege som meinte eg hadde krystallsjuke. Problema var der, men livet måtte fortsette. Så eg begravde problema med jobb, og tenkte ikkje mykje på det.

Ting roa seg litt for meg nokre månedar, før det plutseleg smalt igang med nye anfall no i vår. Sidan då har eg hatt utallige EKG, blodprøver, ei 24t Holter, blodtrykksregistrering og oppstart på svak blodtrykksmedisin. Legen konkluderte etter alle desse testane med at det mest sannsynleg dreide seg om angst, og etter ei periode med "utelukkingsterapi" hjå fastlege, bad eg om henvisning til spesialist. Der har eg no hatt tre timar med utspørring, og diagnosa føreligg.

Har aldri hatt angst, og har vel igrunn aldri trudd at ein kunne få det rett ut av det blå.. Men der tok eg feil :-)
Har akkurat hatt eit par veker der eg har vore betre, men møtte veggen fullstendig att sist veke.

Det var raskt om mi historie, håpar på å kunne ta aktivt del i praten på forumet, og både få og gi hjelp :-)
Avatar

Re: Nytt medlem

aug 30 2017 - 19:29
Hei og velkommen! :)
Jeg håper fastlegen din har gitt deg en henvisning til psykolog så du kan få hjelp med problemene dine. Ellers så er det allltid fint å vite at man ikke er alene - det er det beste med dette forumet :)
Avatar

Re: Nytt medlem

aug 30 2017 - 20:43
Ja, skal igang med kognitiv terapi i gruppe :-)
Avatar

NyMedAngst

sep 1 2017 - 13:39
Tror du allereder er på bedringens veg,da du har fattet intresse for denne siden. Ser at en anbefaler psykolog men hvorfor ikke ta kontakt med fastlege og psykiatrisksykepleier i komunen. De er som oftest veldig gode samtalepartnere. Det er bra å snakke om slike ting man sliter med fagpersoner utenom familien.Er man ny med angst så er det ikke lett å vite hvor man ska begynne. Se på aktivitetsnivået ditt er det bærekraftig. Får du i deg nok mat og drikke iløpet av døgnet sover og hviler du tilstrekkelig. Har du noen gang sagt NEI? Begynn med regelmessig mat og søvn og spe på med en gåtur før sengetid. Ha litt fokus på hvordan du puster for det har mye å si. Dårlige pustevaner kan gi prikking og nummenhet på ulike plasser på kroppen samt sus i øra. Angst er kroppens eget varslingssystem om at det ikke står helt bra til. Man må kanskje tenke litt hva man kan være med på. Var selv alvorlig syk psykisk i2010 og 2011 men har jobbet meg sakte tilbake og de siste 2.5 år har jeg vert i full jobb pluss at jeg har blitt lokallagsleder i Mental Helse. Synes det er givende og jeg deler gladelig med meg av de erfaringer jeg har gjort for å gjøre forandringer og få ett godt liv. Har selv hatt stor nytte av sidetmedord men så glemte jeg passordet men nå er jeg på gang igjen. LYKKE TIL!
Avatar

Re: Nytt medlem

sep 1 2017 - 15:07
Takk! Eg har følt meg betre ei periode. Men møtte veggen fullstendig att sist veke. Det skal vel gjerne gå litt opp og ned før det stabiliserer seg på det betre?

Går 50% sjukemeldt. Sånn heilt passe.
Det som har vore tøffast før meg, har vore alle dei fysiske symptoma..
-konstant svimmel, tidvis ekstremt
-Trykk i bryst
-Tung pust
-prikking
-dirring i heile kroppen
-høg puls
-kontorblodtrykk
-hjertebank
-vondt over alt
++++

Eg trudde angst var reint psykisk, utan fysiske symptom. Der tok eg feil :-D
Avatar

Re: Nytt medlem

sep 4 2017 - 10:29
Nymedangst skrev veldig smarte ord ovenfor her! Jeg er ganske ny med dette selv og har ikke heelt oversikt over behandlingstilbud. Trodde psykolog var eneste alternativ. Det er flott det finnes flere alternativer til hjelp.

Når det gjelder de fysiske symptomene kan de være helt grusomme. Og når du endelig har rasjonalisert deg fram til at et symptom er angst (gjerne over mange uker) og bare det, så får du et helt nytt et. Jeg har brukt dette forumet aktivt til å lete etter andre med samme type symptomer og deretter prøvd å slå meg til ro med det.

Har hørt at angst kan være sterk og svak, være borte en periode og så komme tilbake for fullt. Tror det viktige er å finne verktøy du kan bruke når det står på som verst. Jeg fikk høre at man ikke nødvendigvis får hjelp til å bli fullstendig kvitt angsten, men får hjelp til å håndtere og akseptere den.
Avatar

Hei.

sep 13 2017 - 21:01
Jeg er ganske ny selv og ikke fått noen diagnose. Jeg er her inne og leter etter de som har de samme symptomene som meg,jeg leser andres historier og svarer sånn innimellom.

Jeg har for første gang på 4 dager vært ute av senga en hel dag i dag. Knakk fullstendig nå på søndag som endte på legevakt og kontakt med Dps.

Jeg trur selv jeg har helse angst eller generell angst.... kanskje det er det samme...!?!

Akutatt nå er jeg 100% sykemeldt

Symptomene jeg har er

Svimmel
Kvalm
Hjertebank
Ør i hodet
Øynene henger på en måte etter
Trøtt
Sliten
Skjelver

Dette er noe av det jeg kjenner på hver dag,men har hatt så mye mer.

Jeg trur ikke jeg har en hjertefeil da jeg stoler på EKG og legene. Jeg trur jeg har noe i hodet som gjør meg så svimmel/kvalm/ør/vondt i øyne osv...

Håper Du finner en vei ut av dette,jeg blir gjerne med deg på veien da jeg er helt ny i denne angstverden selv
Til forsiden